לפני כשבוע הבאנו בפניכם ידיעה על כך שכרטיסים המבוססים על שבבי R420 החדשים של ATi לא יוצגו בתערוכת CeBIT לקהל הרחב אלא רק לעיתונאים מאחורי דלתיים סגורות והיום מפרסם האתר The Inquirer שגם nVIDIA החליטה לא להציג את כרטיסי NV40 בתערוכה ולהדגים אותם רק לקומץ אנשים, מאחורי דלתיים סגורות.
בפועל, משמעות הדבר היא שבניגוד לשמועות הרבות, לא ATi ולא nVIDIA ישיקו את הכרטיסים החדשים שלהן בתערוכה הקרובה וההשקה תתבצע ככל הנראה בחודש אפריל, וגם זה במקרה הטוב.
מה שיישאר לחברות המייצרות את כרטיסי nVIDIA להציג לקהל הם כרטיסים קיימים (NV17, NV34, NV36 ו-NV38) שעברו הסבה ל-PCI Express, ולא דור חדש של מוצרים כפי שהם קיוו.
סביר להניח כי הסיבה להחלטה זו היא רצון לשמור על עמימות, בדומה ל-ATi, עד להשקה הרשמית של המוצר, אך הסיבה לדחיית ההשקה עדיין לא ברורה.
יחד עם זאת, על פי הידיעה nVIDIA תציג לעיתונאים לא רק את כרטיסי NV40 אלא ייתכן שגם את NV45 ו-NV41 אך הסכמי ה-NDA שהם יחתמו עליהם לא יאפשרו להם לפרסם את מה שהם ראו עד מועד ההשקה הרשמי.