אוקיי … היום נלמד להשחיט את הדבר הזה שנקרא מארז כדי להפיק ממנו קצת יותר תועלת. על מה אני מדבר? חורים קטנים, חורים גדולים , חורים בכל מיני גדלים !!!
הבעיה הכי קשה במדינת ישראל בתחום המחשבים הביתיים נחשבת לחום הקיצוני למדי בקיץ. המחשב מתחמם – הכרטיסים מתחממים – הכל נהיה חם – ומתחיל להיתקע… לא נעים… הצעד הראשון שניתן לקחת הוא לשפר את זרימת האוויר במארז כדי שהאוויר החם לא ישאר בפנים ותהיה תחלופה מהירה של האוויר בפנים.
איך עושים את זה? עם מאווררים שקטים, רועשים, שקופים, צבעוניים, ובכל מיני טעמים.
על מנת לחבר מאוורר למארז בצורה יעילה, צריך לעשות חור במארז שהמאוורר יכניס דרכו אוויר פנימה. את זה נעשה היום.
הדבר הראשון שצריכים להחליט הוא איפה עושים את החור: בחלק העליון של המארז , בצד או מלמטה.
כצעד שני, אנחנו נדפיס את השבלונה, התבנית שלפיה נעבוד. למאוורר של 120 מילימטר הדבר הזה נראה כך:
![]() |
(ניתן להוריד את השבלונות בגדלים של 60מ"מ, 80מ"מ, 92מ"מ, 120מ"מ)
השלב הבא הוא להכין את הכלים הדרושים לעשיית החור: יש כמה דרכים לעשות אותו. השיטה הכי נפוצה היא עם מקדח כוס, החור יוצא עגול, יפה, ובלי הרבה עיוותים לא רצויים… מקדח כוס מכניסים למברגה הביתית . ככה נראית מברגה/מקדחה:
זוהי מקדחה , ואיתה קודחים.
מקדח כוס.
האמצעי השני נפוץ פחות בכל בית אבל קיים והוא המסור. עם המסור החשמלי הידוע בשמו כ-JIGSAW , צריך הרבה כוח פיזי, עין מדוייקת ונחישות.
המסור, שאני אישית לא הייתי עושה איתו חורים.
הצעצוע השלישי, שלא כל כך נפוץ הוא הדרמל:
כלי דיי מסוכן לכל הדעות, אם משתמשים בו לא בצורה נכונה הוא יכול להיות קטלני. בכל הכלים הללו רצוי להשתמש בביגוד ממוגן כגון משקפי מגן, כפפות, כובע וכל דבר אשר יעזור בבטיחות.
שלבי העבודה:
כשלב ראשון, נחתוך את השבלונה לריבוע, ונדביק אותה במיקום שבו נרצה לעשות את החור:
לפני שנדביק את הנייר צריכים לחשב מרחק מהצדדים למטרת אסטטיות, שהמרחקים מהקצוות של המארז יהיו שווים (אם החור הוא בחלק העליון של המארז) או שיהיה מקבילים לקוי המארז עצמו, הרי אנחנו לא רוצים חור באמצע הדלת – אולי הוא יכנס בקורה תומכת של המארז או יותר מדי גבוה והדלת לא תיסגר… יש דיי הרבה שיקולים למיקום, ועל זה יש כתבה באתר .
אחרי שהחלטנו איפה אנחנו רוצים לעשות את החור , מדביקים את השבלונה על המארז.
הדברים הלבנים מסמלים את הנייר דבק, בצורה הזאת עדיף להדביק את השבלונה כדי שהדבר לא יפריע. בנקודות הסגולות עושים את חמשת החורים, החור האמצעי יעזור למקדח הכוס להיכנס בצורה יותר חלקה לתוך המארז וארבעת החורים נועדו לברגים שיחזיקו את המאוורר במארז.
את החורים בהתחלה נעשה עם משהו חד – מברג פיליפס או דוקרן שישאירו סימן על המארז. את התהליך הזה עושים רק כשכל הרכיבים של המחשב מחוץ למארז !!! נשורת מתכת נכנסת לכל מקום , אז להיזהר ולא להשאיר לוחות וכרטיסים בתוך המארז.
השלב הבא הוא לקדוח את החורים האלה – רצוי להשתמש במקדח של כ- 3 מילימטר (לא רחב מדי ולא צר מדי). לחור באמצע תבחרו את המקדח העבה יותר – בין 6 ל 8 מילימטר.
אחרי קדיחת כל חמשת החורים , לוקחים את המקדחה עם מקדח הכוס, מכניסים את המקדח של הכוס לחור האמצעי ומתחילים לקדוח. לא להגזים במהירות הסיבוב של הכוס כי זה ישחוק את המקדח יותר מדי מהר , אבל מצד שני לא לישון על זה כי פשוט תשרטו את המארז בלי לעשות הרבה… בסוף מה שצריך לצאת זה חור עגול בקוטר 12 סנטימטר , עם 4 חורים מסביב.
במידה ורכשתם מאוורר לפני עשיית החור והוא בא עם גריל ( רשת הגנה ) כדי להגן על האצבעות שלכם. מבריגים את המאוורר מבפנים את הגריל שמים מבחוץ , מחברים לחשמל, והנה, יש לכם "אגזוז" עליון להוצאת אוויר חם מהמערכת. שימושי, מהיר ונוח.
צורות החיתוך היותר מסובכות מצריכות גלגלי חיתוך של הדרמל, ואתם צריכים לסמוך על הידיים שלכם שלא יברח לכם. לוקח פי 4 זמן, אבל עושה את אותה העבודה . הדרך השלישית הכי פחות נוחה היא עם המסור החשמלי. עושים כמה חורים עם המקדחה, חותכים את החיבורים בין החורים, מכניסים את המסור, מכסים את החלק שבתוכו מנסרים עם ניילון כדי לא לשרוט ולאט לאט מתחילים לנסר עם המסורית בתנועה מעגלית את החור. הסיכוי שהחור יצא עגול עם מסור שואף לאפס… סביר להניח שיצא משהו שדומה לביצה או אגס.
המוצר הסופי שאתם אמורים לקבל אמור להראות ככה:
מקווה שהכל מובן, לא מסובך מדי, לא מסוכן מדי ודיי שימושי.
מודינג מוצלח…