ישראל יוצאת לאיסלנד להגן על התואר שלה כאלופת העולם, מול עשרה צוותים מתחרים. התוכנה הישראלית עושה שימוש במערכת מחשוב גריד מרובת מעבדים שנתרמה על ידי חברת סאן ישראל, המאפשרת לה לשלב בין מהירות חישוב גבוהה, לבין אסטרטגיה המחקה את אופן המחשבה של אומני השחמט.
ישראל מחזיקה כיום באליפות העולם בשחמט למחשבים, אולם החודש התואר עלול להילקח ממנה. זאת במסגרת אליפות העולם בשחמט למחשבים, שנערכת בין ה- 13 ל-21 לאוגוסט ברקוויאק שבאיסלנד.
מול הצוות הישראלי יתחרו עשרה צוותים מכל העולם, כשהמוביל בניהם הינו הצוות הגרמני, אותו ניצח הצוות הישראלי בגמר האליפות של השנה שעברה.
תוכנת ג'וניור הישראלית עושה שימוש במחשב הפועל בארכיטקטורת גריד באמצעות 4 מעבדים וזיכרון פנימי של 12 גיגה. היא תתחרה מול שריידר הגרמנית. שריידר אגב פירושו בגרמנית "המגרסה" ומפתחיו מזהירים שתוכנת השחמט צפויה "לגרוס" את יריביה. הצוות הערבי מאבו-דאבי, שפיתח תוכנה בשם "הידרה" העושה שימוש בגריד בלא פחות מ-16 מעבדים, לא יגיע ככל הנראה לתחרות מסיבות פוליטיות.
תוכנת ג'וניור עושה שימוש במעבדים שנתרמו לטובת האליפות על ידי חברת המחשבים סאן ישראל, החברה באיגוד הישראלי לטכנולוגיות גריד. המערכת מאוכסנת במתקני מאד-1 המאובטחים. האיגוד הישראלי לטכנולוגיות גריד תומך בצוות הישראלי ומלווה אותו בפיתוח הדור הבא של תוכנת ג'וניור. לדברי אבנר אלגום מנכ"ל האיגוד, הצוות הישראלי מפתח וורסיה מתקדמת של תוכנת ג'וניור על בסיס ארכיטקטורת גריד של 32 מעבדים.
יתרונה של ג'ונייר אינו רק במספר החישובים לשניה (כ- 3 מליון) אלא ביכולתה להתמקד מראש במהלכים הטובים ביותר ולבחור מבניהם את המהלך הטוב ביותר. בכך מדמה התוכנה את אופן החשיבה האנושי של אומני השחמט, שיתרונם המכריע מול תוכנות השחמט, הינו ביכולתם לבצע סלקציה מהירה של המהלכים האפשריים ולהתמקד רק במהלכים המבטיחים.
התוכנה הישראלית התמודדה בעבר מול גארי קאספרוב אלוף העולם, בשנת 2003, בטורניר שכלל שישה משחקים והסתיים בתיקו 3:3. פיתוח הדור החדש של ג'וניור בשילוב ארכיטקטורת גריד בת 32 מעבדים, עשוי להכריע את הכף סופית ולהעביר את השליטה בצמרת השחמט העולמית מידיהם של בני האדם ליציר כפיו המודרני.
בתמונה (משמאל לימין): אבנר אלגום, מנכ"ל איגוד הגריד התומך בפרויקט ושני מפתחי התוכנה: שי בושינסקי ואמיר בן.
ניתן יהיה לצפות בשידור חי של המשחקים של המחשב הישראלי דרך אתר איגוד הגריד.