שתי חברות הענק ממשיכות בשיתוף הפעולה – ויחלקו פטנטים האחת עם השניה
אחרי שזקפו לעצמן את התואר "החברות שרשמו הכי הרבה פטנטים בשנת 2010" (IBM במקום הראשון זו השנה ה-18 ברצף, ואילו סמסונג מסתפקת במקום השני והמכובד) והודיעו על שיתוף פעולה במחקר טכנולוגיות מוליכים למחצה – מודיעות שתי הענקיות צעד נוסף המחזק משמעותית את הקשר ושיתוף הפעולה ביניהן, והוא הסכם הדדי לשיתוף פטנטים (patent cross-license agreement) של החברות, האחת עם השניה.
הסכמים כאלו הם אינם מחזה נדיר בשוק, וכבר ראינו חידוש של הסכם דומה בין אינטל ו-NVIDIA לא מזמן, שמשמעותו הייתה גם סכום כסף בלתי מבוטל עבור NVIDIA, אשר המחיש עד כמה הסכמים אלו חשובים לחברות שמעוניינות להישאר מעודכנות בכל תחומי הטכנולוגיה – גם באלו שהם לא בהכרח מפתחות בעצמן.
בהסכם הנוכחי בין שתי "יצרניות הפטנטים" הפורות ביותר לא מגלים לנו מי תשלם למי, וכמה (אם בכלל), או מהם התנאים הספציפיים של העיסקה (האם המשמעות היא גישה חופשית לגמרי לפטנטים של הצד השני, או שמא ישנן מגבלות מסוימות, כמו בהסכם בין אינטל ו-NVIDIA), אך מסופר כי בעשורים האחרונים אספו שתי החברות מספר גדול מאוד של פטנטים בתחומים שונים ומגוונים, החל ממוליכים למחצה, דרך תקשורת טלפונית, תקשורת ניידת וכלה בשירותים מבוססי תוכנה – וההסכם הנוכחי יאפשר לשתי החברות "לפעול בצורה חופשית תוך שימוש בפטנטים האחת של השניה, ולעזור להן לעמוד בקצב ובדרישות לטכנולוגיה מתוחכמת".
בסיכום קצר של הדברים, נאמר כי ההסכם יאפשר לשתי החברות לספק מוצרים ושירותים טובים יותר, אך ישמור על התחרותיות ביניהן.
כשב-IBM לא עסוקים בבניית מחשבי על, הם מתחזקים קשרים עם המתחרים |
מה בדיוק יביא איתו ההסכם? השאלות לסמסונג |
ההכרזה על ההסכם ממשיכה עם דברים נרגשים של ראשי סמסונג ו-IBM, ומפרטים עד כמה ההסכם חשוב ועד כמה החברה השניה היא ממובילות השוק ופרטנרית חשובה, אך נראה שמה שמעניין אותנו כצרכנים הוא המוצרים והחידושים שיכולים להיוולד כתוצאה משיתוף פעולה זה. האם סמסונג תוכל להביא את הטכנולוגיות המתקדמות של IBM מהשוק העיסקי לשוק הפרטי? האם המשמעות תהיה מוצרים חדשים שיפותחו על ידי שתי החברות יחד? נראה שניאלץ לחכות בסבלנות ולראות מה יקרה בהמשך.