הקדמה
בשנים האחרונות אנו עדים למהפכה של ממש בתחום האחסון. לאחר תקופה ארוכה בה לא נרשמו התפתחויות טכנולוגיות משמעותיות בתחום האחסון, ובעיקר בתחום הכוננים הקשיחים המכאניים, אותם למדנו להכיר ולאהוב, הגיעו כונני ה-SSD (ר"ת Solid State Drive) לתפוצה רחבה. הכוננים הקשיחים הסטנדרטיים הגיעו למיצוי היכולות שלהם ברמות שימוש שונות, כאשר הצורך במהירות ואמינות המשיך לגדול, וטכנולוגיית הכוננים הסטנדרטיים הגיעה למבוי סתום. אכן, בימינו אנו, הכונן המכני מהווה צוואר בקבוק מהותי בכל הנוגע למהירות התגובה של מערכת ההפעלה. על מנת להנות מזמני עליית מערכת קצרים יותר ומשימוש חלק יותר במערכת ההפעלה וכל הקשור אליה, אין מנוס מלשקול רכישת כונן SSD כיום, או להמתין לבשלות הטכנולוגיה בעתיד הקרוב.
כאמור, טכנולוגיית ה-SSD מעניקה לנו יתרונות נוספים. מלבד מהירות, אשר ידה של טכנולוגיית הכוננים המכניים אינה משגת, היתרון המהותי ביותר של כוננים אלו הוא האמינות. כוננים מכניים סובלים מאמינות מוגבלת, כתוצאה מהחלקים הנעים בהם, אשר מעמידות את המידע השמור בהם בסכנה תמידית. פתרון חלקי לבעיה זו תוכלו למצוא במדריך הגיבוי למתחילים ובמדריך אסטרטגיות גיבוי.
המעבר לכונני SSD אינו חלק כפי שהיינו רוצים שיהיה. כיום, מחיר גיגה-בייט אחסון בטכנולוגיה זו הינו 1.2 דולרים לפחות, וכיום כוננים אלו משמשים להתקנת מערכת ההפעלה ותוכנות קריטיות בלבד. אחסון מידע כגון סרטים, תמונות וקבצי שמע על גבי כונן שכזה אינו משתלם, נכון להיום. למרות המחיר הגבוה, שיירד ככל שנתקדם בציר הזמן, כונני ה-SSD נכנסים לאט אל שוק המיינסטרים. כבר כיום ניתן למצוא כונן SSD בנפח של 60 גיגה-בייט במחיר של 595 שקלים, לעומת אלפי דולרים שכונן דומה עלה לפני מספר שנים.
למה דווקא עכשיו?
חבל שלא חיכית והשוויתם את הדור החדש (G3) של הSSD של אינטל, שיוצא מחר (28 במרץ)
גם אליהם נגיע
אל דאגה 🙂
ביקורת בלי AS SSD
מאוד מפתיע לראות ביקורת של SSD מבלי בדיקה בכלי היותר "יעודי" לSSD
ל G3 אין הרבה מה להציע
תודה על כתבה איכותית
למה דגמים כ"כ יקרים?
למה לא לבדוק כבר את הדגמים היותר זולים? כמה מענה הם נותנים למיינסטרים?
כל הכבוד על הכתבה, אך חבל…
שלא הכנסת גם ה- G.Skill Phoenix שנחשב למאוד אטרקטיבי.
ל-4 חוץ ממהירות כפולה..
..ובקרה יציבה יותר על הקריאה והכתיבה ועוד הרבה דברים שכדאי שתקרא עליהם לפני שאתה פולט שטויות.
פשלה שאין בביקורת OCZ VERTEX 3, הכוננים הכי מהירים עם בקר מסדרת 2200 ???
הם כבר כאן אצלנו אצל היבואן:
http://www.tdsd.co.il/htmls/SATA_III.aspx?c0=17115&bsp=16153&bss333=17115
יעקב
Crystal Disk Mark מריץ את אותם הבדיקות
איך אין corsair force?? בבדיקה שלכם…
לכל מי ששואל למה אין דגמים מסויימים
מיותר להכניס כל כך הרבה כוננים שחולקים את אותו בקר בשם Sandforce-1200, הביצועים יהיו שווים לשני הכוננים שכן סקרנו כאן.
לאלכס, באמת לא שמת לב שהכל נעשה בממשק Sata3Gb/s? כל הפואנטה היא שנעשה סקירה חדשה על כל הכוננים החדשים שתומכים בממשק Sata6Gb/s כשיהיה אפשרי להשיג אותם.
תודה !
יופי של פוסט
כתיבה נהדרת ומעניינת!
9 – היבואן גנב חבלז
המחיר של ה120 GB בארה"ב הוא בסביבות 850 שקל.
תוסיף מעמ.
איך לכל הרוחות מגיעים ל1600 שקל?
למגיב 15 אין מספיק תחרות בארץ
חסרה שורה תחתונה
כמו כל קורא סביר מעניין אותי אם הכוננים האלו שווים את הכסף או לא.
מה אחוז השיפור הממוצע שלהם על כונן מכני?
10%? 5%?
בסקירות האחרונות באתר אני בתחושה שקשה לצאת עם מסקנה אופרטיבית.