שוק החומרה והמחשבים בתנועה ואנחנו מעדכנים אתכם עם מפרט מחשב מתאים לשימושים משרדיים וביתיים בתקציב נמוך ובאיכות ללא פשרות
מערכת המפרטים המומלצים שלנו מתעדכנת לעיתים תכופות עם השינויים בשוק הישראלי וכוללת מגוון מפרטים בהתאם לתקציב והשימושים שלכם.
אולם, בכל קטגוריה ישנו מפרט שמעט משתלם יותר מן האחרים, בהתייחס ליחס ביצועים לשקל או מידת תאימותו לקטגוריה שבה הוא נמצא.לכן, בשבועיים הקרובים במסגרת חודש OCtober (חודש המוקדש לאוברקלוקינג, קירור וחומרה באופן כללי) נציג לכם את אותם המפרטים הבודדים היותר מומלצים בכל קטגוריה ונפרט עליהם מעט.
המפרט שאותו נציג השבוע הוא מפרט המיועד לשימושים ביתיים סטנדרטיים או משרדיים, אשר מופיע במדור המפרטים המומלצים שלנו בעלות ממוצעת של כ-1600 שקלים. את העלות חישבתי כממוצע מחירים בשוק במגוון חנויות עם פילוג מחיר כלפי מעלה כך שבהחלט יתכן ותמצאו את הרכיבים הללו גם במחירים נמוכים ואף משמעותית.
המפרט אומנם בסיסי למדי אך לרוב הוא יהיה מעל ומעבר לשימושים פשוטים כמו גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים (כולל תכנים בהבחנה גבוהה), האזנה למוזיקה, כתיבת מסמכים והצגת מצגות באופיס ועוד.
המפרט כולל מעבד כפול ליבה מצויין ומשתלם של אינטל לשימושים סטנדרטיים המשודך ללוח-אם בסיסי המבוססת ערכת שבבים H61 או B75 החדשה, ביחד עם 4 גיגה-בייט זיכרון RAM.
כמו כן, המפרט כולל כונן קשיח בנפח של 500 גיגה-בייט, צורב DVD סטנדרטי, מארז של אחת מהחברות שצויינו (אומנם מדובר על מארזים בסיסיים, אך לרוב איכותיים) וספק כח תקציבי שאינו פשוט מדי ואמין.
כעת אתם בטח שואלים את עצמכם – למה בחרנו דווקא את המפרט הזול בקטגוריה ולא באחד המפרטים החזקים והמשודרגים האחרים? ובכן, זה פשוט מאוד. לשימושים סטנדרטיים כאלו אין צורך בחומרה חזקה יותר. אין צורך במעבד כפול ליבה חזק יותר (אפילו לא מסדרת i3) וכמובן שלא מרובע-ליבות, כמות זיכרון RAM מופרזת או כרטיס גרפי נפרד שכן פשוט לא תרגישו לרוב בהבדל ובמה שלא רוב יהיה הבדל זניח.
אלטרנטיבות או לא להיות
בעדכון המפרטים המומלצים האחרון, רוב האלטרנטיבות שצויינו בתחתית המפרט אוחדו למפרט עצמו וכעת כאשר המחיר ואיכות החומרה דומה בין החברות – דגם ספציפי לא צויין גם בשל החומרה השונה שיש בכל חנות וחנות. לכן, הסיכוי שבחנות מחשבים שמכבדת את עצמה לא תהיה החומרה הזו הוא נמוך למדי.
אלו מכם אשר רוצים מחשב שגם יספיק להרצה של משחקים קלילים (ואף מודרניים על הגדרות גרפיות נמוכות לרוב), ניתן לקחת את אותו המפרט המומלץ, רק עם מעבד מסדרת Vision A4/A6 של חברתAMD כאשר מעבדים אלו כוללים ליבה גרפית חזקה למדי ולוח-אם המבוסס ערכות שבבים A55 או A75 של החברות שצויינו במפרט.
ניתן כמובן לשנות את המפרט לפי העדפות שלכם. ניתן להוסיף לו עוד זיכרון או לקחת כונן קשיח בנפח גבוה יותר. ניתן גם לבחור בלוח-אם עם תמיכות שונות כמו יציאות וידאו מגוונות, תמיכה בחיבורי USB3 או SATA3 החדשים ועוד. אם אתם מתלבטים ועדיין לא ממש יודעים מה לקחת או איפה לקנות, כמובן שפורום מפרטי מחשב ופורום צרכנות עומדים לרשותכם בכל זמן לקבלת ייעוץ איכותי.
אנו מזכירים לכם שלא תמיד ישנו הצורך לבצע שדרוגים קטנים רבים שכן כאלה יביסו את מטרת התקציב והתוצאה הסופית יכולה להיות מחשב בעל מחיר גבוה משמעותית משתכננתם מבלי להוות שיפור משמעותי בחויית השימוש.
