במסמך אשר שחררה החברה בשבוע שעבר, נכללים פרטים נוספים על מעבדי Nehalem העתידיים, אשר ישוחררו לקראת סוף השנה.
מנהל טכנולוגיות בהספק נמוך בחטיבת המוצרים העסקיים של אינטל, רג'ש קומר (Rajesh Kumar), נתן סקירה מהירה על המסמך ועל חלק ממטרות הפיתוח של Nehalem. ארכיטקטורת מעבדי הדור הבא של אינטל עתידה להיות משוחררת לקראת סוף השנה. אחד מהחידושים בארכיטקטורה החדשה הוא QuickPath, אשר, בפשטות, מהווה בסיס להעברת מידע יעילה ומהירה יותר בין מעבדים מצד אחד, ולבין זכרון חיצוני ויציאות IO מצד שני.
בנוסף, הוסבר מדוע Nehalem משלב יותר רכיבים, כולל בקר זכרון, ממעבדים קודמים של אינטל. "הסיבה מדוע אנו עושים זאת, הינה משום שאנו רוצים לקבל זמן אחזור (Latency) נמוך יותר לזכרון, ורוחב פס הרבה יותר גדול אליו".
בנוסף, קומר מתאר כיצד אינטל עושה יותר על מנת להפחית ולייעל את צריכת החשמל בהשוואה למעבדים קודמים של החברה. "מספר הליבות ורוב מאפייני הליבה הם מודולריים. לדוגמא, ניתן לשנות את מספר הליבות במקטעים שונים, אך ביצוע זה אינו מספיק. מכיוון שאנו הולכים לתת דגש במקרים אחדים על יעילות אנרגיה, וביצועים גבוהים במקרים אחרים, אנו זקוקים שדברים אלו יהיו מדידים" כדבריו.
קומר המשיך בתיאורו כיצד המעבדים יכולים להימדד לשווקים שונים "היינו צריכים לתכנן את הארכיטקטורה כך שהרכיבים העיקריים יעבדו בצורה נפרדת. כך שהתדרים והמתחים יוכלו כל אחד להיות מכוונים באופן עצמאי. ליבת המעבד, לדוגמא, יכולה לרוץ על תדר ומתח משלה, בשעה שמערכת הזכרון תוכל לרוץ על מתח ותדר משלה, ובקר ה-IO בתדר ומתח משלו. וכל אחד מהם יוכל להיות מכוון למקטע נתון".
קומר טוען שהטכנולוגיה עצמה אינה חדשה, אך הטכניקה של אינטל שונה ממתחרותיה "הרעיון עצמו אינו חדש, אך ההטמעה חדשה. עד עכשיו, רוב האנשים אשר ניסו רעיון זה ביצעו זאת בשימוש של מה שנקרא "ממשק בלתי מסונכרן" אשר מטבעו יחסית איטי. הרעיון המרכזי הוא איך לבצע כל זאת בצורה מסונכרנת, עם זמן אחזור מאוד נמוך, וביצועים גבוהים".
קומר גם מתאר כיצד מעבדי Nehalem מכוונים טוב יותר על מנת לפעול בהתאם למתח עליו הם פועלים "מעבדים כיום רצים בתדרים נתונים ומתח נתון. אבל אנו יודעים שכאשר מריצים יישומים שונים, ספק הכוח משנה את ההספקים לרכיבים השונים. מה שאנו מציגים זה מעבד שתדר העבודה שלו מסתגל כל מחזור לדינאמיות מתח המערכת, בזמן אמת".
אי אפשר להבין הודים גם בעברית.
זה מדהים. שנה מתקשרים אליי הודים למוקדואני מנסה להבין אותם בקושי רב וגם כאשר זה מתורגם עלברית זה עדיין לא ברור לחלוטין 🙂