טכנלוגיית QuickSync – מהיר מתמיד
כבר רבות שמענו על כרטיסי מסך המסוגלים לחלוק פעולת עיבוד עם המעבד הראשי וכך ליעל את תהליך העיבוד ולהאיצו. הפעם, התשובה נמצאת ממש מתחת לאף עם הליבה הגרפית המוטמעת במעבדי ה-Ivy Bridge. אינטל הציגה את טכנולוגיית ה-QuickSync כבר בדור הקודם אך הפעם עם ליבה גרפית חזקה יותר מגיע גם כח עיבוד גדול יותר. טכנולוגיית ה-QuickSync מאפשרת המרה מהירה של קבצי וידאו בין פורמטים שונים בתוכנות התומכות בטגנולוגיה זו. את רשימת התוכנות התומכות בטכנולוגיית ה-QuickSync תוכלו למצוא כאן. בביקורת זו, בצמוד להמרת קובץ וידאו בתוכנה אשר לא משתמשת בטכנולוגיית QuickSync, נציג גם מבחני ביצועים בשימוש הטכנולוגיה המתקדמת ותוכלו להיווכח בהבדלי הביצועים.
תמיכה טבעית בזכרונות במהירות 1600 מגה-הרץ
דור המעבדים החדש מביא איתו תמיכה טבעית בזכרונות DDR3 במהירות 1600 מגה-הרץ. זאת אומרת שללא המהרה ובכמות מאמץ נמוכה יותר מעבדי ה-Ivy Bridge מסוגלים להתמודד עם תדרי זכרונות גבוהים הרבה יותר. כאשר הדור המעבדים האחרון ערכות הזכרון המהירות ביותר הגיעו עד למהירות של 2133 מגה-הרץ דור מעבדי ה-Ivy Bridge הביא איתו את האפשרות לזכרונות במהירות 2400 מגה-הרץ ואף יותר.
PCI-Express בדור השלישי
אחד מהשינויים החשובים והמשמעותיים ביותר בדור מעבדי ה-Ivy Bridge הוא בקר PCI-Express 3.0 מובנה במעבד לעומת הדור השני במעבדי Sandy Bridge, מה שאומר שתעבורת המידע בממשק מוכפלת מ-8 גיגה-בייט לשניה ל-16 גיגה-בייט לשניה בממשק ה-X16 וכך גם בממשקים הנמוכים יותר. היתרון המשמעותי ביותר בטכנולוגיה זו חל דווקא על ממשקי ה-X1 וה-X4 אשר סבלו בעבר מחוסר ברוחב פס וכעת כאשר הוא מוכפל, הופכים לאופציה ריאלית לשימוש בהתקנים אשר הזדקקו לרוחבי פס של X4 ו-X8 בדור הקודם על מנת לקבל את תעבורת המידע המקסימאלית.
מערכת הבדיקה:
- מעבדים: Core i7 3770K, Core i7 2600K, Core i5 2500K
- לוח אם: MSI Z77A-GD55
- זכרונות: G.Skill TridentX 2400Mhz 1.65V 2X4GB – פועל בתדר של 2133 מגה-הרץ
- ספק כח: Thermaltake ToughPower Grand 80+ Gold 1050W
- אחסון: OCZ Agility 3 240GB SSD
- כרטיס מסך: MSI Lightning GTX580 1.5GB
- קירור: Noctua NH-D14
- תוכנה: Windows 7 64BIT Ultimate SP1
ברצונינו להודות ל-G.Skill על אספקת זכרונות ה-TridentX למערכת הבדיקה.
