היצרנית הקוריאנית מכריזה על דור חדש של שבבי DRAM שנוצרו בליטוגרפיה המתקדמת ביותר שיש לה להציע
אם יש תחום חומרתי בו לא ניתן היה לציין את שנת 2017 כשנה מוצלחת וחיובית, מנקודת המבט של הצרכנים, זה כנראה עולם הזכרונות הדינאמיים – בו המחירים המשיכו לעלות עוד ועוד, והפכו את הרכישה של זכרונות DDR4 ו-DDR3 לעסק יקר עוד יותר משהיה אי שם בשנת 2016 או 2015. גם התחזית לעתיד אינה אופטימית במיוחד בשוק בו הביקוש הוא יציב וההיצע מגיע מעשית משלוש יצרניות בלבד, אך הכרזה של סמסונג על דור ייצור חדש ומשופר עשויה להיות צוהר קטן לתקווה ששנת 2018 תביא לשינוי כלשהו לטובה, למרות הכל.
דור שני של תהליך הייצור העדכני מבית סמסונג עבור זכרונות DRAM, ברמת 10 ננומטר (בתחום שבבים זה לא נהוג לספק מספר ננומטרי ספציפי של תהליך ייצור, כי אם תיאור בדיוק עשרוני), מאפשר לה לייצר שבבי DDR4 בנפח 8 ג'יגה-ביט במתח פעולה סטנדרטי של 1.2 וולט ובמהירות בסיס מרשימה של 3,600MT/s אשר להם צריכת הספק נמוכה בכ-15 אחוזים משבבי DDR4 בנפח זהה מהדור הקודם – וגם מימדים פיזיים קטנים יותר שמאפשרים להגיע לקפיצת יעילות משמעותית עם כ-30 צמיחה של כ-30 אחוזים במספר השבבים המתקבלים מתהליך הייצור של וייפר סיליקון אחד.
המשמעות מאחורי כל הביטויים הללו הם שהחל מהמחצית הראשונה של שנת 2018, במהלכה זכרונות חדשים אלו אמורים להפוך זמינים באופן מסחרי, היקף הייצור של שבבי DDR4 זריזים וחסכוניים יותר יגדל משמעותית בעשרות אחוזים – וזה אמור סוף כל סוף להפוך את ההיצע לגדול מהביקוש, לפחות בצורה זמנית, ולסייע לייצוב המחירים ואולי אף לתחילתה של מגמת ירידה מיוחלת – תיאוריה בה תומכת גם קבוצת חקר השוק הבולטת ביותר של תחום זה, DRAMeXchange.
הגדלה היצע של היצרנית הגדולה ביותר בשוק ה-DRAM תעשה רק טוב לתחום
דור הייצור החדש של סמסונג עושה שימוש בטכנולוגיה חדשה וקומפקטית יותר לקריאה המידע השמור בכל תא אחסון בשבב, וכמו כן במרווחי אוויר ייחודיים בין פסי ההולכה של הביטים שמקטינים את זרמי הזליגה ומאפשרים פעולה יעילה מבעבר – ובחברה מצהירים כי שימוש בטכנולוגיות אלו יאומץ גם בשבבי זכרון דינאמיים אחרים אותם הם מפתחים: זכרונות מובייל מסוג LPDDR4 ואף LPDDR5, זכרונות HBM מובנים וזכרונות גראפיים מדור ה-GDDR6.
בסמסונג קינחו בהבטחה להגדלת היקפי הייצור של ליטוגרפיות רמת 10 הננומטר שלהם, גם מהדור הראשון וגם מהדור השני, עבור שבבים שאינם מסוג DDR4 – כך שיש כאן בשורות טובות גם לאלו שמקווים לראות נפחי זכרונות גדולים יותר בסמארטפונים וטאבלטים, וגם למי שמצפים בקוצר רוח לעוד כרטיסי מסך עם זכרונות גראפיים מדורות חדשים ומשוכללים. נחזיק אצבעות שכל זה אכן יעשה רק טוב לצרכנים הביתיים שבסוף השרשרת.
יש לי שאלה (אולי דפוקה משהו):
מישהו בלתי תלוי בדק את החדשות האלו?
מישהו ראה את השבב הזה בפעולה?
מישהו ניסה את השבב הזה?
מישהו בדק את החדשות האלו לפני שכתבו והפיצו אותם?
–
יכול להיות שזו סתם פיקציה?
פיקציה להעלאת שווי המניה?
(די דומה לאותו מייל מודלף של אינטל על כך שבמחצית השניה של 2018 נקבל מעבד 8/16 שולחני להמונים).
תגידי, את שפויה או שאת על בסיס תרופות קבועות? ברצינות.
מה יש לבדוק? איזה חדשות? לראות את השבב בפעולה? איזו פעולה? באוסקילטור? את בכלל מבינה מה כתבת?
תביני אישה, מדובר על שיפור תהליכי ייצור, ולפיכך פליטת החום, צריכת החשמל יורדת. אין לך באמת מושג מה שיפור תהליכי ייצור והקטנת תהליך הייצור אומרת, נכון?
אם לא, אז זה בסדר גמור, בשביל זה המציאו את גוגל ואנא ממך, כנסי לשם לקרוא ולהשכיל ולאחר מכן, לחזור עם שאלות.
איזה טריק להעלאת שווי המניה כאשר הביקוש גדול יותר מההיצע? מניית סמסונג מרקיעת שחקים מדי כמה חודשים כך או כך.
בנוסף, סמסונג מקטינה תהליכי ייצור באופן קבוע ושוב, אם אין לך מושג במה זה מתבטא, תקראי קצת.
למה, לא קיבלת מעבד שולחני 8/16 להמונים? הוא עולה 2900 שקלים וקוראים לו I7 7820X נו מה לא המוני בזה? עד לא מזמן מעבד שכזה עלה 5500 שקלים עם לוח אם של 1500 שקלים גם כן.
את מבינה שיש דברים שאין טעם או צורך לשחרר לקהל הבסיסי? מה זה המוני? המשפחה הזאת שעבורה גם I7 זה יותר מדי?
יש לך I7 8700K עם 6 ליבות ו 12 נימים במחיר סופר המוני, יותר טוב מזה?
וכן, הכל סתם פיקציה כאשר כל תהליכי הייצור קטנים וייצור השבבים מתייעל… בהחלט… הבל הבלים ושקרים ולמעשה הכל שקר אחד גדול.