חברת סמסונג הציגה בתערוכת CeBIT 2007 את מסך ה-LCD הראשון בעולם המתחבר למחשב באמצעות חיבור ה-USB בלבד
עד כה היינו רגילים לחבר את מסך המחשב לכרטיס המסך באמצעות חיבור VGA או DVI סטנדרטי, אך המסך החדש של סמסונג, מדגם SyncMaster 940UX מבטיח לשנות מציאות זו, לפחות חלקית.
תחילה נבהיר כי סמסונג בהחלט לא הפכה סדרי עולם – כרטיס המסך הינו עדיין רכיב מרכזי במחשב אשר אחראי על העברת אות התצוגה למסך, אך החידוש של סמסונג נועד למעשה למטרה אחרת לחלוטין, והיא לחסוך למשתמש רכישה של כרטיס מסך נוסף אם ברצונו להשתמש בשניים או יותר מסכים בו זמנית.
![]() |
כפי שניתן להבין, מסך ה-940UX, בתור מסך בודד, אינו מחדש דבר לעומת מסכים קיימים והייחודיות שלו באה לידי ביטוי רק במערכות מרובות מסכים. חיבור המסך באמצעות USB למחשב מאפשר להפוך אותו למסך משני ולהכפיל את שטח התצוגה מבלי לרכוש כרטיס מסך נוסף (מכיוון שכרטיסי מסך מודרניים מגיעים עם שתי יציאות למסך, הדבר שימושי בעיקר במערכות בעלות שלושה מסכים ומעלה). לאחר חיבור המסך למחשב, הוא יתקין אוטומטית את כל הדרייברים הדרושים, ללא כל התערבות מצד המשתמש, ובכך הוא הופך פעולה מסובכת למדי לדבר שכל אדם יוכל לבצע בעצמו, בתוך דקות ספורות (בהנתן שלאותו אדם יש מספיק כסף כדי לרכוש שני מסכים או יותר).
גודלו של המסך הוא 19" והוא תומך ברזולוציה של 1280×1024. כמו כן, הוא מכיל חיבור DVI ו-VGA (מלבד לחיבור ה-USB) וניתן לשרשר עד שישה מסכים מסוגו, במחשב אחד.
בשלב זה לא נמסר מידע אודות זמינות המסך לרכישה בחנויות ומחירו המומלץ.
יפה, אהבתי
היום כל כרטיס מכיל 2 חיבורים, ויש כאלו
עם 3 ויותר כמו של מטרוקס למי שצריך….
מה לגבי התפקוד שלו ככרטיס מסך ? טכנולוגיה של איזה חברה ?
אפשר לקנות מפצל וזהכל
מי מעבד את מה שעובר למסך?
נשמע מוזר
איזו רזולוציה/קצב רענון אפשר כבר להשיג מחיבור USB?
איזה כרטיס מסך יש בפנים?
לפי מיטב הבנתי USB משמש כ BUS בלבד (כמו PCI/AGP/PCI-E) אז חייב להיות כרטיס מסך או ג'וק בתוך המסך הזה, השאלה היא איזה…
לא הבנתי
יעני היה בכרטיס מסך גם USB? או שהוא היה בלוח אם?
מה לא ברור?
מסך במחשב הינו התקן לכל דבר (מופיע ב-Device Manager). הדרייברים שהמסך מתקין כשמחובר למחשב מאפשרים לכ.המסך לשלוח למסך פלט דרך ה-USB, כאילו היה מחובר ישירות לכרטיס.
מילה מהחתול למי שלא הבין זה חידוש מרענן!
אז ככה. קודם כל גם הרמקולים החדשים של לוג'יטק ה Z10 מתחברים כבר ב USB, ובעצם אחרי המסך הזה לא נותר שום דבר מלבד דברים זניחים שלא המציאו לו חיבור חיצוני תחשבו על זה:
-סורקים
-מדפסות
-כוננים חיצוניים
-אביזרים קטנים
ומהדברים הרציניים :
– כרטיסי קול חיצוניים
– כרטיסי מסך חיצוניים (ע"ע אסוס)
– רמקולים חיצוניים
– ועכשיו גם מסכים חיצוניים בUSB . . .
=========================================
ןלכל מי שלא הבין, המסך הזה נועד לפתור את הבעייה של מי שרוצה לחבר 3+ מסכים ויש לו כרטיס מסך אחד עם שתי יציאות ולא רוצה לקנות כרטיס מסך יקר נוסף או לחילופין – אין לו מקום על לוח האם!
עם המסך הזה אפשר לחבר 6 כמותו אחד ליד השני!
ממש CINEMA