המהרת המעבד
ההמהרה למעבד ה-4770K היא פשוטה למדי תחת קירור אוויר או מים. עיקר ההתעסקות הוא עם מתח המעבד והמכפלות. לוח האם, אם מתקדם מספיק יוכל לכוון הגדרות נוספות על מנת להתאים ולייצב את המעבד בתדרים גבוהים.
"בחייך ליאור, לוח אם שכזה הוא לאנשים שלא רוצים כלום מלבד להשוויץ בזה שיש להם אסוס ROG. עשה לי טובה".
באמצעות המהרה פשוטה למדי יצבתי את המעבד שבשום לוח אם שבדקתי עד כה לא יוצב בתדר הזה… ב-4700 מגה-הרץ. טמפרטורת הפעולה הייתה טובה באיזור 83 מעלות לאחר מבחן המאמץ התובעני. ואז, יש גם את הכלים המתקדמים שנמצא ב-Tweakers’ Paradise שיאפשרו כיבוי ושינוי ערכים של שלל הבקרים על גבי הלוח שיסייעו בהשגת התדרים הגבוהים גם למי שמתעסק עם חנקן נוזלי והליום נוזלי.
אין חכמות, לוח האם הזה פשוט עושה עבודה פנטסטית בהמהרת מעבדים, אפילו אם אלו מעבדי האסוול המתנגדים בכל תוקף להמהרתם. וכשאני אומר את זה אני מתכוון לזה. ניתן להמהיר גם מעבדים נעולים על גבי ה-MAXIMUS VI EXTREME. איך? מאוד פשוט. שימוש בבקרים צד-שלישי אשר לא קשורים אל הבקרים במעבד הרצים ב-100 מגה-הרץ יוכל לאפשר לכם להשתמש ברצועות תדר בסיס. 100, 125, 166 ו-200 מגה-הרץ הן רצועות בסיס בהן אפשר להשתמש כל עוד לא משתמשים באמצעים אחרים המשתמשים בתדרים אלו דוגמת ממשק PCI-Express ו-SATA.
צריכת חשמל
לפניכם צריכת החשמל של מערכת הבחינה עם שלל לוחות אם בשני מצבים. מצב אחד הוא במנוחה, כאשר דבר לא פועל מלבד שולחן העבודה Aero בחלונות 7. המצב השני הוא בעת הרצת מבחן המאמץ Prime95 במצב SmallFFT למעבד.
צריכת חשמל גבוהה שכזאת לא מפתיעה בהתחשב בכמות הבקרים הפועלים על גבי הלוח. אין אפס – יותר בקרים = יותר חשמל.
חלומי, אין מילים
ברכות על הביקורת היסודית למוצר מעולה ויוקרתי.
ביקורת מאוד מעניינת.
תודה רבה, ליאור.
הבעיה, כפי שציינת, שהפיצ׳רים לsub zero oc והמחיר הנלווה לא רלוונטיים לרוב האנשים.
האם תהיה ביקורת גם לאחיו הקטן, hero?
יהיה מעניין לראות איך הוא בהשוואה לשאר הלוחות שבחנת כי המחיר שלו, בדומה ל-z87-gd65 ולz87-pro, הוא בין לוחות הביצועים (כמו z87x-ud3h) לבין לוחות היוקרה (כמו z87x-ud5h או z87x-deluxe).
כמה שזה מתקדם זה נראה פרה היסטורי
כיוון שהסמרטפונים הזולים והיקרים עקפו את הנייח.גם האפליקציות יותר שוות ערך .עוזרות לך בדרכים.מחברת אותך לשימוש מסויים ועוד.
זה יפה אבל באמת כבר פאסה.
סליחה שאני אומר את זה..אבל אין כאן שום פריצת דרך.יש כאן התפרעות של לוח אם אימתני ומגניב שנס בעיניי לחו.
יאלהה בואו להרוג חייזרים..חחח
ל – 3. סמארטפונים עקפו נייחים ?
למה לטרוח להגיב על דברייך בכלל ?
מה המחיר ?
חסרות פה תכונות – של שני ערוצים X16,
כרטיס רשת נוסף על הלוח, יציאת מסך ישנה אחת (VGA או DVI) בשביל שהוא יהיה מושלם…
וואו
אין מילים.
ל -3
אני לא יודע על אילו נתונים אתה מסתמך ומהיכן שאבת את הרעיון המגוכח שסמארטפון מגיע עם כוח עיבוד שאפילו מתקרב לטכנולוגיה הזמינה לשוק הנייחים כיום.
(למרות שמאמר מוסגר מדובר פה על לוח אם ולא על מעבד אבל נניח זאת לרגע בצד)
בקצרה ממש,
התגובה שלך אינה קשורה למציאות ושגויה לגמרי.
כתבה נ-ה-ד-ר-ת, תענוג לקרוא
עדיין סקרן איך נראת מערכת בקרת המאווררים בביוס, אשמח להפניה לתמונה.
תלוי איזה BIOS אתה מקבל..
צפו קצת ב-YOUTUBE, יש ביקורת לא מחמיאה שמוציאה את ASUS די קטנים בכל מה שנוגע ללוח הזה בערוץ של Tom Logan.
העניין עם המאווררים
רק 3 מתוך תשעת המאווררים הם באמת מסוג 4pin, כלומר ניתנים לשליטה חכמה ע"י PWM, השאר רק נראים כך פיזית, אבל בעצם נשלטים ע"י מתח כמו מאווררי 3pin רגילים. לא ברור למה אסוס מבצעת במכוון את ההטעייה הזאת, שקיימת גם בלוחות הדלוקס והפרו. ממש מאכזב שבלוח אם שהוא ספינת דגל, אסוס בוחרת להתקמצן על דברים כאלה.