מעטים כיום מכירים את חברת Netscape, ואת דפדפן האינטרנט Netscape Navigator, אשר פעם (לפני שנים רבות, בארץ רחוקה רחוקה) שלט על כ-80% משוק הדפדפנים. עד מהרה נכנס ה-Internet Explorer לתמונה וחברת Netscape נמכרה לענקית AOL, לאחר שעמדה הלכה למעשה בפני קריסה מוחלטת.
מאז ביטים רבים זרמו באינטרנט, אך ה-Internet Explorer נותר הדפדפן הפופולרי ביותר בעולם, השולט על כ-90% מנתח שוק הדפדפנים, אם כי כיום ישנן כבר חלופות שונות ורבים אף יגידו טובות יותר, כגון ה-FireFox.
כעת, לאחר זמן ארוך של דממה מצד Netscape, החליטה החברה להפיץ את גרסת הבטא של הדפדפן החדש שלה – Netscape Browser 8 – בפומבי, וזאת לאחר שבמהלך החודשים האחרונים הגרסה הייתה זמינה למספר מצומצם ביותר של בוחנים.
אחד הדברים הבולטים בדפדפן החדש הוא, לטענת החברה, ההגנה אותה הוא מספק למשתמש מפני תופעת ה-Phishing באמצעות אזהרות מפני אתרים מוכרים המפיצים תוכנות Spyware או מאחסנים אתרים פיקטיביים של חברות שונות, באמצעותם ניתן לגנוב פרטים שונים מאנשים תמימים. את רשימת האתרים הדפדפן יקבל ישירות מהשרת של Netscape, לשם היא תגיע מחברות אבטחה שונות העוסקות בנושא.
כאמור, זוהי גרסת בטא בלבד, ותאריך יעד לגרסה הסופית טרם נקבע, אך אם Netscape תצליח להחזיר לעצמה קצת מהתהילה של ימים עברו, אין ספק כי המבחר בתחום הדפדפנים יהיה הרבה יותר מעניין.