ענקית הסלולר המדשדשת משנה כיוון, כורתת ברית עם מיקרוסופט ותאמץ את ה-Windows Phone
נוקיה, הענקית הפינית שהייתה במשך שנים רבות ה"פוסטר בוי" וסיפור ההצלחה הבולט של תחום הסלולר, לא חוותה יותר מדי נחת בשוק הסמארטפונים בשנים האחרונות (ובשוק הסלולרי באופן כללי), כאשר פעם אחר פעם היא נכשלה בנסיונה להציג מכשירים שיתחרו ב"כוכבים העולים" של השוק (ואת זה אמר מנכ"ל החברה החדש סטפן אלופ לפני כמה ימים, ולא אני), ונראה שיש כאלו שחושבים שהחברה אשר פעם שמה הלך לפניה פשוט "איבדה את הטאצ'". למרות שנוקיה נותרת יצרנית הטלפונים הסלולריים הגדולה בעולם (בעיקר בזכות מכירות עצומות של מכשירים זולים במדינות עולם שלישי ומדינות מתפתחות), היה ברור שחטיבת הסמארטפונים שלה חייבת לעבור שינוי מהותי, אם ברצונה להציע תחרות של ממש למוצרים החדשים והמתקדמים המציפים את השוק – וזה בדיוק מה שקיבלנו ב-11 בפברואר, כאשר נוקיה חשפה את הברית החדשה של עם מיקרוסופט.
הרבה דברים נחשפו, נאמרו וגם שוערו בנוגע לנוקיה והצעד המשמעותי שאותו היא מבצעת, כאשר גולת הכותרת היא כמובן שיתוף פעולה (המכונה "ברית אסטרטגית") עם מיקרוסופט, שבמסגרתו תאמץ נוקיה את מערכת ההפעלה הניידת Windows Phone 7 (וגם את הגרסאות שיבואו אחריה, סביר להניח), תשלב את מנוע החיפוש Bing במוצריה, בעוד ששירות ה-Ovi Maps של נוקיה ישולב ב-Bing ועוד צעדים הדדיים שכבר זיכו את שתי הענקיות בכינוי הסינרגטי משהו Microkia.
העתיד של נוקיה? מקור: engadget.com |
התמונה מדברת בעד עצמה: ה-Symbian אינה חלק בתוכניות העתידיות של נוקיה |
אימוצה של מערכת ה-Windows Phone טומנת בחובה הרבה יותר ממה שנראה תחילה, ומשמעות הצעד תהיה גם, ככל הנראה, וויתור על מערכות ה-Symbian וה-MeeGo, כאשר ה-MeeGo ככל הנראה תמשיך את חייה בזכות אינטל (השותפה השניה בפרוייקט, פרט לנוקיה), ואילו ה-Symbian ככל הנראה תגיע לסופה העגום, מתישהו בעתיד הקרוב. בנוקיה לא מאשרים את הדברים בפה מלא, וטוענים כי ה-Symbian תמשיך להיתמך ולהתפתח, אך שילוב של ידיעות לגבי פיטורים נרחבים הצפויים בחברה (וגם עזיבה מאורגנת של כאלף מעובדי נוקיה האחראים על פיתוח ה-Symbian באמצע יום העבודה, תוך ניצול זכותם במסגרת שעות העבודה הגמישות שלהם), יחד עם שקופית שלא מותירה הרבה מקום לדמיון, כולם מצביעים על כך שזמנה של מערכת ההפעלה השאפתנית יגיע לקיצו בקרוב.
ספקולציה נוספת שנגזרת מהברית החדשה טוענת כי מכשיר ה-MeeGo הראשון והמדובר של נוקיה, ה-N9, יבוטל גם הוא עוד לפני שזכה לחשיפה ממשית (אם כי נוקיה הצהירה שהיא מתכננת להביא אל השוק "מכשיר מבוסס MeeGo" אחד ויחיד, כך שאת אמיתות הספקולציה נוכל לבדוק בעוד כמה זמן).
