חברת סמסונג, המייצרת כבר שנים מוצרי אלקטרוניקה וחומרת מחשבים (וכל מה שבאמצע), הציגה השבוע את מסך ה-LCD הראשון בעולם שמסוגל להציג שתי תמונות שונות לגמרי, אחת בכל צד, וכל זאת על מסך LCD אחד. המסך הוצג בתערוכת CES השנתית, הנערכת בלאס וגאס, נבאדה שבארה"ב ועל פי סמסונג, פיתוח חשוב זה יקל מאוד על אירגונים ועסקים בכך שיחליף שני מסכים מסורתיים במסך יחיד.
נכון להיום, מסך LCD מסוגל להציג שתי תמונות רק במידה והן הפוכות זו לזו, וכאן החידוש. המסך הדו-צדדי החדש של סמסונג מסוגל להציג בו זמנית גם תמונה של פסל החירות שבניו יורק וגם תמונה של הקרמלין שבמוסקבה, אחת על כל צד, ומבלי שהן יפריעו אחת לשנייה.
שלא כמו שני מסכי LCD שצמודים גב-אל-גב, המסך החדש של סמסונג מכיל מקור אור אחד בלבד, למטרת חיסכון בחשמל. מיותר לציין שבהשוואה ל-CRT, מסכים שמבוססים על טכנולוגיית LCD אינם מרצדים, שכן מקור האור שבהם קבוע.
למסך שהציגה החברה רזולוציית QVGA (כלומר, 320×240), העובי שלו הינו 2.6 מילימטר וגודלו הוא 2.22 אינץ', קטן מדי בשביל מחשב ביתי, אבל לכו תדעו איזה שימוש טוב יעשו בו נגני MP3 או טלפונים סלולריים?
זה אחלה דבר
<b>אין מילים זה אחלה דבר!! </b>