![]() |
מצלמת קולנוע מקצועית במחיר שמתאים לחובבים – ולא רק לאולפני ענק.
למרות שמצלמות וידאו בעלות הבחנה גבוהה (HD) מסוגלות לצלם ברמה גבוהה של פירוט, הרי שרמתן עדיין רחוקה מאוד מזו של מצלמות הקולנוע המקצועיות שמשמשות את האולפנים בהוליווד. מצלמת Scarlet של Red, שאמורה להופיע בהמשך השנה, תצלם וידאו בהבחנה של חמישה מגה-פיקסל לפריים – רמת פירוט גבוהה פי שניים מזו של מצלמות וידאו בעלות הבחנה גבוהה וקרובה לזו של הסרטים בעלי שמונה מגה-פיקסל לפריים שמתחילים לצלם במאי קולנוע מובילים.
גם מי שלא חולמים על האוסקר ידעו ודאי להעריך את ההבחנה הגבוהה. בעריכה ניתן לחתוך מחצית מהפריים ועדיין יישארו די פיקסלים כדי למלא צג HD. התמונות שיצולמו ב-Scarlet יהיו גם נקיות יותר, בזכות חיישן וידאו של 58 מילימטרים רבועים – בהשוואה לשבבים של 17 מילימטרים רבועים במצלמות וידאו רגילות ובדומה לציוד מקצועי ויקר בהרבה. במקום דחיסת MPEG דורסנית בה נעזרים במצלמות וידאו רגילות כדי להכניס יותר חומר גלם לקלטות או תקליטורי DVD, דוחסת מצלמת Scarlet בטכנולוגיית Wavelet איכותית – כמקובל בסרטים דיגיטליים שמוקרנים בבתי קולנוע – והווידאו נשמר בצמד כרטיסי Compact Flash שניתן להחליף תוך שמירה על רצף הצילום.
![]() |
רשימת האביזרים שבהם תומכת מצלמת Scarlet כוללת, בין השאר, מיקרופונים, אוזניות, שלט רחוק בתקשורת Wi-Fi ואפילו כונן קשיח חיצוני. למרות שהיא עולה לא מעט, הרי שזה עדיין כסף קטן כשעומדים לצלם את שובר הקופות הבא.
מצלמת SCARLET של RED
הבחנה: 5 מגה-פיקסל
עדשה: קבועה זום 8X
קצב צילום: עד 180 פריימים לשנייה
תצורת וידאו: Redcode Raw
אחסון: שני כרטיסי Compact Flash
מחיר: כ-3,000$
הבחנה: 5 מגה-פיקסל
עדשה: קבועה זום 8X
קצב צילום: עד 180 פריימים לשנייה
תצורת וידאו: Redcode Raw
אחסון: שני כרטיסי Compact Flash
מחיר: כ-3,000$
עוד על חידושים בגליון יולי של popular science ישראל
למבצע היכרות מיוחד לגולשי HWzone.co.il
shimi
thanks. that a good news
shimi
scarlet it's not lg?
4 דקות על 8 גיגה
לעניים???
אני מבין שיחסת זה זול…. אבל זה רחוק ממצלמה שניתנת לרחישה לכל אדם פשוט….
חבל רק שכמעט כל הסרטים עדיין אנלוגים…
איך זה בדיוק "הוליווד לעניים" ? הרוב המוחץ של כל הסרטים שמצלמים היום עדיין משתמשים במצלמות אנלוגיות עם פילם…
לעניים
אני עני…
רק אחי, ישך איזה 400-500 דולר להביא לי?
סתם חשבתי אולי לקנות איזה מצלמה או משהו ב3000 דולר!
למה אנחנו נוסעים לאילת
לעניים עלק…
לא מבינים? לא לדבר.
זה כל כך כסף קטן, לעומת מצלמות קולנוע – שזה אומר המון.