לחץ כאן למעבר לקטגוריית מפרטי מחשב משרדיים ולשימוש בייתי במדור המפרטים המומלצים
כנסו ותבינו פעם אחת ולתמיד..!
לא קונים מחשב בארץ נקודה! להזמין את החלקים מחול ולהרכיב בארץ! זה יותר מחצי מחיר פחות וחלקים הרבה יותר טובים מהזבל שמקבלים בארץ..אחריות? לא צריך אני מבטיח שלא יקרה כלום לחלקים ב4-5 שנים מרגע הקנייה וגם אם כן תחליפו את אותו חלק זה עדיין יהיה יותר זול מלקנות מחשב בארץ!
מפרט לא כזה נמוך….
זה מחשב דיי מפלצתי בשביל "גלישה באינטרנט". חומרה פשוטה בהרבה תספיק בשביל זה והרבה יותר – ואני עושה עריכה גראפית על כמה מחשבים שהמתקדם מביניהם הוא Core 2 Duo וכמה Pentium 4
ניתן להוריד עוד קצת מחיר על הרכיבים הבאים :
מעבד – יש יותר פשוט ? – מספיק
לוח – מספיק לוח הכי פשוט שיש מבחינת מפרט, אבל אני לא ממליץ להתפשר על איכות. לוח בסיסי של Gigabyte מסדרה D3 ניתן למצוא גם ב 200-250
זיכרון – לאינטרנט מספיק גם 2GB. במיוחד אם משתמשים במערכת הפעלה שלא טוחנת משאבים ולא משאירים 50 טאבים בדפדפן
כונן קשיח – אם המחשב לא מיועד להורדות ומדיה ניתן להקטין אותו. אם הוא מיועד להורדות – לא מומלץ כי דברים כאלה כן לוקחים מקום והרבה
מארז – יש הרבה מארזים גנריים סבירים+ בפחות מ 100 שקל. אבל אני לא ממליץ להשתמש בספק שמגיע איתם אלא עדיין לקנות את הספק המומלץ כאן
תגובות ל-1 ו-2
ל-1
ובוא נראה אותך מממש אחריות על חלק חדששנקנה בחול בשביל כמה פרוטות פחות במקרה הזה, נראה אותך אז מבין פעם אחת ולתמיד. מחשבים זולים קונים בארץ.
ל-2, אתייחס לנקודות
לא C2D ובטח שבטח לא פנטיום 4 תמצא היום חדש בשוק, זה שוק שנכחד מזמן וזו לא המלצה על מפרט יד שניה. G640 במחיר שנמוך מ300 שקלים הוא בקשה ודרישה ריאלית, יעידו אנשים שבשבילם מעבדי C2D בסיסיים לא הספיקו אפילו לשימושים הללו (כמוני שסובל עם מעבד איטי כזה בעבודה)
מעבד – יש פשוטים יותר כמו G540 שחלשים יותר ועולים רק טיפונת פחות.
לוח אם – לוחות H61 אפשר למצוא גם ב250 שקל, בהתאם למה שכתוב במפרט
זכרון – לא מסכים, ישנם אנשים שמשתמשים בדפדפן ונכנסים למשחקים קלילים בו זמנית ובעידן בו 4GB עולה 110 שקלים ו-2GB עולה 60 שקלים ארבעה גיגה-בייט הם בגדר המלצה חמה
כונן קשיח – אנחנו בעידן שבו 500GB עולה כמעת כמו 320 וכמעת כמו 250GB, הפרשים זעומים עד אפסיים במחיר ואת זה כבר הבינו הרשתות הגדולות היום לשיווק רכיבי מחשב ולכן מוכרות 500GB כבסיסי ו-320GB עולה כמה שקלים בודדים פחות.
מארז – אני דיי מסכים, ישנם מארזים ב-100 שקלים וכאלה שעולים 150 שקלים וכוללים ספק ג'נרי אבל המפרט הזה מציע מארזים שיש להם זרימת אוויר יחסית טובה ואיכות בניה שיכולה לשמש את המשתמש גם בהרכבות עדיתיות אם ירצה, ספק כח ב-150 שקל הוא לא קנס מאשר ספק ג'נרי ב80 שקל, קמצנים ישלמו יותר בסופו של דבר
חבר'ה, המפרט בא לתת לכם המלצה בראש ובראשונה לאלו רכיבים אתם צריכים במחשב שכזה, המחירים שרשומים הם נטו המלצה לצרכן, בודאי שתמצאו נמוכים מהם.
ל-2 G620 זה המעבד הנורמאלי הפשוט ביותר של אינטל שתמצא היום.
