השבב הגרפי החדש של nVIDIA, ה NV30 היה אמור לצאת בחודש הבא אך כידוע, עקב סיבות שונות ומשונות תאריך שחרורו נדחה עד לסוף השנה הנוכחית, קרוב יותר לעונת החגים (הכוונה לחג המולד).
הדחיה עצמה פגעה ב nVIDIA בצורה משמעותית למדי, כיוון שהיא הגדילה בצורה דרסטית את הזמן של ה Radeon 9700 לשלוט בשוק ואת ההצלחה של ATi ,שסוף סוף הצליחה לכבוש את השוק היות ול Radeon 9700 פשוט אין שום מתחרה ראוי.
אפרופו הצלחה, הביקוש לשבבי ה R300 ולכרטיסי ה Radeon 9700 עצמם עולה בינתיים על כל הציפיות…
על פי ידיעה שפורסמה באתר היפני Impress ועוסקת בNV30, על פי קצב התנהלות העניינים ב nVIDIA, כרטיסים מבוססים עליו יצאו לאור לא לפני חודש פברואר 2003 – דחיה נוספת של כחודשיים מהתאריך שהובטח ע"י נשיא החברה.
כמו כן, על פי מפת הדרכים המשוערת שפורסמה בידיעה, שבבי NV31 (גרסה מוחלשת של ה NV30) ייצאו כמה חודשים מאוחר יותר ובמקביל תצא גרסה לניידים (שתחזיר ככל הנראה לnVIDIA את השוק שאבד לה ל Mobility Radeon 9000 של ATi).
כמו כן, שבב NV35 ייצא סמוך מאוד לסוף השנה הבאה וNV40 יצא ברבעון השלישי של 2004, ככה שיש עוד זמן…
מפת הדרכים של nVIDIA?
Login
0 תגובות
הצג לפי תאריך