קבוצת ה-PCI Express Special Interest Group, הידועה גם כ-PCI-SIG, הודיעה השבוע על השלמת נתוניו הטכניים של אפיק ה-PCI Express 2.0 לאחר שהפירוט נמצא בשלב המועמד–להשקה מזה שלושה חודשים.
ה-PCI Express 2.0 Bus Specification (מפרט האפיק החדש) מכפיל את מהירות החיבור מ-2.5GT/s ל-PCI-SIG .5GT/s מתארת את הגדלת רוחב הפס כ"ללא ספק המאפיין החשוב ביותר ב-PCI Express 2.0". כמו בחיבור Ethernet, עשרים אחוזים מכלל האותות הנשלחים בחיבור ה-PCIe מוקדשים ל-Overhead על מנת להבטיח העברה נקיה מטעויות. לכן, לכל 10bits שנשלחים, רק 8bits (או byte אחד) מכילים מידע ממשי, ובכך הכפלת מהירות החיבור מעלה את רוחב הפס הכולל של חריץ PCIe x16 יחיד ל-16GBps.
כשנשאל בקשר ליחס הביצועים למחיר של ה-PCIe 2.0, נציג ה-PCI-SIG טען ש"חריץ PCIe 1.1 בעל שמונה נתיבים (x8) מספק רוחב פס כללי של 4GB/s – מהירות אשר מושגת מ-4 נתיבי PCIe 2.0. עובדה זו יכולה להביא להורדה משמעותית בעלות הרכבת הפלטפורמות תוך כדי שמירה על רמת ביצועים גבוהה. תאימות לאחור נשמרת גם כן וכרטיסי 2.5GT/s יוכלו להתחבר לחריצי 5GT/s ולפעול במהירות נמוכה יותר לה הם מתאימים. בנוסף, כרטיסי PCIe 2.0 הפועלים בקצב 5GT/s יוכלו להתחבר לחריצי ה-PCIe הנוכחיים ולעבוד בקצב מסורס של 2.5GT/s".
בנוסף לגידול ברוחב הפס, גרסת האפיק החדשה מכילה מספר נוסף של שיפורים. לתקן נוסף ניהול דינמי של מהירות החיבור, מה שמאפשר שליטה על מהירות זו דרך תוכנה, ניתור רוחב הפס של האפיק ואף שליטה אופציונלית בניתוב ה-Packets (חבילות המידע).
ניתן גם כן להגדיר מחדש את מגבלת צריכת החשמל לצורך כרטיסי PCIe הצורכים אנרגיה מוגברת.
ה-PCI-SIG מתמצתת את המאפיינים החדשים ברשימה מקוצרת:
- Enhanced Completion Timeout Control – אפשרויות מובנות ואופציונליות, הפחתת Timeouts שגויים והגברת האפשרות 'לכוון' Timeouts אלו.
- Function Level Reset ו-Access Control Services – אפשרות אופציונלית גם כן, המקנה תמיכה משופרת ואפשרויות IOV מסויימות.
- Slot Power Limit Changes – על מנת לספק חשמל נוסף לחריצי ה-PCIe ולאפשר תמיכה בכרטיסי המסך החדשים ביותר לשוק הגבוה. מאפיין חדש זה עובד עם נתוני התקן לכרטיסי ה-300 וואט (עד 300 וואט).
- Speed Signaling Controls – המאפשר זיהוי מגבלת צריכת חשמל ע"י תוכנה וקביעת מגבלה על מנת לחסוך באנרגיה, וכן קביעת רמת גישה כללית לזכרון.
נראה כי האפיק החדש יהיה שימושי במיוחד לכרטיסי מסך אשר רמת הביצועים שלהם נפגעת כתוצאה מקצב העברה נמוך. הייצרניות יוכלו להשתמש בערוצים המהירים יותר (5GT/s) לצורך כרטיסי מסך המנצלים את זיכרון המערכת להגברת הביצועים (כמו בטכנולוגיות ה-TurboCache של NVIDIA וה-HyperMemory של ATI).
ומה עם מהירות כתיבה וקריאה של HD?
ממש חבל שכמעט ואין השקעה לשיפור מהירות כתיבה וקריאה של הHD, השיפור הרציני הוא בנפח, אבל כאשר מהירות הכתיבה היא אותה מהירות הכתיבה אז בעצם יקח לי המון זמן להעביר למשל 50GB של מידע, אך אם מהירות הקריאה והכתיבה הייתה משתפרת זה היה לוקח לי הרבה יותר מהר וחוסך המון זמן יקר.
