אינטל (Intel), המוכרת היטב לכל משתמש מחשב בימינו, שיחררה החודש הודעה בה היא מציגה מעבד חדש בעל 80 ליבות המסוגל לחשב מעל ל-Teraflops אחד (Trillion Floating point Operations Per Second – אלף-מיליארד פעולות חישוב בשנייה).
המעבד החדש הוא פרי מחקר ה-'Tera-scale computing' של אינטל, והוא נעשה להוכחת טכנולוגיה ויכולת. הליבות במעבד קטנות ופשוטות, כאשר השבב כולל 100 מיליון טרנזיסטורים בלבד – כשליש מהמספר שכולל מעבד Core 2 Duo טיפוסי. הייחוד בשבב החדש הוא במנגנוני התקשורת הפנימיים (בין הליבות) והחיצוניים (בין המעבד למערכת המחשב), אשר אותם עתידה אינטל לשלב בדורות העתידיים של המעבדים שלה.
המחשב הראשון בעל כוח חישוב של Teraflops אחד הופעל בשנת 1996 במעבדות הלאומיות של Sandia. המחשב השתמש בכ-10,000 מעבדי Intel Pentium Pro, תפס שטח של כ-184 מ"ר וצרך יותר מ-500 קילוואט. גודלו של המעבד החדש הוא כגודל ציפורן, הוא צורך 62 וואט בלבד, ויכול להגיע לביצועים אלו לבדו.
לפי הדרגים הגבוהים בחברה, אין כוונה להביא לייצור המוני את השבב בצורתו הנוכחית, וגרסאות שכן יימכרו- עוד רחוקות מפס היצור.
השבב החדש מיועד להיכנס בתחילה כמעבד למגזר העסקי, מחשבי על, מרכזי תקשורת ומרכזי מדע וכלכלה. נראה שאנו, הצרכנים הביתיים, נאלץ לחכות עוד זמן רב עד שנוכל להתפאר במעבד רב-הליבות במחשבים הנייחים שלנו, כיוון שלצערנו עוד לא קיימת מערכת הפעלה המסוגלת לנהל מעבד שכזה.
80 ליבות בגודל של ציפורן
כרגע המחיר שלו בטח יקר
שווה לחכות לפני שקונים
ל1
הרגת אותי אחי.
אין עליך
חחח
LOL
ל-1
אז מה אתה אומר להתחיל לחסוך?!
אני מקווה שאתה ציני LOL
מגיב ראשון מה זה
שמוק!
נחכה להורדת מחירים…
LOL!!!
אני נרשמתי
נרשמתי ב-EBAY ברגע שיהיה אני ראשון קונה
התעשייה קצת סקפטית
http://www.dailytech.com/Scientists+Express+Skepticism+Over+Quantum+Computer/article6111.htm
[email protected]
אם אין מערכת הפעלה המסוגלת לנהל מחשב כזה אז מה עושים איתו?
בטוח יש מערכת הפעלה שיודעת מה לעשות במעבד הזה. הרי בלעדי זה הוא לא שווה כקליפת השום. לא?
האם לינוקס תדע לנהל מעבד כזה?
תמיד יש
לינוקס, אחרי שנשלם כמה מאות אלפים בשביל אחד כזה, לפחות מערכת הפעלה יבנו לנו בחינם פחחחח…
LOL
מתי זה ימכר בארץ?
בא לי מחשב סוס, נמאס לי ממחשב בינוני.
יש לי רעיון הרבה יותר טוב.
לקום ולקנות PS3. רק אחד מהם מסוגל להרבה יותר מהמעבד הזה. יש להם 8 SPU במהירות 3.2GHZ כל אחד, הם מריצים לינוקס, הם יודעים לעבוד כקלאסטר, יש להם זיכרון XDR שרץ באותו תדר כמו המעבד, IBM כותבים להם קומפיילר מיוחד בחינם (OCTOPILER), וסוני מוכרים אותם בהפסד מטורף.
אתם חולים בראש הא?
רק לפני חצי שנה יצא Core2 ואתם רוצים את זה?
ובכלל קראתם? הדבר הזה נועד לתעשיות משרדים ולמחשבי על (כאלה שעושים סימולטציות כמו מזג אוויר וכדומה) אז דיי לחרטט