הקדמה: חברת ThermalTake מייצרת פתרונות קירור למחשב וידועה בעיקר בליין האורבים שלה, "צלעות הקירור בצורת השושנה עם המאוורר המגניב במרכזם", אתם בוודאי מכירים את ה-GoldenOrb, Dragon, Chrome… עם שני המאפיינים הנ"ל יש לי בעיה מאוד קשה, מכיוון שבתור מודר יש לי שתי מטרות במודינג ובחירת פתרונות הקירור למערכת שלי: 1. לשפר את ביצועי הקירור במחשב, 2. לשפר את המראה והייחודיות של המערכת. לא רוצה להתפשר, אני רוצה את שניהם! Blue Orb, CrystalOrb – דור ראשון ושני של פתרונות קירור לצ\'יפסטס של לוחות אם וכרטיסי מסך BlueOrb – מצויד במאוורר 42מ"מ, ובנוי משתי חתיכות אלומיניות נפרדות המהודקות ביחד בלחץ גבוה כשביניהן חומר טרמי, וכל החבילה ביחד מכוסה בצבע כחול. הבעיה עם המבנה הזה מתפרשת לשלוש בעיות שונות: CrystalOrb – בנוי ביחידת אלומיניום אחת עם בסיס נחושת ומכוסה בציפוי פלטיניום, מצויד במאוורר זהה לשל הבלו-אורב המוגן (אני מעדיף לומר "מקושט"..) בעזרת גריל.
שני המאפיינים שאפיינו את האורבים היו:
וכאן אני סובל מסכיזופרניה עם ה"שושנה".. ביצועים? או מראה? מה בא קודם?
במדריך הבא אנסה להגדיר את הבעיות העיקריות הגורמות לביצועים נמוכים, ולהסביר כיצד ניתן לפתור אותן ולקבל את הטוב משני העולמות עם ה-BlueOrb, Crystal Orb של ThrmenalTake.
הבעיה הראשונה , ולה אין לי פתרון, היא שצלעות הקירור בנויות משתי חתיכות נפרדות. זהו חסרון בסיסי מהסיבה שלא משנה כמה חזק שתי היחידות יהודקו יחדיו, העברת החום לא תהיה מושלמת כמו בשימוש ביחידה אחת.
בעיה שנייה – בגלל צורת ההרכבה של שתי החתיכות, החלק של הבסיס העגול אינו מכסה לגמרי את השטח שפולט חום, השטח שיש לקרר ע"י מגע ישיר ובעזרת משחה טרמית.
בעיה שלישית – בגלל שהמאוורר מורכב במרכז בין צלעות קירור יש בעיה עם החלפת המאוורר החלש. המאוורר אינו חדשני או משהו כזה, הוא פשוט ללא מסגרת. ושום מאוורר חזק מהסטנדרטי עם מסגרת לא יתאים.
ביחידת קירור זאת כבר התגברו על שתי הבעיות הראשונות, אבל הבעיה של החלפת המאוורר נשארה כשהייתה, ואם זאת לא מספיקה נוספת לנו בעיה נוספת, בעיית הרעש הנוסף, למרות שמאוורר זהה נמצא בשתי יחידות הקירור.
ייעול/שיפור ל-Blue&Crystal Orb
Subscribe
Login
0 תגובות
הצג לפי תאריך