רכיבים
עם לוח ארדוינו לבד אי אפשר לעשות הרבה. אז איזה רכיבים צריך לקנות? הנה הפירוט:
רכיבים פאסיביים
רכיב פאסיבי זה כל רכיב "טיפש" אשר לא עושה משהו בעצמו, דוגמא טובה לרכיבים כאלו הם נגדים, לדים, קבלים, סלילים ועוד. אז מה צריך לקנות?
נגדים: אם אתה לא כך בקטע של אלקטרוניקה ורק רוצה לעשות פרוייקטים אומנותיים (לדים, מנועים וכולי) או סתם לדבר עם רכיבים אחרים אז ערכים של 10K, ו-1K אום יספיקו לרוב הדברים (התנגדות נמדדת ביחידות אוהם) הערכים לא מדויקים אך בהערכה גסה יבצעו את העבודה, במידה ויש לך פרויקט עם רכיבים ספציפיים עדיף לחשב איזה נגדים תצטרך, אם אתה כן מתכנן פרויקטים המצריכים מורכבות מטורפת (מבחינת האלקטרוניקה) אז אפשר לקנות (ב-Ebay או כל מקום אחר) חבילה מסודרת שמכילה כמות גדולה של ערכים (קניתי לא מזמן חבילה כזאת, מכילה בסיביבות ה-50 ערכים כאשר מכל ערך ישנם 20 יחידות, בנוסך קניתי בנפרד חבילה של 50 נגדים של 1K).
רכיבי קלט: עוד משהו קטן שכדאי לקנות זה כמה מפסקים ופוטנציומטרים (נגד משתנה), חשוב עם אתה מתכנן לעשות פרויקט עם משוב מסוים.
לא תגיעו רחוק ללא כמה מאלה |
קבלים: למרות שבאלקטרוניקה זה רכיב שהוא כמעט חובה, למתעסקי ה-Arduino אין לו כמעט חשיבות. בגדול, כמעט ולא צריך אותו אבל למען זה שמתי שכן תצטרך לא תיתקע בלי, כדאי לקנות עשרה קבלים של מאה פיקו-פארד (פארד-מידת קיבול) ועוד עשרה של 0.1 מיקרו-פארד.
לדים: הרכיב הפופולארי ביותר לחובבי הפרויקטים האומנותיים, בהחלט רכיב שימושי, הייתי אומר שהכמות שנדרשת היא בהתאם לסוג פרויקטים שאתה חושב שתבצע, בכל אופן, לא מדובר ברכיב יקר בכלל ולכן לא יקרה שום דבר אם תקנה חבילה של 100 בדולר וחצי.
מוליכים למחצה, רכיבי תצוגה ושאר ירקות
מוליכים למחצה: כל רכיב שעובד באופן "אקטיבי". כלומר, יש לו שני מצבי פעולה או יותר. קצת מסובך להסביר את זה בשתי משפטים אבל מיכיוון שזה מדריך רכישה אז נדלג על ההסבר המפורט. רכיבים מהמשפחה הזאת הם טרנזיסטורים, חיישנים, צ'יפים, דיודות ועוד.
טרנזיסטורים ודיודות: אין באמת צורך ברכיבים האלו לרוב המתחילים אבל אם אתה חושב שאתה יודע מה אתה עושה אז לך על זה, עקרונית אפשר להשתמש בהם כשרוצים להשתמש במנועים או למיליון סיבות אחרות אבל כמו שאמרתי, זה כבר להמשך.
חיישנים: כיום קיימים עשרות אם לא מאות מודולים של חיישנים הכוללים ספרייה מובנית ל-Arduino. לגבי מה לקנות, זה באמת תלוי למה אתה מכוון.משהו בכל זאת שהייתי ממליץ, תחשוב לפני שאתה ממלא את התקציב שלך בחיישנים שאולי תשתמש בהם פעמיים. חיישנים שבכל זאת נחמדים הם טמפרטורה, אור ומרחק (אולטרסוני או אינפרא אדום)
רכיבי תצוגה: בקטגוריה הזאת ישנם את מסכי ה-LCD, ה-OLED ושאר דברים נחמדים, המלצה שלי: אם אתה מתחיל, כדאי לקנות LCD של 2*16 ולא מסך גראפי, זה סיוט לעבוד איתם ולא שווה את הזמן אלא אם כן יש לך סיבה מאוד מוצדקת להשתמש באחד.
תצוגת LCD יכולה להוות תוספת נהדרת (כמעט) לכל פרוייקט |
שאר ירקות: חוץ מהרכיבים שציינתי, במידה ויש לך תקציב מיותר, נחמד שיש כמה מנועי סרוו (במיוחד לכאלו שמתכוונים להתעסק ברובוטיקה), מנועי DC (זרם נמוך, כאלו של 5 וולט) טרנזיסטור MOSFET (למיתוג זרמים יותר גבוהים, מנועים וכו.) ואולי כמה ממסרים.
טיפ: המקור הכי טוב להשגת רכיבים נמצא מתחת לאף שלך. כמעט בכל מכשיר אלקטרוני שהפסיק לפעול ואתה מתכנן לזרוק אותו יש רכיבים שימושיים שעובדים: לדים, נגדים, מפסקים וכו. אומנם לוקח זמן להבין מה זה כל רכיב ומה אפשר לפרק אך זה משתלם עם הזמן. אתמול פירקתי את הראוטר היישן שלי שנשרף בגלל קפיצת מתח והצלחתי לחלץ ממנו כמה לדים ומפסקים.
ניסיון על תחליפים סיניים
מהניסיון שלי ושל משתמשים אחרים, התחליפים הסיניים שנתקלתי בהם פועלים בסדר גמור. לדעתי, במיוחד עבור מתחילים החוששים להוציא הרבה כסף, אפשר להשיג בקלות לוחות טובים בשליש מחיר – נראים ופועלים בצורה זהה למקור.
תוסיפו לדים של 200-300 אום
הייתי ממליץ בחום להוסיף לדים של 200-300 אום לרשימה אם אתם רוצים להדליק לדים.
אם אתם קונים 100 לדים, אז תצטרכו גם 100 נגדים (אלא אם אתם מחברים אותם בצורה מיוחדת, אבל זה כבר לא למתחילים…)
מדריך נהדר, תודה (:
מפשט מספיק את עניין הארדוינו שאני כל-כך חושש להיכנס אליו לאחרונה. אמנם יש לי ידע באלקרוניקה, אבל אין לי את הזמן ללמוד תכנות בקרים ואני לא אוהב להשתמש בקודים מוכנים. אבל המשפט שכתבת בסוף העיר אותי (:
לא לדים, נגדים של 200-300 אום כמובן!
לא יודע למה כתבתי לדים, ועוד בשני מקומות… דיסלקציה…
נגדים של 200-300 אום!
המלצה
כדאי למי שמתכנן לעשות פרויקט, לקחת פרויקטים אחרים לראות אילו נגדים השתמשו לחיישנים שאתה רוצה ולהעתיק.
היי שלום לכולם
יש אפשרות לקבל קובץ של החוברת על מנת להדפיס