מבחני הביצועים:
- 3DMark 11
- 3DMark Vantage
- Dirt 3
- AVIDEMUX
- Cinebench
- Winrar
- Crysis 2
- Unigine Heaven 2.5
- GoPro CineForm Studio
המהרה
אל המהרת מעבד ה-i7 3770K ניגשנו עם חששות רבים בשל הרחשים ברשת בעקבות פרשת גוף הקירור על גבי ליבת המעבד. בשימוש של קירור ה-NH-D14 המפורסם, הגענו לתדר פעולה יציב מקסימאלי של 4600 מגה-הרץ בשימוש מתח של 1.33 וולט מבלי לעבור את מגבלות הטמפרטורה. מדובר בתדר הדומה לזה אשר קיבלנו עם מעבד ה-2600K אך לצערינו טמפרטורת המעבד הפעם גבוהה משמעותית ועומדת על איזור 90 מעלות במאמץ מלא, וכשזה המצב עם אחד מקירורי האוויר המתקדמים בעולם – אלו לא חדשות טובות לחובבי ההמהרה. הוספנו את תוצאות המעבד בתדר 4600 מגה-הרץ אל תוצאות הביצועים של שאר המעבדים שנבחנו.
תודה על המבחן
היה נחמד אם להבא תשימו גם תוצאה המראה את כל הדגמים באותו התדר. כך ניתן יהיה להמחיש היטב את ההבדל המדויק בין המעבדים.
בנוסף, לדעתי את המבחן הזה יקראו יותר קוראים, במידה ותכתבו בסיגנון פחות טכני ויותר פשוט לכלל הקוראים הפוטנציאלים, אך עדיין באותה הרמה המקצועית המצוינת. – חלק מהקוראים כאן הם מקצועים בתחום גרפי או מוזיקלי, אך מבינים פחות במושגי המחשבים, כדי להחליט על תחנות העבודה הבאות שהם. לכן זה צריך לדבר גם אליהם.
בנניגוד למה שנרשם פה
אני אישית מאוד אוהב את הרמה הטכנית ממנה אפשר ללמוד הרבה יותר, גם אם זוהי ביקורת בלבד.. ממנה אפשר ללמוד די והמון בגלל שהדברים מנוסחים ברמה הטכנית ולא ברמה "נמוכה" כללית כזאת.
צריכת חשמל
היה ניתן לצפות לצריכת חשמל נמוכה יותר בעת מנוחה , עקב המעבר לליטוגרפיה קטנה יותר . בפועל הדור הקודם חסכוני יותר , מוזר.
תגובה ל1
התדר הנבדק זה התדר שקבע היצרן ללא המהרה.
דווקא היה יכול להיות יותר מעניין הבדלי ביצועים כששאר המעבדים מומהרים(ניראה לי SANDY היו לוקחים) =)
נו, סוף סוף !
ביקורת שיצאה מבועת הגיימינג ומתייחסת גם
לתחומים אחרים בכלל ולעיבוד ווידאו בפרט.
בראבו !
עשיתם לי סדר בראש
בדף אחד לא מורכב בכלל סידרתם לי סוף סוף את החלוקה של אינטל ל i3 i5 ו i7
תודה תודה תודה
אז אם אני עכשיו בונה מחשב
אבל של גיימינג מטורף יעני gtx680 אז לא לקנות את הi7? לקנות את הi5?
לא מבין
אפו פה יש התקדמות רק בתום הטמפרטורה שבימקום לריד היא עולה ל 90 מעלות וגם קרור חזק של 400 ש"ח לא שווה פה אז בטח בקייץ החם שלנו וקרור טוב ב 200 ש"ח נגיעה ל100+ אי לא יקנה קרור מים ב 1500 200 ש"ח בשביל זה זה זבל של מעבד כי הואיותר קטן ותחפו לו יותר מדיי דברים על המעבד בסוף גם השטח הקטן לא יספיק ואז יצתרחו להגדיל את שטח המעבד בשביל פיזור יותר טוב של התספות ושל החום צעד לא חכם של אינטל זה כמו הבדיחה כמה פלים אפשר להכניס לפיאט 500 תשובה כמה שיותר חחחחחחחחח
הדגמים הישנים טובים יותר
רכשתי מעבד i7-3770 שהיה אמור להחליף
את הI5-2500.
ה-I7 תפקד בעייפות (כאילו גמרתי את כל משאבי המערכת) ובמקום לשפר הוריד.
בדקתי את כל הפרמטרים ולא מצאתי דבר.
החזרתי חזרה בחזרה את ה-I5 והוא מתפקד כמו שצריך. לפי עניות דעתי הורדת המתח בסדרה
החדשה גרמה להאטת ביצועיי המעבד.