חוויית השימוש
בואו נתחיל בחלק הפרקטי לפני שעוברים לאומנותי. מארז ה-H440 הוא הראשון מסוגו שמאמין בכך שאין מקום בשנת 2014 לאמצעי אחסון אופטיים דוגמת דיסקים ואינו כולל מקום לעגינה של כונן אופטי. כיום יכול משתמש המחשב הממוצע להסתדר נהדר ללא שימוש באמצעי אחסון שכזה הודות לכך שאת כל התוכן הוא יכול לנהל באמצעי אחסון ניידים ב-USB. כיום גם התקנה כשרה לחלוטין של מערכת הפעלה יכולה להתבצע ללא כונן אופטי.
בניגוד למה שנהוג לחשוב על מארזים שקטים, זרימת האוויר ב-H440 הפתיעה אותי לטובה. כמות האוויר שמגיעה משלושת המאווררים הקדמיים לאיזור לוח האם היא מספקת ועונה על דרישות גיימרים רבים. יש מספיק כדי להאכיל את הקירור למעבד ואת כרטיס המסך. התוספת של מאוורר 140 מילימטרים אחורי רק מסייעת בסילוק האוויר החם החוצה. גם מבלי שיותקנו מאווררים בגג המארז, מסייעים הפתחים שם להעברה של אוויר חם אל מחוצה לו.
התקנת החומרה במארז הזה התבצעה בקלות יחסית ולא נתקלתי במכשולים בכל הנוגע להתקנה של רכיבים וחיווי של כבלים. התלונה היחידה שיש לי בנושא הזה היא רק לרווח בחלקו האחורי. אם היה גדול יותר ולו בסנטימטר אחד, גם הליך ההתקנה היה הופך לקל יותר וגם אותו החומר המבודד היה ניזוק פחות.
אפרופו, אני חושב ש-NZXT צריכה לעשות שינוי כמה שיותר מהר, עד לרמת פס היצור העכשיוי של H440 ופשוט להפסיק להשתמש בחומר האקוסטי בו היא משתמשת במארז הזה. היא יכולה לקחת דוגמה מ-Fractal Design או NANOXIA בכל הנוגע לחומרים שישרדו לחץ ומכות. בנוסף, המעטה הקשיח שעל החומר במארז של NZXT לא מוסיף ליכולת שלו לספוג רעשים.
עוד תלונה אחרונה לפני התשבוחות היא מנגנון השליפה וחיבור הפאנל הקדמי וגג המארז. ישנו שימוש בקלפיסים מפלסטיק ובכל הקשור לפלסטיק שעובר לחץ תדיר אני לא רגוע. על אף שלא נצפו בעיות כלל במארז שבביקורת, משתמש שיחליט להפעיל קצת כח עלול לפרק את אחד הקליפסים. אשמח לראות את NZXT מטמיעה פתרון יותר עמיד.
מארז ה-H440 הוא בחירה נהדרת
על אף חסרונותיו, מארז ה-H440 הוא אחד מהמוצרים המרעננים והמקוריים שראיתי בשוק הזה בשנים האחרונות. השימוש במחיצות נפרדות וההתאמה הבלתי מתפשרת על אפשרויות קירור במים הופכים אותו למיוחד במינו. לא על כך מארז בתצורת Mid Tower ניתן להגיד שהוא תומך ברדיאטור קדמי בקוטר 360 מילימטרים בנוסף לאחד עליון בקוטר 360 מילימטרים.
מנגנון עגינת הקשיחים והריווח שלהם לצורך זרימת אוויר טובה וקירור של הכוננים עצמם הוא פשוט ומבריק. אני רוצה לראות בכל מארז מהסוג הזה מנגנון כה יעיל. בנוסף לזה, אפשרות עגינת כונני ה-SSD על מחיצת ספק הכח מוסיפה לאסטטיקה ולנוחות השימוש. היא נותנת סיבה טובה ליצרניות להשקיע במראה הכוננים המתקדמים שלהם.
על אף שהיא לא ניתנת לפירוק, מחיצת ספק הכח היא חלק הכרחי בהפיכה של H440 למה שהוא. מבחינה אסטטית היא נראית פשוט מעולה ותוספת הלוגו המואר היא נכונה ומתאימה.המחיצה הזאת עוזרת גם באחסון של כבלים שלא נמצאים בשימוש. במקום לחפש מקומות בגב המארז אליהם ניתן להצמיד כבלים מיותרים, המחיצה משמשת מקום מעולה לאחסון שלהם.
אפשרויות החיווי ב-H440 הן מהטובות שראיתי במארזי Mid Tower ורואים זאת היטב בתוצאות ההרכבה. הכל נקי, בקושי ניתן לראות כבלים שכן מיקום החורים מתאים לרכיבי המחשב ויש מקום להשתמש באזיקונים באמצעות וויים בחלקו האחורי של המארז.
לאחר הפעלת כל המאווררים בו, הציג ה-H440 ביצועי שקט כנדרש ממנו. לא מדובר בשקט שהציגו מארזי NANOXIA, אך בכל זאת מדובר ברמה גבוהה בהתחשב במבנה וביעוד המארז. הדבר היחדי שהטריד אותי ב-H440 בכל הקשור למאווררים ביחס למתחרים שלו הוא החוסר בבקר מאווררים קדמי, אפילו אחד כזה בעל שתי אפשרויות של מקסימום ומינימום. רכזת המאווררים נחמדה, אך לא מאפשרת שליטה בעוצמות.
את מארז ה-H440 תמצאו כיום בישראל בכ-600 שקלים. מחיר הדומה לזה של מתחריו בגרסאות החלון. מדובר במחיר כניסה מעט גבוה אך הוא צפוי לרדת במעט עם חלוף הזמן. אשמח לראות אותו נושא תג מחיר של 500 שקלים היות ובכל זאת לא מדובר במארז בתצורת Full Tower. הוא קיים בשחור-אדום, לבן-שחור, שחור-תכלת, שחור-כתום ושחור-ירוק. צבעים אלו מתאימים לרכיבים פנימיים רבים. כיום לא קיים לוח אם מתקדם שלא מגיע עם אחת מערכות הצבעים הללו, כולל זיכרון RAM וכרטיסי מסך.
.jpg)

