מאז ימי הפנטיום 2 המאוחרים, עמד בפני בעלי מערכות המבוססות שבב הפנטיום של אינטל, מכשול די אכזרי בנוגע להאצת המעבדים.
כאשר חברת הענק ראתה שפחות אנשים קונים את המעבדים החזקים שלה, ומעדיפים להעלות את המכפלה של המעבדים הפחות חזקים, החליטה לנעול את המכפלה אחת ולתמיד.
כעת, האתר Toms Hardware Guide קיבל לידיו, מחברת ASUSTek גירסת ביוס חדשה ללוחות ה-P5GD2 וה-P5GD2, מבוססי ערכות השבבים 952X ו-915P (בהתאמה), אשר כאמור מאפשרת שינוי מכפלה ללא הרבה מאמץ.
הפירצה המיוחלת מתאפשרת בשל העובדה שאינטל מכוונת את המכפלות של מעבדיה החדשים לתושבת LGA775 בתצורה של שתי קבוצות – מעבדי ה-520-2.8GHZ, ה-530-3GHZ וה-540-3.2GHZ קבוצת השוק הנמוך והבינוני, וקבוצת השוק הגבוה עם מעבדי ה-550-3.4GHZ וה-560-3.6GHZ.
ישנו אלמנט משתנה במעבדים אשר משונה במפעל וקובע את מכפלת כל מעבד, אינטל קבעה כך שמספרה של הקבוצה הראשונה יהיה "0" ושל השניה "1" – בעזרת משתנה זה המעבד קובע את גובה מכפלתו ובסופו של דבר את מהירות עבודתו.
מעבד P4 560
הביוס שהחברה שיחררה מאפשר שינוי המשתנה הנ"ל בביוס למעבדי ה-550/560 מ-"1" ל-"0" אשר מוריד את מכפלת המעבדים ל-14, ובכך מאפשר עבודה במהירויות יחסית קטנות אך עם באס מאד גבוה, דבר המקנה הפרש ביצועים הרבה יותר גדול.
ניתן לצפות שבעתיד הקרוב חברות נוספות תשחררנה עידכוני ביוס זהים ללוחותיהן, ונוכל לקוות שאינטל תתעלם מהפגם הקל גם בעתיד לרווחת קהל האוברקלוקרים.


