מיקרוסופט משיבה מלחמה – השיקה גרסת בטא ראשונה ל-Internet Explorer 9, עם תמיכה בהצאת חומרה
במאמץ להשאר רלוונטית בשוק הדפדפנים ולבלום את הירידה המתמשכת בנתח השוק של Internet Explorer לטובתם של Chrome ו-FireFox, השיקה היום מיקרוסופט גרסת בטא פומבית ראשונה של הגרסה החדשה של הדפדפן, IE9.
באירוע השקה נוצץ שנערך בסאן פרנסיסקו תחת הכותרת Beauty Of the Web, השיקה החברה את הגרסה החדשה – המלווה במהלך שיווקי כלל עולמי נרחב – תוך מתן דגש על מהירות העבודה של הדפדפן, האינטרגציה שלו עם Windows 7 והתמיכה לה הוא זוכה מצד אתרים מובילים כגון רשתות חברתיות, eBay, Amazon ועוד.
כידוע, אחד החידושים העיקריים ב-Internet Explorer 9 הוא יכולתו לנצל את כרטיס המסך לצורך עיבוד והצגה של אתרי אינטרנט כבדים, מה שמוריד את העומס מהמעבד הראשי ומאפשר לקבל ביצועים טובים יותר וגרפיקה חלקה ונקיה גם באתרים עמוסים בתכני Flash ו-HTML5. המשמעות של הטמעת יכולת זו בדפדפן היא שמפתחי אתרים יוכלו לשלב אלמנטים גרפיים מורכבים יותר באתרים שלהם, ואפילו לדמות סביבות עבודה שלמות, ועדיין לאפשר לגולשים להנות מחווית גלישה ללא רבב. כמובן שהדבר צפוי להביא לשיפור במהירות הצגת התכנים גם באתרי האינטרנט הקיימים, ובכך מקווים במיקרוסופט למצוא פתרון לאחת מנקודות התורפה העיקריות של Internet Explorer 8, שנחשב לדפדפן האיטי ו"המגושם" ביותר מבין הדפדפנים הקיימים כיום.
במיקרוסופט מדגישים כי הדפדפן החדש נועד במיוחד עבור Windows 7 ומשתמשים של מערכת ההפעלה "ירגישו בבית". בין השאר, הדפדפן תומך בממשק ה-Aero המאפשר לדלג בקלות בין הטאבים השונים ואף להציג שני טאבים זה לצד זה. כמו כן ניתן לגרור אתרים ישירות לשורת ה-Taskbar ולפתוח אותם ישירות משם, כמו אפליקציות סטנדרטיות.
העיצוב של הדפדפן החדש הוא מינימליסטי ונקי, אך אליה וקוץ בה – אחת התכונות החדשות של הדפדפן היא יכולתם של מפתחי האתרים להתאים אותו לצרכיהם ולשנות את סכימת הצבעים שלו באופן שרירותי, בהתאם לאתר אליו אתם גולשים, על מנת שתרגישו "שקועים" יותר בתוכן. ייתכן כי רבים לא יאהבו את הרעיון של דפדפן המשתנה בהתאם לגחמותיהן של חברות שונות, אולם במיקרוסופט עדיין מציינים תכונה זו כחדשנית.
בין האתרים שכבר החלו להתאים את עצמם ליכולות החדשות של IE9 ניתן למצוא את כל הרשתות החברתיות הגדולות (פייסבוק, טוויטר, MySpace ו-LinkedIn), אתרי מסחר כגון eBay ו-Amazon, אתרי בידור, חדשות ועוד. מיקרוסופט אף פתחה אתר מיוחד – Beautyoftheweb.com – המרכז את האתרים המנצלים את הדפדפן החדש ומכיל מידע מפורט אודות התכונות החדשות שלו, ואיך להפיק מהן את המירב.
תמיכה ב x1900 pro
הורדתי, אך נראה שאין לי האצה גרפית לכרטיס. יש למישהו מושג אם מתוכננת תמיכה לסדרה הנ"ל?
נחמד, מעניין מתי תהיה תמיכה בעברית
האצת חומרה זה תמיד טוב
בעצם יש כבר תמיכה בעברית
מצאתי את זה, יש תמיכה בהרבה שפות
http://windows.microsoft.com/he-IL/internet-explorer/download/ie-9/worldwide
נקודת מכירה מיותרת
מחשבים שמריצים וינדוס 7 הם לרוב מחשבים חדשים ומהירים. האם המשתמש הפשוט ירגיש הבדל בשימוש בהאצה גרפית?
