חברת הטכנולוגיה LG.Philips הכריזה היום על פיתוח נייר אלקטרוני בגודל דף A4, בצבע מלא – לראשונה בעולם.
הנייר האלקטרוני הוא אחד הפיתוחים המרתקים אשר הגיעו לשוק בשנים האחרונות, והוא זוכה לפופולריות רבה לא רק בשל מורכבות הטכנולוגיה, אלא בעיקר בשל הפוטנציאל הרב שהוא טומן בחובו. היכולת לקרוא עיתון המתעדכן כל הזמן, או לדחוס ספר שלם לתוך עמוד אחד, רך, מתקפל וקל לנשיאה ולקריאה, הייתה חזונן של חברות רבות בשנים האחרונות, אולם רק לאחרונה הטכנולוגיה הבשילה דיה בכדי להכנס לשוק באופן מסחרי.
הסנונית הראשונה של הנייר האלקטרוני (ולא, הכוונה איננה לאוריגמי) הגיעה אלינו לפני כשלוש וחצי שנים, בדמות מסך פולימרי דק וגמיש מבית חברת Fujitsu, אשר היה בעצם "הדגמת תכלית" של הטכנולוגיה. לפני כשנה, השיקה חברת סוני את הספר האלקטרוני שלה, המבוסס על הטכנולוגיה ומאפשר לאחסן כ-80 כותרים על גבי כרטיס זכרון בנפח 64MB בלבד.
![]() |
הנייר האלקטרוני הצבעוני בפעולה |
ועם זאת, הנייר האלקטרוני הקיים אינו מסוגל להציג צבעים, אלא רק שחור ולבן. במטרה לשנות את התמונה (תרתי משמע) ולשדרג את הטכנולוגיה, פיתחה חברת LG.Philips (חברת בת של שתי החברות, העוסקת בטכנולוגיות תצוגה) נייר אלקטרוני צבעוני, בגודל A4, עליו היא הכריזה היום באופן רשמי.
אמנם מוקדם עדיין לשמוח, שכן הנייר האלקטרוני החדש מסוגל להציג 4,096 צבעים בלבד – זאת לעומת מסכי ה-LCD המודרניים, המציגים 16.7 מיליון צבעים.
עוביו של הנייר האלקטרוני הוא 0.3 מ"מ בלבד והוא צורך חשמל רק כאשר התמונה משתנה, מה שהופך אותו לחסכני במיוחד בתחום זה. כמו כן, הוא מאפשר צפייה של 180 מעלות מכל כיוון, כך שהתמונה תמיד נראית ברורה וחדה.
הנייר האלקטרוני הצבעוני הוא אחד מני פיתוחים רבים של LG.Philips, שכן החברה הייתה הראשונה להציג נייר אלקטרוני גמיש בגודל "10 ב-2005, ונייר אלקטרוני גמיש בגודל "14 אשתקד.
על פי התחזיות, שוק המוצרים המבוססים על הנייר האלקטרוני צפוי לגדול לשווי של כ-5.9 מיליארד דולר בשנה עד 2010, ולהגיע לכ-12 מיליארד דולר בשנה עד 2015.
וואוו
העתיד כבר כאן… :O
180 מעלות?
אז בואו נתחיל להדביק אותם למסכי LCDי oO
אין כמו לקרוא פפירוס טוב, נייר אלק' פחחח
זמן הרענון גרוע במיוחד
ראיתי הדגמה של הקורא האלקטרוני של סוני.
מלבד העובדה שמדובר במוצר גרוע (קורא רק כרטיסי זכרון של סוני, מאכסן מעט מדי ספרים, עולה הרבה יותר מדי, תמיכה גרועה בפורמטיםפ שונים), יש בעיה טכנולוגית קשה: זמן הרענון של הנייר האלקטרוני של סוני הוא כמעט שניה! תחשבו שלוקח לכם שניה שלמה להפוך דף בספר. ומדובר בדף קטן יחסית.
זו אחת הסיבות שאי אפשר "להדביק אותו על מסך "LCD כמו שמישהו הציע.
אני מקווה שמאז הטכנולוגיה הבשילה, נגמר לי המקום לספרים בבית.
לגבי זמן הרענון
זה מיועד לספרים, תמונות, לא לאנימציה.
זמן רענון של שניה זה מספיק בהחלט, זה יותר מהר מהזמן שלוקח לך להחליף עמוד בספר.
היתרון הגדול הוא בצריכת החשמל, הנייר צורך חשמל רק כשהוא משתנה (בעוד שב- LCD הוא צורך חשמל כל הזמן).
מה שמאכזב הוא שזה לא ממש נייר. זה יותר כמו פלסטיק גמיש עבה למדי.
אי אפשר למשל לקפל אותו כמו שמקפלים עיתון.
אם תחשבו על זה זה דווקא..
די מגניב!!
תארו לעצמכם שאתם שמים את זה בתיק ולאן שלא תלכו אתם יכולים להוציא את ה"עיתון" או "הספר" ולהתחיל לקרוא.
מעניין יהיה, אם יהיה לו חיבור לאינטרנט ואז המוצר הזה פותח עולמם אחר לגמרי..(אני חושב שאני יוציא על זה פטנט שלא יקחו לי..)