שידרוג סתמי אך מבורך !! (לשם שינוי)
למרות שהנחיצות לתקן זה היא חסרת חשיבות וכשידרוג אין בו ממש צורך – כל עוד התאימות נשמרת לשני הכיוונים – השידרוג מבורך.
גם במחשבים ניידים?
מתי הטכנולוגיה תצא במחשבים ניידים?
האם מדובר באותו אפיק מבחינת המבנה או
שמדובר באפיק חדש וכרטיסי הPCI-E הנוחכיים לא יתאימו לו?
4 כנס
"תאימות לאחור נשמרת גם כן וכרטיסי 2.5GT/s יוכלו להתחבר לחריצי 5GT/s ולפעול במהירות נמוכה יותר לה הם מתאימים."
להבא תקרא את כל הכתבה.
ואם לא הבנת אז במילים חופשיות – כן, אותו אפיק.
ל 4
הבנת הנקרא זה לא התחום החזק שלך אה?
כתוב במפורש שזה תומך בשני הכיוונים
ל-4 הכתבה עונה לך על השאלה
"תאימות לאחור נשמרת גם כן וכרטיסי 2.5GT/s יוכלו להתחבר לחריצי 5GT/s ולפעול במהירות נמוכה יותר לה הם מתאימים. בנוסף, כרטיסי PCIe 2.0 הפועלים בקצב 5GT/S יוכלו להתחבר לחריצי ה-PCIe הנוכחיים ולעבוד בקצב מסורס של 2.5GT/s".
לעזאזל כמה שהטכנולוגיה מתפתחת בקצב מהיר
כבר PCI-E2, כרגע לא נחוץ יש לנו עוד הרבה זמן לחיות ולהתפתח לאן הם ממהרים?!
ל 4
כתוב לך בכתבה שכן… לא חזק בהבנת הנקרא, הא?
*הרגשת עליונות*
מילה מהחתול – חברים, I HAVE A DREAM!
זה רק אני מרגיש שזה סתם תקן מיותר ? הרי עד היום בכלח מבחן ביצועים כלל לא היה הבדל בין PCI-E X8 לבין PCI-E X16 ופתאום מביאים לנו את PCI-E 2 ?!
הותיקים זוכרים הרי שאותו המצב נוצר כשטכנולוגיה שונתה מ תקן ה AGP לתקן ה PCI-E!
להלן תזכורת לחברה היותר קטנים שנולדו לתוך דור ה PCI-E:
בזמנו נולד תקן ה AGPX1. אח"ע הייתה באמת קפיצת ביצועים בין AGPX1 ל AGPX2. אח"כ הייתה עוד קפיצה אמיתית בין AGPX2 לבין AGPX4.ובאמת תקן ה AGPX4 החזיק מעמד שנתיים אם איני טועה. ואז הוצג ה AGPX8 שבכל הביקורות "כיכב" כפאשלה של השנה ושלא תרם כלל לביצועים. מזכיר את המעבר מ64 זיכרון פנימי לבין 128 זיכרון פנימי. לא היה שום שינוי אלא אם כן אתם משחקים ברזולוציה מטורפת של 1600X . . .אח"כ אחרי ה AGPX8 הגיע ה PCI-E ו"טרף את הקלפים" לתקן ה AGP שאם תשימו לב היטב פועל יפה מאוד גם עם הכרטיסים המטורפים של היום לעומת אלה שהיו כשה PCI-E נכנס לשוק. עקב כך ובהתאם לזאת איני מוצא שום סיבה שתקן ה PCI-E ישפיע דרסטית על הביצועים אלא יופיע בשקט בשקט על לוחות האם ו . . .זהו בעצם. מה כן? כשהיצרנים ישתמשו בו כ"מקדם מכירות" על לוחות האם שלהם כדי שתקנו אותם, זכרו שזה רק לשם הכסף ולא לשם הביצועים. אבל זה רק אני. חושבים שאני טועה, בבקשה, תכתבו.
מתי התקן החדש אמור לצאת??
מישהו יודע אולי ??
נכון, כרגע PCI-E 2 יעלה יותר בגלל
שכל חברה צריכה לסגור את עלות המחקר ופיתוח עבור בתמאת
הטכנולוגיה. לטווח הארוך PCI-E 2.0 יהיה זול משמעותית מ- PCI-E 1.1 X8,X16,…,X256