אסוס היא אחת החברות הגדולות ביותר במשק הטאיוואני, וככזו, כל שנה כשאני מגיעים לדוכן שלה בקומפיוטקס, קשה שלא ללכת לאיבוד בין כל המוצרים החדשים. לוחות אם, כרטיסי מסך, כרטיסי קול, ניידים, טבלטים, מכשירים ניידים, טלוויזיות, מזרימי מדיה, מחשבי הכל באחד, מסכים ועוד מוצרים רבים אחרים.
חברות אחרות, גדולות לא פחות מאסוס, משיקות בתערוכה כמו קומפיוטקס מוצר חדש או שניים, אבל אצל אסוס, בגלל מספר המוצרים הרב, החליטו כבר לפני מספר שנים שאי אפשר להציג את כל המוצרים החדשים במסיבת העיתונאים של החברה – ולכן הם מתמקדים רק בחלק קטן מהם באירוע ואת השאר משאירים לביתן החברה.
למעשה, כבר מספר שנים שאסוס לא מדברת במסיבות העיתונאים שלה על חומרת המחשב שהיא מייצרת – כרטיסי מסך, לוחות אם, כרטיסי קול וכו'. למרות שבתערוכת קומפיוטקס השנה השיקה החברה שלל מוצרים חדשים מהקטגוריות האלו, ומוצרים מעניינים מאוד, לעיתונאים נשאר ללמוד עליהם רק מההודעות הכתובות לעיתונות.
את מסיבת העיתונאים, אותה הנחה ג'וני שי, יו"ר חבר המנהלים של אסוס, הקדישה החברה למוצרים החדשים שלה – ה-Eee Pad וה-Eee Tablet, וכן למכשיר סלולרי חדש (A10) אותו היא מציגה לראשונה יחד עם חברת Garmin.
נראה שזה הכיוון אליו אסוס רוצה לשאוף, כאילו החברה אומרת "אני נמצאת בשוק החומרה, אני שולטת בשוק החומרה – אני התקדמתי כבר הלאה". אסוס, שעם השקת ה-Eee PC למעשה יצרה את תחום הנטבוקים והפכה להיות המובילה בו, מנסה להיות מובילה גם במגרשים אחרים – ואלו המגרשים של הגדולות – סוני ואפל.
למעשה, אסוס כל כך רוכבת על מותג ה-Eee שלה (ובצדק יש לציין), שכמעט כל מוצר חדש שהיא משיקה כולל אותו – גם מזרימי המדיה של החברה. אנחנו בכלל לא נתפלא אם כרטיס המסך הבא של החברה יהיה ממותג תחת מותג ה-Eee.
אפל, מאחורייך
מחשבי ה-Eee Pad אותם השיקה החברה מתחרים ראש בראש ב-iPad של אפל (לא סתם השם דומה). אמנם חברות נוספות הציגו בתערוכה מחשבי לוח קלים וחזקים, אולם אין ספק שהמוצרים של אסוס הם אלו שעוררו את העניין הרב ביותר. החברה השיקה שני דגמים בתערוכה, ה-Eee Pad EP121 וה-Eee Pad EP101TC. שני המכשירים, על אף ההבדלים ביניהם, רצים על גבי מערכת הפעלה מבוססת Windows, מאפשרים הרצת תכני HD ועבודה ב-Multi Tasking, וכוללים את הפיצ'ר אותו החליטה החברה להבליט הכי הרבה – תמיכה בפלאש. נראה שכל החברות רוכבות על ההחלטה האומללה של אפל לא לאפשר תמיכה בפלאש במכשירי ה-iPad, iPhone ו-iPod Touch שלה.
ה-Eee Pad EP121 כולל, כנרמז משמו, מסך מגע בגודל 12 אינצ', והוא מופעל על ידי מעבד Core 2 Dou של אינטל המותאם למכשירים נמוכי הספק (בנוסף לכונן SSD, כרטיס רשת אלחוטית ומצלמה מובנית). המכשיר מגיע מצוייד בגרסת ה-Home Premium של Windows 7, כך שבשילוב עם המעבד של אינטל המשתמשים יכולים לצפות לקבל ביצועים גבוהים בעבודה מקבילית.
החלק המעניין ב-EP121 הוא מצבי העבודה שלו. בנוסף למחשב הלוח עצמו, מציעה אסוס לרכישה תחנת עגינה המשלבת את המחשב עם מקלדת אלחוטית, רמקולים איכותיים ומעמד נוח. ואולם, בנוסף לתחנת העגינה שהופכת את המחשב למחשב נייח, מציעה אסוס גם תחנת עגינה ניידת – ההופכת את מחשב הלוח למעיין מחשב נייד עם מקדלת מובנת, מארז מלא ויכולת עבודה נוחה למשך 10 שעות.
Eee Pad EP121
|
Eee Pad EP101TC
|
דגם ה-Eee Pad EP101TC לעומת זאת לא מגיע עם תחנות עגינה, כאשר את הבובה הניידת הזו (675 גרם סך הכל) מניע מעבד T20 של NVIDIA, וגם הוא כולל כונן SSD, מצלמה מובנית וכרטיס WiFi. ה-EP101TC לא רץ על גבי Windows 7 Home Premium, אלא על גרסא הנקראת Windows Embedded Compact 7, מערכת הפעלה הנשענת על הבסיס של Windows 7 בתוספת כלים מקיפים נוספים, ומאפשרת קישור נוח לסביבת Windows.