תחילת עבודה
על מנת להתחיל לעבוד, עלינו לפתוח את מארז ההחסן הנייד הנוכחי שברשותנו, זאת בכדי שנוכל לקחת מידות מדייקות של המעגל החשמלי הנמצא בתוכו וכך נמצא לו גם מארז מתאים אחר. בכדי לפרק את ההחסן הנייד, נוודא ראשית שאין חיבור של ברגים בין החלק העליון של המארז לחלק התחתון. אם ישנם ברגים בחלק זה – הוציאו אותם באמצעות מברג פיליפס קטן. אם אין – הפרידו בין שני חלקי המארז באמצעות מברג שטוח קטן או באמצעות סכין יפנית – במידה והיא עבה מספיק ולא תישבר במהלך ביצוע עבודה זו.
לאחר מכן, הוציאו את המעגל החשמלי ממקומו ודאגו להניחו במקום נקי וסטרילי ולהרחיק ממנו נוזלים על מנת שלא ייפגם. המעגל החשמלי שמוצג לפניכם עכשיו נראה זהה או דומה מאוד למעגל החשמלי המוצג בתמונה, נעבור על חלקיו בקצרה:
- חיבור ה-USB הנפוץ – מאפשר גישה מהירה ונוחה לחיבור ההחסן הנייד למחשב
- USB Mass Storage Controller Device
- נקודת בקרה
- Flash Drive – על שבב זה למעשה מאוחסן המידע אותו אנו מעבירים להחסן הנייד
- מתנד גבישי
- נורת לד– קיימת ברוב ההחסנים הניידים בשוק העולמי. הנורה משמשת לחיווי ויזואלי בנוגע לפעולת ההחסן הנייד
- מתג הגנה בפני כתיבה – קיים ברוב ההחסנים הניידים בשוק העולמי (לא בכולם) ומשמש לחיבור בטוח של ההחסן הנייד למחשב זר ללא חשש מוירוסים ותכנות זדוניות. כאשר מתג זה במצב נעול – לא ניתן לכתוב על-גבי הכונן
בחירת מארז חדש
במודינג, אף-אחד לא יכול להגיד לכם באיזה מארז לבחור: תוכלו לבחור בקוביית לגו, אריזה ישנה של שפתון, דגם מכונית קטנה, מצית או בעצם כל דבר שמספיק גדול בכדי להכיל את המעגל החשמלי של ההחסן הנייד הישן שלכם. ובכל זאת ,צוות HWzone החליטו לתת לכם מספר קווים מנחים מומלצים לבחירת מארז חדש:
- גודל – חשוב שתהיה תאימות בין המעגל החשמלי לבין המארז עצמו. לכן, בחרו מארז גדול יותר מהמעגל החשמלי בחצי סנטימטר עד סנטימטר אחד באורכו, רוחבו ובעומקו
- בידוד – מכיוון ואנו מתעסקים עם מעגל חשמלי שבסופו של דבר נחבר למחשב ושיקבל ממנו זרם חשמלי, מומלץ לבחור מארז העשוי מחומר מבודד, כגון פלסטיק או עץ
- חוזק – בחירת מארז קשיח מחומר חזק ועמיד תמנע בעתיד פגיעה במעגל החשמלי של ההחסן הנייד ותשמור עליו תקין ושלם
השלב הראשון בעבודה הוא לוודא כי המעגל החשמלי נכנס בקלות לתוך המארז החדש שבחרנו לו וכי נשאר מעט מקום שבסופו של דבר ימולא בדבק אפוקסי או סיליקון. לצורך הדגמה בחרנו במקש של מקלדת ישנה, והוצאנו ממנו את כל החלקים המיותרים באמצעות קאטר ומספריים. ייתכן כי החומר שממנו בחרתם להכין את המארז החדש יחייב עבודה עם דרמל או כלים מתקדמים אחרים על-מנת לנקות אותו מחלקים מיותרים ולא רצויים, וקחו את זה בחשבון כאשר אתם בוחרים את המארז החדש.
אזהרה: במידה ובחרתם לעבוד עם דרמל, זיכרו כי בעת החיתוך עם הדרמל עלולים לעוף חתיכות קטנות של החומר אותו אתם חותכים או חתיכות מהדסקית בה אתם משתמשים (במידה וזוהי דסקית חד-פעמית, לא כמו דיסקית יהלום). חובה להשתמש בכפפות עבודה, אטמי אוזניים ומשקפי מגן. הציוד נועד לבטיחותכם ולבטיחות הסובבים אתכם!
איזה מדריך מיותר…
מכוער ולא יעיל:S
מחזק את 1 ו2…
חמוד ביותר, כל הכבוד!
המאמר לא פונה אל אלו שהוא לא יעיל מבחינתם.
כמו שאנשים בלי אינטרנט לא צריכים לקרוא מאמר על איך לבטח את הרשת שלהם, ככה גם אתם לא חייבים לקרוא.
ולנושא, אישית אני אהבתי, מי שרוצה מעטפת משלו ולא תמיד יש אותה בחנויות(כי בוא נודה בזה לא לכל חברה יש רעיונות מדהימים לעיצובים..) זה יכול לעזור, אבל כל הרעיון בDOK זה שהוא בא ישר להתחבר לUSB, לא למודינג…מה שאומר שלמשתמש הממוצע זה באמת לא שימושי, מה שכן אני שוקל ברצינות על לעשות אחד מלגו (למרות שניתן לקנות אותו ב-12$ מחו"ל, נראה מה יהיו העלויות של ההכנה)
לא הבנתי ?!
לקחת דיסק אן קי תקין ולהרוס את המארז שלו כדי "לצקמק" מארז אחר …. חסר טעם ובזבוז זמן יקר אני כבר לא מדבר על התוצאה הלא מכובדת. אני מבין שהמאמר הבא יהיה איך מחליפים מארז של כרטיס מסך….?!!
רעיון ממש נחמד!
עם זאת רמת העבודה נראת קצת ירודה
אחלה מדריך!. אהבתי מאוד.
מאוד אהבתי את הרעיון ואת הפירוט בביצוע שלביו השונים.
כמו כן אני דווקא חושב שהדוגמה של מקש ה- enter ממש נחמדה, ושהגימור הסופי ממש סבבה.
כל הכבוד!.
מחזק את 3
מחזק את 9
מחזק את המחזקים
באמת מיותר ואפילו לא כדאי…
גם ככה זה דבר עדין שיכול בקלות לההרס אז לשחק איתו עוד יותר זה ממש מטופש
מחזק את מחזק המחזקים