כפי שאתם וודאי יודעים (אם אתם מעיפים מדי פעם מבט בחדשות, בכל מקרה) ישנן הרבה מאוד דרכים לקרר את המעבד שלכם, ביניהן קירור מים, קירור עם פלטייר, קירור גז ו – הדרך הפופולרית ביותר: קירור האוויר.
קירור האוויר נפוץ כל כך לאו דווקא עקב יעילותו הרבה אלא עקב כך שהוא פשוט ברירת המחדל בתחום הקירור: זוהי השיטה הקלה והזולה ביותר לקרר את המעבד שלכם, אם כי לא היעילה ביותר.
על פניו הדבר נראה פשוט למדי: לוקחים היטסינק, שמים אותו על המעבד (בזהירות, כמובן), מבריגים עליו מאורר וזהו – יש קירור.
לו רק הדבר היה כה פשוט… סביב קירור האוויר גדלה תורה שלמה, מתודולוגיה בלעז, העוסקת בקירור האוויר ויותר נכון, בדרכים השונות שמעלות את יעילותו של סוג זה של קירור.
יעילותו של סוג קירור זה נפגמת עקב גורמים רבים, הקשורים רובם ככולם בסביבה בה נמצא המעבד שלכם:
זרימת אוויר למשל, היא מרכיב חיוני ביותר בקירור אוויר מוצלח ולכן יש לדאוג לכך שזרימת האוויר בתוך המארז שלכם תהיה אופטימלית – כבלים שמתנדנדים באמצע המארז מהווים מטרד חמור.
האבק גם הוא לא מידידיו הטובים של קירור האוויר, למרות שהוא מגיע יחד איתו: אבק חוסם פתחי אוורור ומצטבר על המאוררים וגופי הקירור, מה שמוריד בצורה משמעותית מיכולתם לקרר את המעבד.
טמפרטורת הסביבה, גם לה השפעה קריטית על יעילות הקירור ולכן מומלץ לשים את המחשב במקום מאורר ולא לתקוע אותו מתחת לספה.
כמובן שיש להתחשב גם בעוצמת המאורר (עוצמה=רעש) ובאיכותו של גוף הקירור…
בקיצור, בלגן שלם.
על מנת להקל מעט על כל אותם מיליוני משתמשים ברחבי העולם הכין האתר Blagged-Hardware מדריך המסביר את יסודותיו של קירור האוויר ושיטות שונות לשיפור טמפרטורות המעבד שלכם.
מומלץ לקרוא 🙂
Leave a comment
Subscribe
Login
0 תגובות
הצג לפי תאריך