מתוך ניסיון לנצל את קצבי התעבורה הגבוהים שמציע תקן ה-USB 3.0, השיקה סמסונג כונן קשיח חיצוני חדש התומך בו
בתחילת השנה הנוכחית הוצג התקן החדש USB 3.0, אשר לעומת התקן הקודם בגרסה 2.0 (שמציע מהירות העברה מקסימלית של כ-480 מגה-ביט לשניה) תומך במהירות העברה מקסימלית גבוהה הרבה יותר של 5 ג'יגה-ביט לשניה. למרות זאת, יצרניות שונות לא קפצו על ההזדמנות לייצר התקנים עם תמיכה בתקן החדש שכן לא היו מספיק לוחות-אם שתמכו בו.
כעת לוקחת חברת סמסונג את המושכות לידיים, ומשיקה את אחד הכוננים הקשיחים החיצוניים המהירים ביותר בשוק, שיהיה חלק מסדרת כונני ה-'STORY Station' שלה. במידה והכונן אכן ינצל את יכולות ההעברה של תקן ה-USB 3.0 עד תום, ניתן יהיה להעביר אליו סרט HD באורך מלא בשתי דקות וחצי בלבד.
כעת לוקחת חברת סמסונג את המושכות לידיים, ומשיקה את אחד הכוננים הקשיחים החיצוניים המהירים ביותר בשוק, שיהיה חלק מסדרת כונני ה-'STORY Station' שלה. במידה והכונן אכן ינצל את יכולות ההעברה של תקן ה-USB 3.0 עד תום, ניתן יהיה להעביר אליו סרט HD באורך מלא בשתי דקות וחצי בלבד.
לטענת סמסונג הכונן מסוגל להגיע למהירות העברה מקסימלית של 5 ג'יגה-ביט לשניה – זאת אומרת מהיר פי עשרה מכוננים קשיחים חיצוניים המתבססים על USB 2.0. עם זאת, לפי הביקורות שפורסמו ברשת, הכונן אפילו לא מתקרב לניצול המהירות המקסימלית שמאפשר תקן ה-USB 3.0. סמסונג דאגה לכלול בכונן החדש תמיכה אחורנית בחיבורי USB ישנים יותר כגון 2.0 ו-1.1, אך כמובן שהשימוש בהם יוריד משמעותית את מהירויות ההעברה.
Samsung STORY Station 3 |
דבר שניתן דווקא לציין לטובה הוא שהכונן מיוצר מחומרים ידידותיים לסביבה העומדים בתקן הסביבתי המחמיר RoHS, והוא כולל מספר מצבי שימוש לחסכון בחשמל. הכונן מצופה באלומיניום מוברש, כולל שלוש שנות אחריות והוא כבר זמין לרכישה בנפחים של 1TB במחיר של $155, כאשר כונן בנפח 1.5TB יעלה כ-$195 וכונן בנפח 2TB יעלה כ-$270.
ה-Story Station 3 של סמסונג הוא אכן אחד מהמהירים ביותר מסוגו בשוק, אך עם זאת הוא לא באמת מסוגל לנצל את תקן ה-USB החדש עם תום, ולמעשה גם לא משתווה למהירויות שמציעים כונני SSD מזה מספר שנים. כמו כן, קיימים בשוק כוננים ניידים אחרים המיועדים גם הם לשוק הגבוה בנפחים גדולים יותר (אמנם ללא תמיכה ב-USB 3) וחלקם אף נחשבים מהירים יותר, כך שנראה שסמסונג עדיין לא מסוגלת להשתוות אל היצרניות הגדולות השולטות בשוק האחסון.
מה זה השטויות האלה
לנצל את הUSB3 עד תום?
זה שהוא יעביר על המקסימום של הכונן בסביבות ה 90Mb/s לאומת איזה 30Mb/s לא מספיק?
ומה קשור כוננים "אחרים" מהירים יותר וSSD קח SSD שעולה 10,000$ חבר אותו בUSB2 ותקבל פחות מחצי מהמהירות של הכונן הזה
כמה דברים בנוגע לזה
1. התמונה נראית כמו מקרן
2. למה להשקיע בUSB3 אם מזמן כבר יש כוננים eSata..
3. זה שמעלי, כונני SSD מזמן לא עולים ככה, המחירים כבר שפויים (3000 שקל באיביי)
סרט HD בשתי דקות וחצי ?
איך היגיעו ל 2.5 דקות ?
כתוב ש USB3 מגיע למהירות של 5Gb/s
זאת אומרת שהמהירות שלו בבייטים זה 640MB/s
אם לוקחים סרט HD של 25GB זה אומר שלוקח להעביר אותו 40 שניות ! אפילו דיסק של 50GB יקח דקה ו 20 שניות, בתח שלא שתי דקות וחצי
שאלה ליאיר מ-2.
איזה דיסק חיצוני היית ממליץ לקנות? המטרה היא גיבוי ואחסון של סרטים/תמונות. תודה