פורמט הקבצים PDF הוא פורמט פופלרי ביותר להעברת מסמכים ומידע ברשת האינטרנט. יחודו של הפורמט הוא בכך שהוא מאפשר למפרסם לדעת בדיוק כיצד יוצג המסמך שלו אצל הקורא (ומבלי לדאוג שמא שורה גלשה לעמוד הבא, תמונה זזה וכעת היא מחסה חלק מהטקסט וכו').
במשך זמן רב, רוב רובם של המשתמשים אינו נהנה מיתרונות הפורמט, כיוון שלא נמצא דרך קלה (או תוכנה מתאימה) לייצור מסמכים בו, זאת בייחוד בגלל שתוכנת ה-Office של מיקרוסופט איננה תמכה בו.
נראה כי כל זאת עומד להשתנות, כאשר הגרסה הבאה של Office, ה-Office 12, תאפשר למשתמשים לשמור מסמכים בפורמט PDF. הוספת יכולת זו באה כמענה ישיר לדרישות אשר הגיעו אל מיקרוסופט באמצעות מערכת ה-Office Online. במערכת נרשמו עד כה כ-120,000 פניות של לקוחות ברחבי העולם בבקשה להוסיף לחבילת ה-Office יכולת שמירת מסמכים בפורמט PDF.
פורמט ה-PDF מאפשר לייצר מסמכים "לקריאה בלבד", כעותק זהה להדפסה של המסמך המקורי. התמיכה ב-PDF ב-Office 12, לא תכלול את יכולות ה-DRM של Adobe או מערכת סיסמאות. התמיכה ב-PDF מתווספת לתמיכה בפורמט הפתוח XML (פורמט ברירת המחדל לשמירת מסמכים ב-Office 12) וממשיכה את המגמה של הרחבת התמיכה בפורמטים פתוחים בחבילות Office במהלך השנים.