ובמחיר של היום מקל זיכרון של 4 ג"ב זה המינימום המומלץ. הקיצר די להתקמצן. מי שמתפתה וקונה מחשב מתחת ל-1000 אוכל אותה ובד"כ כל החאפרים מציעים מפרטים בסכומים הללו אך "מסתירים" את המפרט המדוייק מהלקוח. בד"כ זה ה"לחם" של "תעשיית" המחשבים כאן בארץ. בחו"ל פשוט אנשים יותר בודקים לפני שהם רוכשים.
ל-2
כשהיום G640 עולה כמו G620 איזה סיבה יש לקנות אותו…
ל-3
אני לא בא להעביר ביקורת על ההמלצות ועל המפרט חלילה! המפרט הזה זה מחשב בדיוק לשנה ומי שרוצה מחשב לאינטרנט שיקנה מחשב נייד יש ב1700-2200 ש"ח אחלה ניידים אבל מחשב טוב עד 3 אלף אתה קונה מחשב גיימרים מצויין שפה עולה לפחות 5 וחצי וחלקים פחות טובים וחברה 4 ג'יגה זה ה2 ג'יה של 2007 היום הסטנדרט צריך להיות 8 ג'יגה ואם כבר דיברנו על הפרשים זעומים? תבין GTX660 EVGA 1111MHZ שאין ולא יהיה בארץ.. עולה רק 880ש"ח פה בארץ אותו כרטיס בגרסת בסיס עולה 1300 לוח אם גיימרים MSI Z77 MPOWER עולה רק 780 ש"ח פה בארץ אין אבל תחליף נגיד לASUS SABERTOOT עולה פה 1300 זיכרון 16 גיגה 1600MHZ פטריוט עולה 270 ש"ח פה בארץ כרוסאייר משנת 2007 1333MHZ עולה במבצע 570 ש"ח מבצע ולא סיימתי…אז איפה ההפרש הזעום פה? מי שקונה מחשב מעל 1660 שיקנה מחול פה ב3000 אתה קונה מחשב עם כרטיס מסך מובנה 4 גיגה ו500 קשיח וגם הI5 הוא TRAY ולא BOX! על זה לא משלמים ידידי
ל-6
– המפרט הזה יחזיק כמה שנים טובות, על אחת כמה וכמה בגלל חוזקו ואיכותו.
– מה הקשר למחשבים ניידים? מדובר על עדיפויות שונות. כך או כך, במחיר שאותו אתה ציינת מומלץ בכלל שלא לרכוש מחשבים ניידים- בסביבות ה-2000 ש"ח אתה תמצא לרוב נטבוקים (המבוססים מעבדי אטום וברזוס חלשים)ועם אחריות מוגבלת.
– יפה מאוד שאתה מתייחס לחומרה שלא משתלמת (פה ובבחו"ל) ואין סיבה לרכוש אותה כשיש דגמים אחרים בשוק. כפי שנאמר לך- אם אתה רוצה, נסה בבקשה להזמין מחשב שלם (בחלקים כמובן) מחו"ל, ותגיד לי א"כ כמה כאב ראש עברת ומה תכלס ההפרש בין המחיר ששילמת לבין אותו מחשב בארץ. רוב המוחלט של האנשים ירכשו את המחשב בארץ- לא בגלל שהם לא יודעים שבחו"ל הוא יותר זול, אלא להמנע מכאב ראש ולקבל אחריות ותמיכה מלאה עליו לשנים הבאות.
– מציע לך לעבור על פורום מפרטים ותראה איזה מחשבים אתה מקבל ב-3 אלף (עלק כרטיס מסך מובנה וחצי טרה). ולרוב מעבדי Tray עדיפים כי הם זולים יותר ואתה ממילא לוקח לרוב (במחירים הללו) קירור משופר למעבד.
גיימר ביז'ו לא כולם כמוך והמפרט חזק וזול. באחריות.
ל-2
יש פתגם שאומר :
"אני לא מספיק עשיר בשביל לקנות זול"
יש המון דרכים לבטא אותו, אבל בסופו של דבר המתקמצן, בסוף משלם כפול.
שיהיה לך בהצלחה רבה לקנות את החומר ולעשות בבית הלחמה והדבקה וליצור מחשב מלגו. בנינו, אני מעדיף לשלם על חומרה טובה, ככל שפחות אך בעיקר שיעבוד היטב, ויחזיק לשנים.
לכולם………..
לי יש בבית מחשב פנטיום 4 שהרכבתי מכל מיני גרוטאות שאנשים זרקו לפח הזבל.
על המחשב הזה התקנתי לינוקס והוא עובד כמו שד משחת.
הדבר היחידי שעלה לי קצת כסף פה זה הקפה פילטר המשובח שאני לוגם בנחת מול המסך.
אגב, גם המסך הוא גרוטאה – crt 17 Sony G200
אני מבקש, תנו קצת כבוד…