את השינויים הרדיקליים הללו מוביל המנכ"ל הטרי של נוקיה, סטפן אלופ (Stephen Elop), שתפקידו הקודם היה בחברת…מיקרוסופט, מפתיע? אלופ זכה כבר ללא מעט מבטים נזעמים בשל התוכניות לפיטורים נרחבים, זניחתה של ה-Symbian וגם השינויים שערך בצמרת החברה, שבמסגרתם גם ראש חטיבת נוקיה בארצות הברית הוחלף בעובד מיקרוסופט לשעבר (חובבי הקונספירציות כבר מכינים מטעמים, תהיו בטוחים).
תמונת קונספט נוספת, אך מתי נראה את הדבר האמיתי בשוק? |
אחרי כל הידיעות הללו, זכינו גם להצצה ראשונה על מה שמחכה לנו מנוקיה בתקופה הקרובה, בדמות תמונה המציגה קונספט של מכשירי נוקיה המריצים את ה-Windows Phone 7, ונראים כמו שילוב של מכשירי ה-N8 וה-C7.
נוקיה אמנם כבר הודיעה למשקיעיה כי השנים 2011 ו-2012 צפויות להיות "שנות מעבר" עבורה, וכי מכשירים מבוססי Windows Phone 7 צפויים להגיע לשוק "בנפח משמעותי" רק אי שם ב-2012, אך שמועות עדכניות טוענות כי יש סיכוי שנראה מכשירים שכאלו כבר בשנה הקרוב, והן מלוות בתמונה נוספת אשר חושפת קונספט נוסף ושונה במקצת של מה שאנחנו עתידים לקבל כתוצאה מהאיחוד המסקרן הזה.
הרבה דברים נאמרו, ונראה שעוד הרבה יותר יאמר בהמשך. האם הצעד של נוקיה הוא הצעד הנכון שיוציא אותה לדרך חדשה? או שאולי הברית הגרנדיוזית עוד תתפוצץ לשתי החברות בה בפנים? אנחנו נמשיך לעקוב, תהיו בטוחים בזה.
אחת משתי סיטואציות
או שזה יצליח לנוקיה והיא תצליח להשתלב בשוק הסמארטפונים או שזה Too little too late , נראה כרגע שנוקיה התעוררה באיחור של שנתיים בשוק הסמארטפונים….
איזה ברית
לפי מה שהבנתי מייקרוסופט קנו נתח שמן מנוקיה, זה מסביר את הבחירה במערכת הווינדוס לניידים, שנוקיה תשלם למייקרוסופט על זכות השימוש בה, בניגוד לאנדרואיד החינמית והעליונה טכנולוגית.
שיהיה להם בהצלחה, אני ממש מקווה שבדומה לHTC נוקיה לא תייצר מכשירי ווידוס בלעדית אלא תשלב בין קו ווינדוס לאנדרואיד.
נוקיה תמיד הייתה חברה עם חומרה מעולה, אבל אף פעם לא אהבתי את מערכת ההפעלה שלהם. שיהיה המון בהצלחה, תמיד טוב שיש קצת תחרות.
מזכיר לי את הברית של סטאלין והיטלר. הענק עם הפחדן, נראה מי יבגוד ראשון..
החברה הייתה חייבת לבחור צד.
הSYMBIAN התיישנה ועקב התנהלות כושלת של החברה ספגה גם פגיעה קשה מאד בתדמית.
לא בטוח שהם בחרו בצד הנכון ביותר (אישית במקומם הייתי בוחר באנדרואיד ומציג קשת רחבה של מכשירים ברמות תקציב שונות) אבל זה היה לבחור צד או להיעלם מעל מפת הסמארטפונים לחלוטין. אנשים מזדרזים כבר להספיד את PHONE 7 מראש אבל זה עוד די מוקדם. שוק הסמארטפונים גדל מיום ליום ולשם שינוי WINDOWS PHONE 7 כן נעימה למשתמש להבדיל מכל קודמותיה. מה שחסר פה הוא תיקון באגים ותמיכת צד שלישי רחבה של מפתחים.
אידיוטים ! היו צריכים לעבור לאנדרויד !