איזו מהירות !
אני ממש מרגיש בהבדל.
בינתיים – דפדפן מוצלח מאוד !
מייקרוסופט פישלו בעיצוב
-שורת הכתובת נמצאת באותה שורה יחד עם הטאבים. זה יוצר שורה קצרה מדי לכתובות אינטרנט ארוכות ולא נוח למי שגולש עם הרבה טאבים
-כפתורי העצור ורענן לא נמצאים ליד כפתורי האחורה/קדימה. לא קריטי אבל לא ממש נוח בגלישה ממושכת
-חסר שורת המנועי חיפוש ליד הכתובת (כמו שיש באופרה ופיירפוקס. אופציה מאוד נוחה שחבל שהורידו אותה
אני מוריד
מעניין אחרי שנתיים עם FIREFOX ,מעניין לראות לאן MS התקדמו
הורדתי
די מהיר למרות שאין לי ניסיון גדול עם IE8
בנתיים לא ראיתי משהו שעניין אותי
לא רואה הבדל
בינתיים עובד לי כמו 8 זה כאילו מישהו לקח את 8 והוריד את כל הטולברס של הדפדפן ככה שזה כפתור עם שורת כתובת אפילו אין סטטוס באר בדיפולט.
אבל הוא מטעה לוקח לו אותו זמן לטעון את העמוד פשוט הוא זורק את האתר על המסך לאחר שהוא מסיים לטעון במקום להציג את הטעינה בשלבים לאט לאט.
אפשר להתקין את זה על XP?
השיפור מורגש לטובה!
אני משתמש בכרום ביום יום אבל הבטא הזה מרגיש יותר נפלא מאשר הכרום.
הדפדפן עושה שימוש בהאצה גרפית והשימוש בכרטיס מסך שלי נראה ב-GPUZ.
גם ויזואלית מיקרוסופט עשו עבודה טובה.
מאוד יציב ומהיר!
הפתעה לטובה!
ל-7
אתה לא צריך שורת כתובת ארוכה ברוב המקרים… בדר"כ אתה לא מסתכל על כל הכתובת מילה במילה אלא רק על תחום הכתובת הראשי.
במקום זה קיבלת עכשיו שטח יותר נקי ושטח יותר גדול לראייה.
ל-10, בשביל שהכרטיס שלך יתמוך בהאצת גלישה
הוא צריך לתמוך בDIRECT X10
הכרטיס שלך ישן בשביל זה. אם זה כ"כ חשוב לך אתה יכול לקנות כרטיס חדש ב300 שקל שיתמוך בהאצת גלישה (מנסיון בגלישה בפיירפוקס, זה מוסיף אבל לא כזה קריטי)
X1900P
אין דרייברים לסדרת ה-X של ATI למערכת הפעלה 7
יש חוסם פרסומות?!
מישהו יודע אם קיים חוסם פרסומות לאקספלורר כמו שיש לפיירפוקס ולכרום?
הבעיה
הבעיה של האקספלורר הוא שברגע שגרסא חדשה יוצאת יש לה את אותם נתונים כמו אצל דפדפנים מתקדמים אחרים, אך חודש אחרי זה הדפדפים כמו כרום וכו' מתעדכנים בצורה שוטפת ויוצא להם גרסאות חדשות בזמנים תקופים יותר.
אך לעומת זאת באקספלורר, רק לאחר כמה חודשים טובים ואפילו שנה, יוצא עדכון חדש ששוב משווה לדפדפנים האחרים.
בכל מקרה מה שאני בא להגיד זה שהאקפלורר טוב לשימוש בניגוד לדפדפנים האחרים באותו חודש שהוא יוצא מכיוון שאין לו עידכונין שוטפים ולדפדפנים האחרים כן.
יש שיפור
יש שיפור גדול במהירות של הדפדפן!
כל הכבוד להם!
ל- 15
ל x1900p יש דרייוורים עבור ויסטה והם עובדים היטב על גם על 7.
כאשר מורידים אותם באופן רשמי מהאתר של ATI ובוחרים בוינדוס 7, אז מופנים להורדה של הדרייוורים עבור ויסטה.
