ניתוח מבחני הביצועים
קשה להתבלבל כאשר מסתכלים על התוצאות: ברוב המבחנים שהרצנו ידו של בקר ה-Sandforce על העליונה. אולם, למרות שגם כונן ה-Agility 3 חולק את אותו הבקר, הזכרונות השונים, עליהם פירטנו מקודם, משפיע על יכולת הכונן להתמודד עם קבצים לא דחוסים ומאט את ביצועיו כמעט פי שניים.
במבחן המהירות הרציפה של AS SSD יש לנו מנצח ברור והוא כונן ה-Vertex 3 שמתעלה על כולם ונותן כמעט את מלוא קצב הקריאה, אך אינו מצליח לספק את המהירות המוצהרת בכל הנוגע לכתיבה. לעומת זאת, כוננים העושים שימוש בבקר של Marvell מצליחים לספק את המהירות המוצהרת במלואה גם בקריאה וגם בכתיבה.
בכל הנוגע למהירות הרנדומאלית התאכזבנו לגלות שהכוננים מהדור החדש לא מצליחים להעפיל בביצועיהם על כונן ה-C300 מדור הקודם, אשר עדיין נחשב כמלך ביצועי ה-IOPS. כאשר נבחן את המהירות הרנדומאלית בריבוי נימים נראה כי ה-M4 מצליח להגיע למהירות המוצהרת בקריאה בעוד שבכתיבה הוא מציע לכמעט פי 2 מהמהירות המוצהרת. לעומתו, כונן ה-Agility 3 התקשה להגיע למהירות המוצהרת בקריאה, אך התעלה על המהירות המוצהרת בכתיבה. כונן ה-Vertex 3 הצליח לגרד בקושי את הנתונים המוצהרים הן בקריאה והן בכתיבה וכונן ה-510 הצליח לפגוע בול בכל הנוגע לנתוני הקריאה ואף לעבור את ביצועי הכתיבה המוצהרים.
המבחן אשר הצליח להפתיע אותנו יותר מכולם הוא מבחן ההעתקה ב-AS SSD אשר מבצע העתקה פשוטה של קבצים בנפחים ממוצעים, כאלה שנתקל בהם במהלך עבודה עם תוכנות, קבצי ISO וכו'. הכונן אשר הצליח להתעלות מעל כולם במבחן זה הוא לא אחר מאשר ה-Intel 510 אשר הציג את הזמנים הקצרים ביותר. לא הצלחנו לשים את האצבע על הסיבה שבגללה דווקא כונן זה ניתן במבחן ההעתקה, ורק נותר לנו לתהות האם לכונן זה יש אס בשרוול שמתממש בתרחישים אמיתיים ולא במבחני ביצועים סינתטיים.
במבחן ה-PCMark Vantage ניתן להבחין בהפרשים גדולים בין כל הכוננים, ככל הנראה בגלל העובדה שמדובר במבחן ישר יחסית שלא עבר אופטימיזציה לבחינת כונני SSD ומסתמך בעיקר על המהירות הרציפה. כאשר נשווה את התוצאות לאלו שקיבלנו במבחן PCMark 7, נגלה תמונה מאוזנת הרבה יותר שגורמת לנו לפקפק אפילו יותר בתוצאות התוכנה PCMark Vantage במתאר זה.
חבל שלא עדכנת ל-crucial את הקושחה העדכנית 0009
ביקורת לא שימושית לרובינו.
כמה אנשים כבר קונים כוננים כאלו ?
ביקורת לגרסאות 40/60/120 תדבר להרבה יותר אנשים.
אם אפשר להוסיף עדכון לגבי הקושחה 0009 של M4 הבנתי שהוא משמעותי מאד
כל מי שקונה SSD הוא שפן ניסיון
יש כל כך הרבה תקלות וחוסר התאמה בין המערכת הפעלה לכונננים האלו שנכון להיום שווה לחכות שהם יהפכו ליותר זולים,אמינים בהרבה ומתאימים למערכת הפעלה בצורה מיטבית.
אפשר יותר
חבל שלא ערכתם בדיקות בעולם האמיתי.
לפתוח קבצים ענקיים בפוטושופ או בווידאו, לדחוס ולפתוח קובץ RAR.
זה לא ממש משנה עם הBOOT TIMER שלי יהיה 6.1ש' או 6.3ש', זה לא יגרום לי לבחור בין כוננים
M4 בגודל 64 וקושחה 0009
לכל מי שמתעניין, התקנתי מערכת הפעלה + אופיס והפעלתי את תכונת Intel Rapid Storage. כיף טהור. המערכת עולה ויורדת תוך 20 שניות, New Vegas מ STEAM שמותקן בדיסק קשיח עולה מיידית (שנייה אחת)בעליה השנייה והילך . השדרוג הכי גדול שחוויתי.
intel 510 120gb
מבחני ביצוע בעולם האמיתי – קובץ rar 2.29gb נפתח ב15 שניות מועתק למקום אחר ב 7 שניות. שלב ב deus ex עולה ב5-6 שניות משמירה. visual studio 2010 בערך 3 שניות.
vortex turbo 60g
יש לי כזה כבר שנה וחצי. עובד נפלא, שקט לא מתחמם ומהיר יותר מתצורת RAID עם שני כונני ווסטרן 10000 סל"ד.
אני מאד מרוצה, וינדוס 7 64 ביט עולה מהר מאד, בעיקר עם לא מכבים ועושים SLEEP.לא מצטער לרגע.
תודה. מעניין…
הקרושיאל נהדר. והאמת שגם 128 או 60 מספיקים בשביל דיסק הפעלה. למרות שהם קצת פחות מהירים. קישרתי לכתבה שלכם מהעמוד הראשי שלנו 🙂
Crucial M4 128GB קושחה 0009
לי יש את ה-SSD הנ"ל עם קושחה האחרונה 0009 (קניתי אותו לא מזמן) ואני חייב לציין שזהו SSD מצויין , עובד דיי מהר , בלי בעיות.
כתבה ממש טובה, כל הכבוד
ממש מכובד, כמעט כמו באתרים הנחשבים בעולם.
מגיעות לכותב הרבה מילים טובות.
אחלה כתבה
תודה רבה
אהבתי את זה שאנשים הוסיפו הערות על נסיונם האישי.
אולי אפשר לכלול יותר מזה בביקורות?
עליית תוכנות, טעינת משחקים, תמונות וכאלה?