השנה החולפת הייתה שנה רוויה בחידושים טכנולוגיים בכל התחומים הקשורים לעולם המחשבים – לוחות אם ומעבדים חדשים, כרטיסי מסך מהירים, גופי קירור אימתניים יותר וכן מגמות חידוש בתחומים שנשארו עד כה מחוץ למרבית הסקירות, כגון השימוש באינטרנט, המודינג ואפילו האודיו הנייד – שוק שנכנס לאחרונה לסערה עם מוצרים מעניינים רבים מבית מיטב היצרנים. תחומים רבים שנגענו בהם בשנה שעברה נשארו הפעם בחוץ, ובמקומם נכנסו תחומים שונים ומעניינים יותר שסוקרים את ההתרחשויות של השנה האחרונה וכמובן, את השפעתם עלינו. מעבדים (מאת: אסף רהב) המעבד הנבחר של השנה – Athlon64 3000+ מעבדי ה Athlon64 של AMD, בהם שמה החברה את מבטחה בשנים האחרונות, הפתיעו הפעם את כולם – ביצועיהם עולים על רוב המעבדים של Intel, ואלו שכן מצליחים להשתוות אליהם עולים פי כמה יותר ולכן אינם משתלמים בעליל. בהתחשב במצב הכלכלי לא נוכל להמליץ על ה AthlonFX-51 משום שמעטים מאוד מסוגלים להרשות לעצמם מעבד ב 4000 ש"ח, אך ל AMD יש פתרון מאוד משתלם בדמותו של ה Athlon64 3000+. המעבד התקציבי הנבחר של השנה – AthlonXP 2500+ מעבד זה מבוסס על ליבת הבארטון בעלת 512KB של זיכרון מטמון L2 ובאס של 333MHz. עקב שילוב של מחיר נמוך וביצועים גבוהים שמקנים לו יחס עלות/ביצועים מצוין ובו בזמן גם ביצועים נטו מצוינים בחרנו להעניק למעבד הזה את תואר המעבד התקציבי (והמשתלם) של שנת 2003.
הפעם, אנו סוקרים את מיטב המוצרים הבולטים של שנת 2003, שהייתה, למרות המיתון, אחת השנים המוצלחות שהתעשיה ידעה, עם תחרות צמודה מתמיד בתחומי הגרפיקה והמעבדים ועם חדירה מסיבית של מוצרים כגון מחשבי ה Barebone הקטנים (אשר קטפו אשתקד את תואר "חידוש השנה") וצורבי ה DVD שהופכים להיות יותר ויותר נגישים לקהל הרחב.
נבחרי 2003 של אתר HWzone – יוצאים לדרך!
אמנם זה נשמע מוזר, היות ואנחנו רגילים כי הרבה חברות מנפחות את התיאורים של מוצריהם החדשים טרם יציאתם, אך במקרה זה כל הטענות של AMD התבררו כנכונות והמעבדים החדשים שלה בהחלט זכאים לכל השבחים אותם הם קוטפים.
בניגוד לדגם הראשון של ה Athlon64, מעבד זה מגיע עם 512KB של זיכרון מטמון L2 בלבד (לעומת 1MB) אך צעד זה גם הוריד את מחירו לתחום ה 200$ מה שהופך אותו לאופציה מעשית לרבים מאתנו.
עם ביצועים אשר משתווים לאלו של P4 3.2C במצבים רבים, מעבד זה הוא אופציה משתלמת מאוד וחזקה מאוד; הוא גם נהנה מיתרון יחסי על פני המעבדים של אינטל משום שהוא תומך ב 64 ביט (דבר שנוכל לנצל ברגע שתצא מערכת הפעלה שתומכת בכך (מלבד אלו מאיתנו שמשתמשים בלינוקס, אשר כבר יכולים להנות מיתרונות העיבוד ב 64 ביט)).
מחירו כיום, כולל מאוורר איכותי, הוא פחות מ 600 ש"ח, אך אם זאת הוא מציג ביצועים שבאופן מעשי מספקים כל משתמש PC, בין אם צרכיו הם משחקים או עבודה משרדית.
לא רק זאת, אלא שהמתחרה הקרוב ביותר מבית אינטל מבחינת ביצועים הוא ה P4 2.4C שאמנם מציג ביצועים מעט עדיפים אך במחיר כמעט כפול ממנו; מצד שני, האפשרות השקולה מבחינת מחיר שמציעה לנו אינטל הוא ה Celeron 2.4GHz שמצליח אמנם להשתוות מבחינת מחיר אך הביצועים שלו עגומים מאוד באופן יחסי.
נבחרי 2003
Subscribe
Login
0 תגובות
הצג לפי תאריך