ב-TSMC מודיעים כי השתפרה התפוקה של תהליך ייצור של 28 ננו-מטר, למרות שעדיין בעייתית
אתמול הושק סוף סוף ה-GTX 660 Ti המיוחל מבית NVIDIA, ואפילו זכה לביקורות משבחות, הן אצלנו באתר והן מסוקרי חומרה במזרח, באירופה וביבשת אמריקה. השקתו של הכרטיס מסמלת דבר נוסף: פיתרון חלקי של בעיית הזמינות של שבבי 28 ננו-מטר מבית TSMC.
עד עתה, התפוקה מוואפרים של 28 ננו-מטר הייתה נמוכה יחסית לציפיות, ולא איפשרה ל-NVIDIA להרחיב את משפחת ה-GTX 600 מעבר ל-GTX 680 ול-GTX 670 המוצלחים מאוד בעצמם, אך בגלל הבעיות בתפוקת תהליך הייצור, שעדיין לא הדביקה את זאת ממנה נהנים שבבי ה-40 ננו-מטר (שתהליך הייצור שלהם בוגר הרבה יותר), שנמצאים כעת במצב שאפילו בחו"ל קשה להשיג אותם. ולמרות זאת, לאחרונה התבגר מעט תהליך הייצור, מה שאפשר תפוקה גדולה יותר.
"אנחנו מצפים לאספקה מוגבלת ברבעון הזה, ונעדכן בשיפור ברבעון הרביעי של השנה. ברור שזהו שילוב של הקצאה, תפוקה, והדרישה מצד השוק. ישנם הרבה משתנים. עד עתה, הדרישה מצד השוק גבוהה מאוד, ואנחנו מוכרים לשוק בעל דרישה גבוהה לקפלר" אמר ג'ן סון הואנג, מנכ"ל NVIDIA ואחד מהידוענים הגדולים של עולם המחשבים, בשיחת ועידה עם אנליסטים כלכליים.
תכירו – זה וואפר |
ההצלחה של NVIDIA עם סדרת ה-GTX 600 (שלהזכירכם, היא המוצרים הראשונים מבית החברה המבוססים על תהליך הייצור המתקדם של 28 ננו-מטר) היא איננה דבר מובן מאליו. ב-TSMC הקשיחו את המדיניות העסקית מול הלקוחות שלה, ובנוסף להעלאת מחירם של השבבים המיוצרים בתהליך הייצור המתקדם ביותר, גם כעת קונים הלקוחות וואפרים שלמים הכוללים הן שבבים טובים ושמישים, והן את אלו שנדפקו במהלך הייצור, ואין ללקוח דרך למכור, במקום רק את אלו שעברו את בקרות האיכות המחמירות ביותר. זה אומר שכעת, תלויים רווחיה של NVIDIA במהירות התבגרות תהליך הייצור של TSMC הרבה יותר מבעבר.
"כעת, שהתחלנו לקנות וואפרים במקום שבבים בלבד, הרווחים שלנו מאוד מושפעים מהשיפור בתפוקה. זהו מנוף רציני, ואם יש משהו שאנחנו יכולים לעשות בכדי לשפר את התפוקה, נעשה זאת. הבעיה היא שיש הרבה מקום לשיפור תהליך הייצור של 28 ננו-מטר בהשוואה ל-40 ננו-מטר. תוך שאנחנו מעבירים יותר ויותר מוצרים לתהליך ייצור זה ומשפרים את התפוקה, זה אמור להגדיל גם את הרווחים שלנו. היתרון יהיה די משמעותי, מה שאומר שכולנו ב-NVIDIA צריכים להיות עם היד על הדופק בכדי לשפר את אותה תפוקה. TSMC משקיעים בכך מאמץ רב, ושום דבר לא יכול להיות מנוף גדול יותר ליכולת שלהם להגדיל את האספקה לכלל לקוחותיהם" הוסיף ג'ן סון הואנג.
וזו התוצאה בשיפור התפוקה ממנו |
אנחנו באמת מקווים שיותר ויותר שבבים מתוך הוואפרים שמוכרת TSMC ל-NVIDIA ירדו מפס הייצור ברמת איכות טובה, שכן כך תגדל כמות כרטיסי המסך (הן הכמות הפיזית של דגמי ה-GTX 660 Ti החדשים, והן אחים נוספים לסדרת ה-GTX 600) מבית NVIDIA שבחנויות, מחירם יוכל לרדת, וכך נהנה כולנו מתחרות מחירים רצינית עם AMD, שעד הגעתו של ה-GTX 660 Ti תקפה הייתה אך ורק לשוק של חובבי הביצועים הגדולים ביותר.