חברת BenQ אשר נוסדה ב-1984 ומעסיקה כ-20 אלף איש ברחבי העולם, מוכרת מאוד בחו"ל, ובמיוחד באירופה, ומגוון מוצרים שלה זמינים לציבור הרחב. אולם, דווקא בארץ המצב בשנים האחרונות היה שונה ו-BenQ דישדשה איפשהו בתחתית הרשימה. בתחילת יוני האחרון יצאנו בחדשה מרעישה ש-BenQ החליפו את נציגתה הקודמת בתחום המחשבים, אמטל מחשבים (Amtel), בנציגה חדשה, גטר-טק (Getter Tech) אשר ידועה כנציגתה הבלעדית של חברת Lexmark בארץ, המתמחית בתחום המדפסות.
מודל העבודה העסקי של BenQ בעולם, וכך גם בארץ, הוא של החדרת קו המוצרים שלה בהדרגה. בחודשים הראשונים התמקדו בחברה בעיקר בהחדרתם של מסכי LCD, אותם זנחה אמטל כאשר העדיפה לשווק דווקא את המסכים של MAG (מותג השייך ל-Proview), אשר היא נמנית על אחת מנציגותיה בארץ. נכון להיום, ניתן למצוא בארץ לא פחות מ-5 דגמים שונים של מסכי LCD של BenQ ולאחרונה השיקה גטר-טק את ה-FP92W, מסך ה-LCD הרחב הראשון של BenQ בארץ.
באירוע שקיימה החברה בארץ לאחרונה, בהשתתפות מאניש בקשי, מנכ"ל BenQ במזרח התיכון, נפגשו שתי נציגותיה הבלעדיות בארץ, גטר-טק בתחום מסכי LCD, צורבים ומדיות לצריבה וקומפיוטרסטור בתחום טלוויזיות LCD ומקרנים, כדי להציג את הישגיהן במהלך 2006 ואת תוכניותיהן לגבי תחומי BenQ שברשותן ב-2007.
חברת גטר-טק השלימה באירוע את חשיפת קו המסכים הרחבים של BenQ והודיעה על כוונתה להתחיל בקרוב גם בשיווקם של מסכי מחשב נוספים, מ-19 אינץ' ועד 24 אינץ'. הדגמים אותם תשווק החברה בארץ בהתחלה הינם ה-FP92W אותו השיקה בארץ לא מזמן, FP93VW בעל עיצוב לבן ומראה יוקרתי, FP222W שהוא מסך בגודל 22 אינץ' וכמובן ה-FP241W אותו השיקה BenQ בעולם לפני מספר חודשים.
שי טנא, מנכ"ל גטר-טק, ציין כי "גטר-טק משווקת זה חצי שנה באופן בלעדי בישראל מסכי LCD מתוצרת BenQ. בפרק זמן זה הגדלנו משמעותית את מכירות המסכים של BenQ בישראל" והוסיף כי "ערב תחילתה של 2007 אנו פועלים במרץ כדי להשיג את היעד שהצבנו לעצמנו לשנה הקרובה – להגיע לנתח שוק של 10 אחוזים משוק מסכי LCD בישראל".
מימין לשמאל: FP222W ,FP92W ו-FP241W
ה-FP202W
היתרון הבולט שגטר-טק מבקשים להציע על פני מתחריהם, הוא כמובן בתחום השרות, אשר חשוב מאוד לישראלים. לפי החברה נוסף למעבדת השירות ולמוקד התמיכה הטכנית שהם מעמידים לרשות לקוחותיהם, גטר-טק מעניקה שלוש שנות אחריות בבית הלקוח על כל מסכי המחשב של BenQ שהיא משווקת בארץ. היא גם החברה הראשונה בארץ שמציעה סוג כזה של אחריות.
חברת קומפיוטרסטור, משווקת את המקרנים של BenQ מזה מספר שנים ולאחרונה החלה גם בשיווקן של טלוויזיות LCD. לפי החברה, הם משווקים 3 דגמי טלוויזיות בגדלים של 20, 32 ו-37 אינץ' וב-2007 יורחב המגוון ב-5 דגמים נוספים. בתחום המקרנים, קומפיוטרסטור היא לא שחקן חדש ומגוון המוצרים שהיא מציעה הוא גדול מאוד. מנתונים שהציגו נציגי החברה, BenQ ביצעה קפיצה מרשימה ברבעון הרביעי של 2005, כאשר עברה מן המקום ה-4 (10.45%) למקום ה-1 (16.85%) . מאז, החברה רק ממשיכה לבסס את מקומה ולהגדיל את הפער מן המקום ה-2, וכיום היא שולטת על יותר מרבע שוק המקרנים בישראל. מדובר בהישג מכובד בהחלט, במיוחד כאשר המקום השני נמצא הרחק מאחוריה עם כ-15% בלבד.
קו טלוויזיות ה-LCD של BenQ ב-2007
לאחר האירוע התיישבנו לקיים ראיון קצר עם מאניש בקשי, מנכ"ל BenQ במזרח התיכון, וקיבלנו תשובות למספר שאלות שעניינו אותנו ולבטח גם את קוראי HWzone, לגבי BenQ בארץ.
את הראיון המלא עם בקשי תוכלו לקרוא מחר בעמוד הראשי שלנו.
האדום רק ברקע
הרבה אדום ברקע, מעט על המסך. מקרי? לא חושב.
צודק!! SOMETHING FISHI
ACER נשאר ACER.
ולא משנה באיזה שם יקראו לו.
Acer סבבה, השאלה לאיזה שימוש
דווקא יש לי מסך acer ישן (דגם 553 או משהו כזה), 15 אינץ', ועל אף שהוא כהה ביחס למסכים שיש היום, אני מאד מרוצה מהתפקוד שלו עד היום – יש לי אותו כבר כמה שנים. גלובס חילקו אותו במתנה למנויים. ככה שעל acer יש לי דעות טובות.
Acer ו-BenQ הן כיום חברות שונות
http://www.crn.com.au/story.aspx?CIID=36811&r=rstory
אחריות באתר הלקוח זה לא חדש
כבר שנים יש אחריות באתר הלקוח למסכים המשווקים בישראל מתוצרת AOC ופרוויו…. זה לא חדש.