AMD מציגה: 8 ליבות במחיר של 4
מסתבר שלא הכל עדיין נחשף אודות מעבדי הבולדוזר – עד לאחרונה, סימן השאלה הגדול ביותר ריחף מעל מחירי המעבדים החדשים, אשר אמורים היו להחזיר את היכולת של AMD להתחרות באינטל לא רק ביחס הביצועים/תועלת, אלא גם בביצועי High End. כעת מסתמן ששבבי הבולדוזר, שימותגו תחת סדרת ה-FX, יהיו גם משתלמים יחסית למחירם.
נכון להיום כבר ידוע שבחודש יוני תושק רביעייה של שבבים: שניים בעלי שמונה ליבות, מעבד אחד עם שש ליבות, ומעבד נוסף עם 4 ליבות. כעת מתברר כי השבב החזק ביותר מבין הארבע, ה-FX-8130P, יעלה כ-320 דולר. שבב חלש יותר (אך עדיין בעל שמונה ליבות), ה-FX-8110, יעלה 290 דולר, המעבד השש-ליבתי שלפחות לפי השם, FX-6110, יגיע באותו תדר, יעלה 240 דולר, והשבב המשתלם ביותר שיושק (שכן לפחות לפי ביקורות אחרונות, מרבית האפליקציות הביתיות לא ינצלו יותר מ-4 ליבות), ה-FX-4110, יעלה 190 דולר בלבד, כך עולה ממידע שפורסם באתר תורכי שידוע בהדלפות אמינות יחסית, Donanim Haber.
על פי התמחור, נראה כי באותו המחיר בו תוכלו לקנות את ה- מבית אינטל, תוכלו לקנות גם את ה-FX-8130P מבית . כמובן שישנם עוד גורמים רבים להתחשב בהם בעת קניית מעבדים, כמו פוטנציאל האוברקלוק, כמה ליבות אתם באמת צריכים, האם אתם מעוניינים בתמיכה במערך של יותר מכרטיס מסך אחד ועוד, אבל בכל זאת מדובר בצעד נועז מאוד מצד AMD, להעמיד כך את מעבדיה החדשים בתחרות ישירה מול השבבים החזקים ביותר של אינטל, דבר שלא קרה מאז מחצית העשור הקודם.
תיקון
"מדובר בצעד נועז מאוד מצד AMD, להעמיד כך את מעבדיה החדשים בתחרות ישירה מול השבבים החזקים ביותר של אינטל, דבר שלא קרה מאז מחצית העשור הקודם"
– לא קרה מאז קיץ 2006 (מלחמת לבנון ה-II), בו הושקה ארכיטקטורת ה-CORE של חברת INTEL
כל הכבוד
אין על AMD ישר כח.
תמיד הייתי נאמן ותמיד יהיה עוד נפיל את אינטל מה שנקרא עוד סתם שם.
8 ליבות
על פי ההגדרה של AMD, מקביל ל-4 ליבות עם HT אצל אינטל (כלומר כמו i7). זה לא באמת 8 ליבות ב-$300
ל-1
אין פה שום תיקון. 2006 זה פחות או יותר אמצע העשור הקודם. (ומה הקשר למלחמת לבנות השניה?)
ל Nirro: יש לך טעות עקרונית
דבר ראשון אנחנו לא יודעים מה יהיהו כמות הTHREADS של המעבדים החדשים. ידוע שהם תומכים ב CMT כך שיש תמיכה בסוג של MULTI-THREADING .
בנוסף אפילו אם לכל ליבה יש THREAD אחד עדיין חבילה כזאת תתפקד יותר טוב מ 4 ליבות שמתמשות ב HT מכיוון שאין "תחרות" בין הTHREADS על פעולות מסוימות. יש לך 8 ליבות פיזיות מה שאומר שאתה יכול לעשות 7 פעולות אקסלוסיביות זהות ( לדוגמה FLOAT DIVISION) באותה פעולת שעון ( בהנחה שליבה אחת מתפקדת כמחלק הפקודות והמרכז שלהן בלבד) . מעבדי ה 4 ליבות של אינטל (ושל AMD) לא מסוגלים לעשות זאת אפילו אם HT.