מארז ה-H440 של NZXT הוא אחד מהמרשימים שעברו במעברה שלנו. מדובר במארז Mid Tower שמאפשר להרכיב מערכת מחשב מתקדמת עם אפשרויות קירור מים רבות לצד חלון צד ומחיצת ספק כח – ה-H440 נכנס בכבוד לרשימת המומלצים שלנו.

מארז מחשב – NZXT H440

הטוב
- נראה מעולה ומגיע בשלל צבעים
- זרימת אוויר טובה, כולל ארבעה מאווררים מותקנים מראש
- מנגנון קל להתקנה של אמצעי אחסון בגדלי 3.5 ו-2.5 אינצ'
- אפשרויות חיווי מעולות. לאחר הרכבה נראה מעט מאוד כבלים במארז
- שקט, כולל חומרי בידוד רעשים
הרע
- לא כולל בקר לשליטה במהירות המאווררים
- מעט צפוף בגב המארז
- מנגנון פירוק הפאנל הקדמי והגג יכול להיות עמיד יותר, כמו גם חומר הבידוד שניזוק בקלות
- מחירו ביחס לתחרות בארץ מעט גבוה מאשר בחו"ל
רענון חמוד אבל לא יותר מכך!
עדיין לא ראיתי משהו בMID שנותן פייט ל מארז של CM 690 III _ (זה לטעמי)
מארז יקר הכול פלסטיק זול במיוחד החיבורים אין דלת אקוסטית כמו בשאר המארזים בידוד חומר רמת רעש ממוצע- עיצוב לדעתי מלבני מדיי
זול פלסטיק וילדותי לא שווה 600 ש"ח 400ש"ח יותר סביר רק בגלל הפלסטיק הזול קיבל אצלי 3 כוכבים וזה רק בגלל סידור הכבלים ולא מגיעה לו יותר
פלסטיק =! זול, יש הרבה סיבות הגיוניות להשתמש בפלסטיק מבחינת עיצוב המוצר. למה שתיהיה דלת? המארז הזה לא כולל מקום לכוננים חיצוניים, חוץ מזה כן יש בידוד מקדימה. עיצוב זה עניין של טעם, הוא גם פחות מלבני ממארזים שקטנים אחרים. בקשר לבחירה של החומר בידוד, הביקורות מראות שהוא עושה את העבודה, יכול להיות שהוא לא הכי מתאים בגלל שהוא נפגע מהר אבל זה אומר שהוא פחות איכותי, זה רק אומר שמבחינה אסתטית הוא לא הכי מתאים.
החיבורים של הפאנלים אמורים להחזיק, היה עדיף תכנון אחר אבל אין סיבה שזה באמת יצור בעיה (ברוב המארזים משתמשים בפלסטיק). הבעיה היותר קשה שלא הוזכרה היא שהמאווררים די מוגבלים על ידי הפאנלים האלה (במיוחד העליונים, יש להם פתחים רק בצד אחד).
מבחינת תכנון פנימי זה אחד המארזים הטובים שראיתי, הסידור בו מאוד נוח, החלון בגודל הנכון וממוקם נכון, הכיסוי לספק כוח שהוא בונוס נחמד ומשהו שעד היום אנשים יצרו לבד. עוד יתרון מאוד גדול זה העומק שלו, רק 47.5 ס"מ, כל המארזים המקבילים לו הם מעל ה 50 ס"מ (בעיה מאוד גדולה עם המארזים בשנים האחרונות, עומק מוגזם שלא מתאים בכל חדר).
אתה כל הזמן משתמש במושג "חיווי" ואני מניח שאתה מתכוון ל"חיווט".