בכלל, הRED ONE (המצלמה המקצועית של חברת RED) עשתה הדים גדולים בתעשיית הקולנוע – במחיר של 17 אלף דולר (ובתחום הזה, 17 אלף זה כלום) ישנה מצלמה שניתן לצלם איתה סרטים ברמה הוליוודית.
יתרונות?
– עלות הפקה כוללת נמוכה בהרבה מרגע שלא עובדים עם פילם.
– המצלמה היא מצלמה קלה – ניתן להחזיק אותה בידיים. אי אפשר לומר זאת על הרבה מצלמות הקולנוע.
– איכות התמונה, מלבד פאקים קטנים – שוות ערך לפילם.
אף מצלמה בטווח מחיר דומה לא עשתה דבר כזה עד היום.
הפצצה הבאה שRED הכריזו זו הסקרלט.
מדובר במצלמה שקרובה לאיכות של האחות הגדולה שלה, והמחיר כל כך קטן לעומת מה שהיא נותנת, שבשביל חובבים זה זהב.
עד היום, לנו ציבור החובבים לא הייתה מצלמה רצינית באמת שהיינו יכולים להשתמש בה כדי להפיק תוכן שמתאים לשידור, בטח לא בHD.
בטווח של ה1000$ יש את הCanon hv20/hv30 שנותנת מענה לא רע לצלם מתחיל (24 פריימים לשנייה progressive scan, כיווץ מינימלי יחסית) – אבל רגישות האור שלה לא מספקת, ומגבלות הפורמט ברורות.
קשה להוציא וידאו טוב מהקנון מלבד בתנאים "מושלמים" של תאורה. מצלמות דומות, עד לטווח כפול במחיר אפילו לא נתנו ביצועים עדיפים בהרבה.
לחשוב שמצלמה שעולה קצת פחות מפי 3 ממנה, נותנת לי פורמט דחיסה עדיף בהרבה, חיישן טוב באלפי מונים וקצב צילום משתנה? זה חלום רטוב של כל צלם חובב.
הHV20 שירתה אותי נאמנה, אבל כשהסקרלט יוצאת, הקנון הולכת.
פה בארץ היבואנים יגבו עליה 160000$$
מצטרף ל- 7
לסרטים דלי תקציב, מגמות קולנוע, צלמי חדשות ואפילו צלמי אירועים ויוצרים עצמאיים באופן כללי המצלמה הזו היא בשורה מרעישה.
למישהו שעובד בתחום לפרנסתו מדובר כאן בכלי עוצמתי שפותח בפניו אין ספור אפשרויות בסכום הגיוני.
ברור שזו לא מצלמה "ביתית" אבל ישנם מגזרים רבים שצמאים למוצר מסוג זה.
רק לסבר את האוזן – מסרטת וידאו "מקצועית" עלתה עד כה סביב 100,000 ש"ח ומעלה. חצי מקצועית כ- 30,000 ש"ח לערך וכו' אז 11,000 ש"ח זה פשוט מדהים.
יקר מדי בשביל חובבים
זול מדי בשביל מקצוענים
ל-5 אולי בארץ – לא בהליווד
רוב הסרטים שיוצאים מהוליווד יוצאים ומצולמים במצלמות דיגיטאליות
הוכחה לזה זה המקרנים החדשים שבתי הקולנוע נעלצו להשים בגלל שהאיכות שיוצאת ממצלמה דיגיטאלית היא גבוהה בהרבה מהאיכות של מצלמת פילים , למעשה הוליווד כבר קרוב ל-5 שנים כבר מצלמת סרטים בדיגיטאלי (מאז הסרט STAR WARS CLONE WARS)
ל-11 : תביא סימוכין אל תזרוק סתם
אני לא מכיר שום מצלמת וידאו דיגיטלית שמסוגלת להתקרב לאיכות של פילם.
תקן אותי בבקשה
??דחוףףף!!
מישוו יודע מתי המציאו את המצלמת קולנוע??
יש לי עבודה זה ממש חשובב!!