בזמן האחרון התרוצצו להן ברשת שמועות רבות על כך שהכרטיסים החדשים של ATi, מסדרות 9000 ו 9700 לא יפעלו תחת מערכות ההפעלה Windows 98 ו NT 4.0 כיוון שלא יהיו דרייברים תואמים למערכות הפעלה אלו.
היום פרסמה החברה הודעה שמבהירה את העניין…
מסתבר שהאשמים בכל הסיפור הם דווקא מפתחי מערכות ההפעלה, Microsoft בכבודם ובעצמם.
כידוע, כאשר חברה מוציאה דרייברים לחומרה שלה, המיועדים למערכות ההפעלה של Microsoft, הדרייברים חייבים לעבור סדרת בדיקות במעבדות Microsoft כדי לוודא שהם אינם סובלים מבעיות תאימות עם מערכת ההפעלה, מעבדות אלו נקראות WHQL (ראשי תיבות של Windows Hardware Quality Labs).
מסתבר, כי החל מחודש יולי 2002 מעבדות אלו לא יקבלו דרייברים למערכות ההפעלה Windows 98 ו NT 4.0 וכתוצאה מכך, ATi לא תוכל להוציא דרייברים רשמיים למערכות הפעלה אלו.
למרות כל זאת, יוכלו משתמשי מערכות Windows 98 להשתמש בדרייברים המיועדים ל Windows ME שיפעלו מצוין ומשתמשי NT 4.0 יוכלו להשתמש בדרייבר של ATi שישוחרר עוד מעט, אם כי לא יעבור בדיקות תאימות מלאות עם מערכת ההפעלה.
אלו הן בהחלט חדשות מעודדות הן למשתמשי שתי מערכות ההפעלה הנ"ל והן לכלל אוהדי ATi שכעת יודעים כי החברה לא נוטשת גם את אלו שנשארים מעט מאחור.
ATi מבהירה
Subscribe
Login
0 תגובות
הצג לפי תאריך