לפני מספר ימים ערכה ATI סיכום לרבעון הראשון שלה בשנת הכספים 2006. הרבעון, שהחל עבור ATI בספטמבר 2005, הסתיים בנובמבר האחרון כאשר הרבעון השני החל בדצמבר הזה ויסתיים בפברואר 2006. דייב אורטון, מנכ"ל חברת ATI, צוטט כאומר:
Over the next 30 days, you will see us recapture the performance leadership from ourselves, with our R580 launch in Q2, delivering the most compelling multi-GPU graphics platform with CrossFire, and ramping OEMs with this solution in the quarter as well
מדבריו של דייב אורטון ברור כי לא רק ש-R580 (שם הקוד לסדרת כרטיסי המסך X1900) תושק בחודש הקרוב אלא גם שהיא תתמוך במערך Crossfire.
רק באוקטובר האחרון השיקה ATI את משפחת ה-X1K (ר"ת X1000) עם סדרת הדגל X1800 בתקווה ליטול מ-nVidia את ההובלה ולהציע לשוק את כרטיס המסך החזק ביותר. כמובן ש-nVidia לא נשארה חייבת ולאחרונה הוסיפה לסדרת ה-7800 את כרטיס המסך 7800GTX עם לא פחות מ-512MB של זיכרון וכך חזרה להוביל את השוק.
על פי VR-Zone כאשר סדרת ה-X1900 תושק ATI תציע שני דגמים רגילים: X1900XT ו-X1900XTX וכרטיס מאסטר X1900XT Crossfire Edition. כמו-כן, לכרטיסי המסך בסדרה החדשה יהיו סה"כ 16 צינורות עיבוד (pipelines) ולא פחות מ-48 מעבדי הצללה (pixel shaders). רק כדי לסבר את האוזן, לסדרת ה-X1800 שקיימת היום בשוק יש 16 מעבדי הצללה בלבד. כמו-כן, בידיעה באתר מציינים כי תאריך ההשקה של סדרת ה-X1900 הוא ה-24 בינואר 2006. על פי שיחות עם בכירים בתעשייה אשר עובדים עם ATI אנחנו יכולים לאשר כי גם בפנינו צויין התאריך הנ"ל כיום בו תושק הסדרה החדשה.

האם ATI תחזור להוביל את שוק כרטיסי המסך בתחילת שנת 2006? אם אכן מדובר בהשקה בינואר אזי כנראה שאין לנו עוד הרבה זמן להמתין.