צולמה אחת מליבות הגראפיות הבאות של אינטל אשר מעבדי Haswell יכללו, כאשר גוף הקירור מעליה הוסר
מעבדי Haswell של אינטל בפתח וכפי שנוכחנו לדעת, חלקם יגיעו בתצורת LGA המוכרת לנו כיום והחלק הנותר בתצורת BGA שבה המעבדים מולחמים ללוח-אם. מעבדים אלו יגיעו ב-4 גרסאות כתלות בליבה הגראפית שיכילו – GT1, GT2, GT3 ו-GT3e. ניחשתם נכונה – GT3 היא ליבה גראפית החזקה יותר, וגרסת ה-e שלה תכלול זיכרון DRAM מובנה.
אתר VR-Zone הצליח לצלם תמונה של מערכת BGA ללא גוף קירור, כאשר על פי הערכות מדובר על GT3e. ליבת GT3e תכלול 40 יחידות עיבוד – פי 2 מהדור הנוכחי. בנוסף, לצד הליבה יתווסף זכרון DRAM מובנה ייעודי שכרגע נפחו אינו ידוע.
בתמונה שהתפרסמה ניתן לראות את ערכת השבבים של אינטל המכונה Lynx Point מוקפת באדום, כאשר המעבד המולחם ללוח מסומן בצהוב. בתוך אותו מעבד (ריבוע גדול), נמצאת הליבה הגראפית המדוברת והשבב המלבני הקטן יותר לימינה הוא זכרון DRAM.
ביצועי ליבה גראפית זו הודגמו בתערוכת CES האחרונה, והושוו לכרטיס ג'יפורס GT650M של אנוידיה – מרשים בהחלט עבור ליבה שהיא "בסך הכל" חלק מהמעבד המרכזי של המחשב.
אינטל רוצים..
להפוך מחשבים לקונסולות
סתם שטויות
המאיצים הגראפים החזקים שלהם מגיעים רק במעבדים היקרים, I7 או I5-K , מי שקונה אותם קונה לגיימינג וקונה כ.מסך אמיתי.
למה לא להציע גרסא בלי המעבד הגראפי שתהיה זולה יותר וככה אותו קונה יקבל מעבד חזק יותר באותו הכסף ? הרי הרוב לא ישתמשו בזה אז למה להביא להם מעבד יותר חלש באותו הכסף או סתם שהם ישלמו יותר ?
תגובה ל2
על סויצ'בל גראפיקס שמעתה?
כיום בעלי שני כרטיסי מסך (מובנה וחיצוני)
יכולים להשתמש בכל אחד מהם לפי הצורך.
יש כפתור שמעביר מכרטיס פנימי לחיצוני.
כשלא צריכים ביצועים גראפיים חזקיםץ
כרטיס מובנה חוסך סוללה/חשמל
הבשורה היא למחשבים ניידים
בנייחים הייתרון של הכרטיס המובנה שולי – העיקר שיריץ 1080P- מי שצריך מעבר קונה כרטיס מסך.
בניידים לעומת זאת מאיץ מובנה משודרג מהווה ייתרון משמעותי שכן רובם נמכרים רק איתו ואין אופציה לשדרג.
ל2 – זו המצאה ישראלית טהורה!
כמו שטען מגיב 3 ,
לטכנולוגיה קוראים LUCID והיא פיתוח שלנו!
ישנם מקומות ללא צורך בעוצמה של כרטיס המסך החזק, במקומות אלו הטכנולוגיה נכנסת לפעולה ומשתמשת בשבב הגראפי המובנה.
אצלי זה קיים על מעבד K
טעיתי לא LUCID זה VIRTU
שיפור משמעותי למחשבים ניידים וחיסכון למי שהיה קונה כרטיס גרפי נפרד בעד 500 שח
אני דווקא שמח, אני power user שלא צריך עוצמת גרפיקה מעבר לצפיה בHD
ובחייאת מי משדרג היום מעבד