נתונים טכניים
- בקר: Marvell 88SS9174-BKK2
- מודולי זיכרון: Intel MLC NAND בליטוגרפיה של 34 ננומטר
- מהירות רציפה מקסימלית: 500 מגה-בייט לשנייה קריאה ו-315 מגה-בייט לשנייה כתיבה בממשק SATA 6Gb/s
- מהירות רנדומלית 4K:א20,000IOPS בקריאה 8,000IOPS בכתיבה
- אחריות: 3 שנים
- מחיר: 2,650 ש"ח (נלקח מ-zap.co.il)
אין צורך ממשי להציג את אינטל, ענקית ייצור השבבים המוליכים למחצה אשר מפורסמת בקנה מידה עולמי, אשר זוכה לתהילה גם בעולם כונני ה-SSD. אינטל היא זו שהנהיגה את מהפכת ה-SSD בקרב הצרכנים הפרטיים עם המהירויות הגבוהות ביותר שנראו עד להופעתם של בקרי ה-Sandforce וה-Marvell שהשתלטו על השוק בקלות. אינטל נהגה להתגאות בכך שכל תהליך הייצור נעשה בתוך החברה ולא רכשה שבבים ממקור חיצוני, עובדה שכבר אינה נכונה בדור הנוכחי עם המעבר לשימוש בבקר של חברת Marvell.
חדי העין שבינכם בוודאי שמו לב שמדובר בבקר דומה מאוד לבקר המיושם ב-Crucial M4, אולם ראוי לציין שאינטל לא ביצעה שינויים בבקר והסתפקה ביצירת קושחה משלה, בעוד ש-Crucial לא הסתפקה בכך וביצעה שינויי ארכיטקטורה גם-כן. שוני נוסף שניתן למצוא בין הכונן של Crucial לבין זה של אינטל הוא כמות זיכרון המטמון. בעוד שבכוננים העושים שימוש בבקר של Sandforce אנו לא רגילים לראות זיכרון מטמון ייעודי (על כך נרחיב בהמשך), כאשר בקרי ה-Marvell מעורבים התמונה קצת משתנה. היתרון בשימוש בזיכרון מטמון בא לידי ביטוי בעיקר בפעולות קריאה וכתיבה של קבצים מרובים, במיוחד כאשר מדובר בזיכרון מטמון מסוג DRAM המסוגל לתת ביצועים עדיפים על זיכרונות ה-NAND Flash. בכוננים של Crucial נוכל למצוא זיכרון DRAM בנפח 256 מגה-בייט בעוד שבכונן של אינטל נמצא 128 מגה-בייט בלבד.
על אריזת הכונן ניתן לראות את צבעי הדגל של אינטל יחד עם תיאור תכולת האריזה, כאשר לא ניתן למצוא אפילו שורה אחת על הנתונים הטכניים של הכונן, בדיוק כפי שאינטל הקפידה לעשות עם כל כונני ה-SSD שייצרה עד כה. בתוך האריזה עצמה נוכל למצוא באנדל ממוצע למדי הכולל מתאם 3.5 אינץ', ברגים, כבל חשמל מולקס ל-SATA, כבל SATA התומך ב-SATA 6Gb/s, חוברת הדרכה ומדבקה מהודרת של אינטל, למקרה שתרצו להתרברב במהירות התקן האחסון החדש שלכם.
חבל שלא עדכנת ל-crucial את הקושחה העדכנית 0009
ביקורת לא שימושית לרובינו.
כמה אנשים כבר קונים כוננים כאלו ?
ביקורת לגרסאות 40/60/120 תדבר להרבה יותר אנשים.
אם אפשר להוסיף עדכון לגבי הקושחה 0009 של M4 הבנתי שהוא משמעותי מאד
כל מי שקונה SSD הוא שפן ניסיון
יש כל כך הרבה תקלות וחוסר התאמה בין המערכת הפעלה לכונננים האלו שנכון להיום שווה לחכות שהם יהפכו ליותר זולים,אמינים בהרבה ומתאימים למערכת הפעלה בצורה מיטבית.
אפשר יותר
חבל שלא ערכתם בדיקות בעולם האמיתי.
לפתוח קבצים ענקיים בפוטושופ או בווידאו, לדחוס ולפתוח קובץ RAR.
זה לא ממש משנה עם הBOOT TIMER שלי יהיה 6.1ש' או 6.3ש', זה לא יגרום לי לבחור בין כוננים
M4 בגודל 64 וקושחה 0009
לכל מי שמתעניין, התקנתי מערכת הפעלה + אופיס והפעלתי את תכונת Intel Rapid Storage. כיף טהור. המערכת עולה ויורדת תוך 20 שניות, New Vegas מ STEAM שמותקן בדיסק קשיח עולה מיידית (שנייה אחת)בעליה השנייה והילך . השדרוג הכי גדול שחוויתי.
intel 510 120gb
מבחני ביצוע בעולם האמיתי – קובץ rar 2.29gb נפתח ב15 שניות מועתק למקום אחר ב 7 שניות. שלב ב deus ex עולה ב5-6 שניות משמירה. visual studio 2010 בערך 3 שניות.
vortex turbo 60g
יש לי כזה כבר שנה וחצי. עובד נפלא, שקט לא מתחמם ומהיר יותר מתצורת RAID עם שני כונני ווסטרן 10000 סל"ד.
אני מאד מרוצה, וינדוס 7 64 ביט עולה מהר מאד, בעיקר עם לא מכבים ועושים SLEEP.לא מצטער לרגע.
תודה. מעניין…
הקרושיאל נהדר. והאמת שגם 128 או 60 מספיקים בשביל דיסק הפעלה. למרות שהם קצת פחות מהירים. קישרתי לכתבה שלכם מהעמוד הראשי שלנו 🙂
Crucial M4 128GB קושחה 0009
לי יש את ה-SSD הנ"ל עם קושחה האחרונה 0009 (קניתי אותו לא מזמן) ואני חייב לציין שזהו SSD מצויין , עובד דיי מהר , בלי בעיות.
כתבה ממש טובה, כל הכבוד
ממש מכובד, כמעט כמו באתרים הנחשבים בעולם.
מגיעות לכותב הרבה מילים טובות.
אחלה כתבה
תודה רבה
אהבתי את זה שאנשים הוסיפו הערות על נסיונם האישי.
אולי אפשר לכלול יותר מזה בביקורות?
עליית תוכנות, טעינת משחקים, תמונות וכאלה?