המעבד, מערכת הקירור
מעבד ה-FX8150 מגיע בתוך אריזת פח וכולל קירור בעל תחתית נחושת ומאוורר נלווה. עם ערכת הביקורות שאנו קיבלנו הגיע קירור המים מבית Asetek, אותה היצרנית אשר מספקת גם את יחידת קירור המים לאינטל, זו שסיקרנו בביקורת על פלטפורמת האקסטרים החדשה. קירור המים אשר סיפקה Asetek לערכת הביקורת הינו מהדגם עליו מבוססת מערכת קירור המים Khuler 920 מבית Antec כך שהיא מתקדמת יותר בהשוואה לקירור אשר יועד למעבד האינטל. בתוך אריזת הקירור נמצא כמובן את גוף הרדיאטור מחובר לבלוק הנחושת. להזכירכם, המשאבה נמצאת בתוך בלוק הקירור למעבד. עם קירור המים מגיעים גם שני מאווררים נשלטים, חוברת התקנה ותקליטור תוכנה לבקרת הטמפרטורה ועוצמת האיוורור.
AMD FX-8150 3.6Ghz |
תהליך ההרכבה הינו זהה לחלוטין לזה אשר ביצענו במערכת האקסטרים של אינטל, כל אשר צריך לעשות הוא להניח את הבלוק על המעבד (להזכירכם, הוא כבר מכיל משחה טרמית בתחתית), להלביש את טבעת העגינה על הבלוק ולהבריק את ארבעת הברגים אל משטח האלומיניום האחורי (אשר מסופק עם לוח האם).
אי.אמ.די, עדיין שולטת מבחינת תמורה למחיר.
חיסכון של כ300 שח יביא תוצאות קטנות בחמש אחוז, אותם נוכל להשקיע בציוד הקפי למחשב.
לכל המאוכזבים ומעריצי אינטל
אין ספק שהמעבדים די אכזבו ולא ענו ליציפיות, וכמובן שלא הצדיקו את הרעש שעשו עליהם ו-AMD די פישלו. מצד שני עם OC לתדר של יותר מ-4.5 GHZ, מתומני הליבות נותנים ביצועים מצויינים, משתווים ולעתים אף עוקפים את ה-2600K, במחיר נמוך יותר.
נכון לגיימינג הם ממש לא הבחירה האידיאלית, אבל יש כאלה שזה בדיוק עונה לצרכים שלהם – מולטי טסקינג כבד ו-8 ליבות. כמובן שגם אני ציפתי ליותר והתאכזבתי, אבל הם לא גרועים כפי שמציגים אותם בהרבה מקומות.
בלי קשר, אחלה ביקורת 🙂
AMD לא "נקטה" בגישה של אנדרדוג
לנקוט בגישה זה אומר מתוך בחירה, אלא ש-AMD עשתה זאת מחוסר ברירה כי המעבדים שלה לא היו מספיק טובים. וכשאתה לא יכול להתחרות בשדה הטכנולוגי אתה מתחרה בשדה המחיר.
AMD החזיקה בכתר הביצועים מאז פנטיום 4 אי שם בתחילת שנות ה-2000 ועד יציאת CORE2 ב-2006. מאז היא לא מצליחה להחזר את זה.