סוף סוף ציון 95 ב-ACID 3
רק לשם השוואה גרסה 8 השיגה 25
אהבתי
אכן עשו משהו יפה, בדקתי ומציע לעבור כבר לבטא
פיירפוקס בטא 44.0r7 64 ביט לא רואה אותו ממטר
נהדר אהבתי
ל-4
לא אם אתה נכנס ללינק שלמעלה עם XP זה כותב שצריך לשדרג למערכת הפעלה מתקדמת יותר. אבל בטוח יפרצו את זה
דווקא לא כל כך אהבתי
הוא נתקע לעיתי בגלל הפוקר של הפייסבוק.
יש אתרים שנראה כאילו לא עולים ואז פתאום אחרי שעה הם נטענו.
יש חוסר בעיצוב כמו שאין את השורה למטה שמראה כמה הוא טען.
יש לו אבל פוטנציאל
לא משהו..
באופן כללי הוא מהיר יותר אכן…אבל מהירות זה לא הכל..מעבר לבאגים כמו בעיות בפוקר של פייסבוק וכדומה שאני מניח יטופלו..העיצוב של הסרגל העליון מעצבן היה ראוי לעשות כמו אופרה… שורה אחת עם ס"מ פחות היה יפה ומנצל שטח טוב יותר..העובדה שאין אפשרות לסגור לשונית יחידה מחייבת או סגירת הדפדפן או פתיחת לשונית חדה..שוב האופרה פה מנצח בגדול שם יש את זה ועוברים לדף בו שמו דפים בית מרובים לבחירה תשעה במספר..נוח יעיל ובדיוק מה שצריך..
תוספים..כמו חוסמי פרסומות למשל החיוניים היום להנצל מהצפת פרסומות חסר..מאוד.
משהו מרגיז נוסף ששמים סיסמא ושם משתמש הוא מבקש לשמור..שניה וחצי פוף נעלם..לא מספיקים לעשות כלום..בעוד בפיירפוקס ואופרה אתה קודם רואה שנכנסת רשמת נכון ואז מאשר..יעיל יותר..
ואחרון..לא הצלחתי להבין את המשוב שלהם..לייב שלייב..חייבים לסבך?…שילמדו מפיירפוקס..התקנתי את הבטא הותקנה במקביל המשוב פשוט קל נוח..ואף רואים תגובות של אחרים..
אני לא מבין דבר וחצי דבר בתיכנות CSS HTML5 וכל הטכני הזה אבל בשימוש רגיל יעיל ונוח אני מבין..
מקווה שמישהו במיקרוסופט קורא את בל זה..
פירפוקס בטא החדש עולה עליו מכל בחינה
העיצוב החדש בבטא שיצאה לפני כמה ימים נוח מאוד, כל הדברים שמשתמשים בהם בתדירות נמצאים בכפתור אחד בצורה נוחה להבנה והוא מהיר מאוד. אפשר לסדר כפתורים איפה שנוח והוא הדפדפן הכי מותאם אישית שאני מכיר ויוה לה מוזילה!!!
חיסרון חמוררר לא יודע אם שמת לב
בהורדות
כשמורידים קובץ הוא לא מראה את מהירות ההורדה
למשל אם רוצים לבדוק מהירות הורדהבדיקת מהירות של האינטרנט הוא לא מראה על איזה מהירות הוא מוריד וזה מאד מאד חבל מקווה ישפרו את זה
נחמד אבל עדיין לא מספיק
אז התקנתי את התוכנה אתמול והסרתי אותה כבר היום לאחר כמה בעיות שהיא עשתה לי בווינדוס 7 עם הגאג'טים – בעיה מוכרת שקראתי באינטרנט. דבר שני חוסר מידע על קצב ההורדה – איך אפשר לא לרשום ?!
אין מד כזה שמראה באיזה מצב הדף נמצע בטעינה..
ועוד כמה דברים
מה ההבדל בין IE9 בטא לבין FF4 בטא ?
זה שיש ב IE9 בטא העצת חומרה ? גם ב FireFox 4 בטא יש העצת חומרה ! ככה שהמהירויות יהיו בערך אותם מהירויות…
ככה שמבחינת זה הם אותו דבר אבל לפייפוקס יש מלה תוספים, הוא מאובתח יותר, מראה את מהירות ההורדה (בניגוד ל IE) ועוד כמה חסרונות של IE שהועלו פה.
מה אתם מתלהבים מהאצת חומרה ? גם ל FF4 תיהיה האצת חומרה !