AMD מקצצת במחיר ספינת הדגל ה-Radeon HD 7990 “Malta” והופכת את מחיריה של המתחרה לשערורייתיים
כארבעה חודשים בלבד לאחר שהשיקה AMD את המפלצת האדומה עם תג מחיר של כ-999$, חותכת החברה את המחיר בכשליש והופכת את המפלצת הרעבה אטרקטיבית מתמיד.
המחיר המוצע באתר הקמעונאות newegg תומחר מחדש ועמד החל מ-699$ ועד 789$ תלוי בדגם ובחברה המייצרת את קירור הכרטיס, תוך כמה שעות מרגע המהלך נחטפו מהאתר כל הכרטיסים בתמחור הנמוך ביותר.
הקיצוץ במחיר בא במטרה ישירה להתחרות בשני כרטיסיה של המתחרה NVIDIA, ה-GTX690 וה-TITAN שבינינו אף פעם לא היו משתלמים אלא אם יש לכם כסף מיותר או מגרדות לכם הידיים.
כידוע לנו ה-Radeon HD 7990 מגיע מצוייד בזוג ליבות "Tahiti" כשכל ליבה 2048 מעבדי Stream– ליבות GCN, בקר זיכרון 384 סיביות כשכל ליבה מגיעה עם 3 גיגה בייט זיכרון מסוגGDDR5 , כך שבסך-הכל הכרטיס מציע 6 גיגה בייט זיכרון, בהחלט נתונים מרשימים ביותר.
עניין המיקרו-גמגומים שופר במידה ניכרת בעקבות העדכון האחרון של AMD 13.8 שפתר באופן חלקי את הבעיה.
התמחור החדש מעמיד אפילו את ה-GTX780 של NVIDIA בבעיה מול המחיר המוזל של כרטיס ה-HD 7990, במיוחד לאור העובדה שכרטיס ה-Radeon HD 7990 גובר עליו במבחני ביצועים.
כמו כן מקבלים עם המפלצת האדומה 8 משחקים נחשקים אשר נותנים משקל כבד להחלטה, פתרון הקירור שלו יעיל ושקט במיוחד ויכולות ההמהרה (אוברקלוקינג) של הכרטיס לא מוגבלות וללא תנאים לאוהבי הדבר.
בארץ המחירים עדיין גבוהים ופערי המחירים גדולים, עם 3200-3400 שקלים לכרטיס ה-GTX780 ומנגד מחיר ה-HD 7990 שירד השבוע לאיזור ה-5100 שקלים ולא צפויה לו ירידה נוספת בקרוב.
נראה איך תגיבNVIDIA לאור המהלך הזה של המתחרה, האם יוזלו כרטיסי השוק הגבוה שלה וביניהם ה-GTX780 הטרי, שנחשב עד כה למשתלם יותר מבחינת עלות לתועלת בשוק הכרטיסים מהרף העליון עליון?
יפה מאוד
כך צריכה חברה שחושבת על הצרכן ורוצה גם לשפיר מכירות והמשחקים 8 זה בנוס משתלם מאוד
ל 1 – אין קשר ל"חושבת על הצרכן"
AMD מפנה מקום למודל החדש יותר שיבוא בקרוב עם סדרת 8XXX.
(CI)
זה עדיין מחיר בשמים
אין הצדקה למחיר אנשים טיפשים בדרך כלל פראירים
אני באנוידיה ולא מצטער אפילו לרגע.
ל AMD דרייברים בעייתיים, תמיכה דפוקה, ונחיתות טכנולוגית. כרטיס שנרכש מהם הוסר מהתמיכה שלהם כשנה וחצי לאחר הרכישה. תמיכה דפוקה בלינוקס, מפגרים שנות אור אחרי המתחרה.
ל4
אתה מדבר על הדרייברים של AMD ?
זאת בהחלט בדיחת השנה.
ולא סתם אני אומר בדיחת השנה – הדרייברים הראשונים משנה שעברה של סדרת 600 היו בסדר.
ל4
אתה מדבר על הדרייברים של AMD ?
זאת בהחלט בדיחת השנה.
ולא סתם אני אומר בדיחת השנה – הדרייברים הראשונים משנה שעברה של סדרת 600 היו בסדר.
4 -כמו תקליט שבור
שיחזור על מה ששמע שאומרים למשך מאה שנה
בלי ביסוס אמיתי לדברים.
לזה קוראים פאנבוי..
