ערוץ YouTube שניבא בהצלחה בעבר את פרטי דור ה-GeForce RTX מבית NVIDIA מתיימר לספק לנו כבר עתה את הפרטים הטכניים אודות מעבדי ה-Ryzen וכרטיסי ה-Radeon הבכירים לשנת 2019
יתכן כי מדובר בלא יותר מנבואות ומשאלות לב, ויתכן כי זו אחת מההדלפות המקיפות והעסיסיות ביותר לשנה זו – את התשובות האמיתיות נקבל כנראה רק במהלך שנת 2019, אך בינתיים אתם מוזמנים לקרוא ולספק לנו את דעותיכם והערכותיכם בנושא: זה הדור הבא של AMD, לפי ערוץ ה-YouTube העונה לשם AdoredTV אשר כבר הצליח להוכיח את יכולתו לחזות עתידות בעולם החומרה בעבר.
בגרסת מעבדי ה-Ryzen, ההערכות הן כי דור ה-3000 החדש ינסה לשבור את השוק פעם נוספת הן בקצה התחתון והן בקצה העליון – עם דגם Ryzen 3 3300 אשר יציע שש ליבות עיבוד פיזיות בתג מחיר של 100 דולר בלבד, עם דגם Ryzen 5 3600 אשר יספק שמונה ליבות עיבוד פיזיות במחיר של קצת פחות מ-180 דולר ולקינוח ב-Ryzen 9 3800X ו-Ryzen 9 3850X שיספקו 16 ליבות עיבוד במחירים מומלצים של 450 דולר ו-500 דולר בהתאמה.
ההדלפה השאפתנית מעריכה כי השקת דגמים נטולי ליבות עיבוד גראפיות יגיעו כבר בתערוכת CES 2019 בתחילת החודש הבא (כבר ידוע לנו כי AMD מתכננת אירוע תקשורתי משמעותי במסגרת כנס ענק זה), בעוד שדגמי G עם ליבות גראפיות מדור ה-Navi החדש ומעבד הדגל Ryzen 9 3850X אשר יגיע עד לתדר המהרה מרשים של 5.1GHz יוצגו בתערוכת Computex 2019 בחודש יוני.
אם זה לא מספיק לכם, הוידאו המדובר הוסיף ספקולציות גם אודות השקת כרטיסים גראפיים חדשים מסדרת Radeon RX 3000, כבר ב-CES 2019 בעוד כחודש, עם ליבות ארכיטקטורת ה-Navi והכוונה ברורה אל שוק הביניים – דגם Radeon RX 3080 יהיה המוביל של המשפחה עם ליבת Navi 10, זכרון GDDR6 של 8GB וביצועים שעדיפים מאלו של ה-Radeon RX Vega 64 בכ-15 אחוזים, הכל במחיר מומלץ של כ-250 דולר בלבד שדומה למחיר ה-Radeon RX 580, או Radeon RX 590, כיום.
דגם Radeon RX 3070 יכיל ליבת Navi 12 קטנה יותר, עם אותם 8GB של זכרון GDDR6 וביצועים שיהיו דומים לאלו של ה-Radeon RX Vega 56 הנוכחי, בעבור תג מחיר של כ-200 דולר – ואילו דגם ה-Radeon RX 3060 יציע 4GB של זכרון גראפי עדכני עם ביצועים דומים ל-Radeon RX 580 במחיר בסיס של 130 דולר, שנמוך בכ-30 אחוזים מהמחירים התחרותיים ביותר אותם ראינו עבור דגמים אלו עד היום.
ראוי להבהיר פעם נוספת כי בשלב זה מדובר בספקולציות בלבד, ועל כן ראוי להתייחס אליהן במידה מכובדת של ספקנות או אפילו חשדנות – אם כי אין ספק שמידע זה נראה מבטיח מאוד, ומוסיף מידה משמעותית של עניין ופיקנטיות להמתנה המתבקשת עד לתערוכת הטכנולוגיה הגדולה בלאס ווגאס.
סורי, לא קונה את זה.
מחירי המעבדים הגיוניים, מחירי כרטיסי המסך לא.
אם ווגה 64 נמכר ב-$400 דולר, בהנחה, בבלאק פריידי, אין שום סיכוי שכרטיס חדש שחזק ממנו ב-15% יעלה $250. זה יעשה קניבליזציה של השוק.
או שהכרטיסים החדשים יהיו חלשים יות מכרטיסי ווגה, או שהם יעלו יותר מהמחיר המפורסם.
קניבליזציה רק אם הם ממשיכים לייצר ולמכור את הכרטיסים הישנים. דבר שהם כנראה לא יעשו.
אם השמועות האלה נכונות, אני מעריך שהכרטיסים האלה יהיו להיט מכירות אדיר.
בדיוק בגלל " ה ד ל פ ו ת " כאלו….. AMD מקבלת באחוריה מהצרכנים.
מהשמועות אני יכולה לתאר זאת כך:
הכרתם מישהי בטינר, יפה חטובה, מדברת גבוהה….. והנה הגעת לפגישה ומצאתם את אורלי כנפה שנראית לא כמו בתמונה.
הפאנבויז של amd יוצרים ציפיות ומגדילים את ההתלהבות ובסוף מתאכזבים.
מעניין למי יש את האינטרס לפגוע ככה בשלושת הגדולות AMD INTEL NVIDIA
זה מסוג הפייקניוז שמגיע מרוסיה\סין , אבל מי ולמה?
מאמין לגמרה לשמועות מבחינת המפרטים מאוד מקווה שהמחירים נכונים(פה יש לי ספקות) בקשר לכרטיס שחזק מהוגה ב15% (אחת התגובות פה) זה לדעתי לא יהיה ארכיכטקטורה של NAVI אלא של וגה על 7 ננו את ה15% מה64 נקבל כתוצאה של מזעור ומשחק אפשרי עם הוולטאג'(זו התאוריה שלי לפחות) המחיר יהיה זול(250$ בתקווה) בגלל שזה טכנולוגיה ישנה שפשוט עברה מזעור