חנות מחשבים גדולה בבריטניה מסרבת לתת אחריות על מחשב שכל פשעו הוא המצאות מערכת הפעלה מבוססת לינוקס עליו.
לאחר חמישה חודשים של שימוש במחשב נייד מסוג Aspire 9301AWSMi מבית Acer, התגלה בו פגם על ידי בעליו בן ה-25 מלונדון. הפגם היה חומרתי לחלוטין, ועל פי זוג הטכנאים שקיבלו את המחשב לבדיקה, אפילו היה נפוץ במיוחד בניידים דומים. בסך הכל, היה מדובר בחלק שמחבר את מקלדת הנייד ואת גופו למסך, שהתחיל להתפורר, וכתוצאה מכך, בסופו של דבר, היה נשבר הנייד כולו. כל מה שמנע (ועדיין מונע) מהחנות לממש את האחריות הוא המצאות מערכת הפעלה מסוג Gentoo (מבוססת לינוקס) על הנייד, במקום גרסאת ה-Home premium של ויסטה, שבאה עם הנייד במקור.
לאחר בירור מעמיק יותר הסתבר שהדבר שמונע מימוש האחריות הוא אך ורק המצאות לינוקס על המערכת, כך שגם אם הבעלים יחזור לויסטה, לא תיתן לו החנות את האחריות המגיע לו. הסיפור, שנפוץ בינתיים ברחבי הרשת, קומם מאוד משתמשי לינוקס מרחבי העולם, למעשה, אפילו הטכנאים שהיו אמורים לסייע בתיקון המחשב מסכימים עמו למחצה. "נזק חומרתי למחשב נייד יכול להגרם גם במחשבים ניידים עם ויסטה, אין לנו שום דבר אישי נגד לינוקס, זאת פשוט הגישה של החנות" כך לדבריהם.
הלונדוני הנואש קיבל עד עכשיו הודעות מייל תומכות ועצות משפטיות לאין ספור, אבל ביניתיים לא קיבל את האחריות המגיעה לו, אנו נמשיך לעדכן עם התפתחות הסיפור.
זאת המחלה של הניידים של ACER
הצירים שלהם נסדקים ונשברים תוך כמה חודשים של שימוש…
ראיתי המון ניידים כאלה ותמיד קשה להפעיל את האחריות בגלל הקטע של "נזק פיזי".
מסקנה: לא לקנות ACER!!!
אני באמת לא מבין-צריך לחפש בחול? כנסו !
תראו, גם פה לא חסר "המלצות" על הרשתות ה"כוכבות" . . . http://tluna.co.il/companies/subCategory.asp?catID=46&subCatID=66
הוא טמבל אם הוא לא תובע אותם
ל- #1 תפסיק לבלבל את המוח…!
שום מחלה מחשבים מצוינים, בסקר אמינות הגיעו למקום 4 בעולם ובמכירת ניידים נמצאים במקום 3 בעולם!
הגיוני
לינוקס פוגע בחומרה.
אין גבול לבורות!!!
שיתבע בזהו…מה הסיפור |:
מה נסגר?
יש לי שאלה תרבותית : מה הבעיה ל חברת מיחושב שכל מטרתה היא לתת שירות ללקוח ועם זה נזק שהוא חומרה לדעתי לא צריך להיות לחנות כל בעיה לתקן את זה אך עם מדניות החנות היא ככה או של החברה (במקרה הזה ACER) אני לא אקנה יותר שום מוצר שלהם
בHP זה לא היה קורה
לפחות בישראל זה לא יהיה 🙂
אתם לא מבינים- זה בגלל ג'נטו!
זאת הפצה מתקדמת שמצריכה הרבה קימפולים של קוד מקור ע"מ שהמערכת תעבוד כראוי, וזו פעולה שהוכחה מחקרית כמייצרת תדרים תת-סוניים נמרצים אשר מחלישים את הקשר הלא טבעי והרופף ממילא בין המסך למקלדת החצופה.
אם הוא היה מתקין אובונטו זה לא היה קורה.
ואם הוא היה נשאר עם ויסטה- הכי טוב- המחשב היה נשחק הכי פחות, עקב נעילתו בשלב כלשהו ע"י מייקרוסופט כחשוד בעותק פיראטי, ואז המחשב היה נשמר במצב כחדש חודשים ארוכים ומוטל בצד כאבן שאין לה הופכין (אבל במצב כחדש).
למה לקנות ACER?