מוכן להתערב שלא היה לך כרטיס של AMD לפחות ב-5 שנים האחרונות.
אבל אתה "ב-נוידיה" אבל אפשר להבין
את ההתלהמות..
רועי לפי הטון והסגנון של תגובתך אתה הפאנבוי.
האנליזה שלך לגבי מיותרת. מלבד זאת שנים הייתי עם ATI עד לבעיות שהזכרתי לעיל. אין בסיס חזק יותר מאשר חוויית משתמש גרועה. וזה מה שקיבלתי עם ATI ולכן עברתי. תן לי סיבה מוצדקת לחזור לAMD. אם היה יצרן שלישי חזק בשוק הייתי שוקל גם אותו. ניסיון וטעיה. לא פאנבוי ולא נעליים.
לרועי – לסיכום
תמיכת AMD מסתיימת בסדרת RADEON X2100 בעוש שהתמיכה של NVIDIA מגיעה עד לסדרת GEFORCE 6 משנת 2004 במערכת הפעלה WINDOWS 7 64 BIT
אז לא לכולם יש אבא עם כסף. חוצפן.
אתה ממש דביל..
ומתלהם. אני יכול להפנות אותך ל-3000
תגובות שיראו לך שאני ההפך הגמור מפאנבוי.
רק אידיוט גמור יכול לדבר כמוך. איזה גיימר צריך תמיכה לעשור בכלל?
אין לך "אבא עם כסף" או שאתה לא מסוגל
לרכוש כרטיס לא ענתיקה שגם ככה לא
יריץ שום משחק עדכני כמו שצריך זו בעיה שלך לא של AMD. חוץ מזה שאני אישית הייתי בין שידרוגים והשתמשתי ב-X1950PRO ככרטיס
זמני שיש ברשותי עם WIN8 והכל עבד נהדר
ככה שאם רוצים זה אפשרי.
אז הייתה לך פעם אחת "חוויה" לא טובה..
צא מזה, ותפסיק להתלהם ולקשקש.
חוצפן.
ל-4
כמי שכתב את הכתבה וניסה כל דרייבר שיצא להם בשנים האחרונות, אני יכול להעיד שהדריברים בחודשים האחרונים רק הולכים ומשתפרים.
נכון ש-AMD היתה פעם בנחיתות מול NVIDIA מבחינת דרייבר מלוטש, אבל בזמן האחרון AMD מפגיזה(דוגמת הדרייבר האחרון) ו-NVIDIA זו שמוציאה דרייברים מלאים בבעיות.
הדרייברים נוסו על ידי בתצורת קרוספייר ועובדים כמו שצריך.
אל תשמע פאנבוי של NVIDIA ותסתמך על שנים עברו.
לא בגלל הדרייברים הגבתי..
אז הדרייברים של NV מוצלחים יותר
באופן כולל. בסדר.. אם היה מדובר רק
על הדרייברים לא הייתי טורח להגיב.
אבל שים לב לתגובה מס' 4 של מר ת.ש-
"תמיכה דפוקה, נחיתות טכנולוגית, מפגרים
שנות אור אחרי המתחרה", אלו אוסף
קישקושים שיכולים לצאת מפיו רק של פאנבוי
עיוור.
רועי שוב אתה חוזר על עצמך? איש מעייף ומאוס.
תרכז את המאמץ שלך לקרוא במקום להגיב כמו תינוק ולהוריד את הרמה. דביל תקרא לחברים שלך חוצפן! בן כמה אתה בכלל ילד? אני לא קראתי לך בשמות אז תשמור על הפה שלך! אתה התחלת את ההתלהמות בפוסט 7 וגם אחרי שהבהרתי לך שאני לא פאנבוי אתה הוא זה שחוזר כמו תקליט שבור. אין לי כוח להסביר לך. תקרא שוב ומקווה שתבין.
זו תשובה לענין שלא כמו החבר המתלהם כאן.
מה אכפת לך בן כמה אני?
ואיזה עובדה זה ישנה בהקשר לכל
גיבובי השטויות שאתה רושם פה?
"נחיתות טכנולוגית", "רחוקה שנות אור
מהמתחרה".. זה ברור שאין לך מושג
על מה אתה מדבר ואלו מילים של פאנבוי.
אז אל תיעלב, אבל אתה דביל ופאנבוי.
אם הייתה קבוצת תמיכה לפנבואים הייתי
שולח לך קישור. אבל אין לצערך..
מצטער פאנבוי.