חברת הוט מבטלת מחצית ממסלולי האינטרנט המהיר שלה בטכנולוגיית UFI
באוקטובר האחרון כתבנו על כך שאחרי הרבה שנים סוף סוף נראה אינטרנט מהיר בישראל עם המון חבילות במהירויות גבוהות ומחירים שפויים יחסית, שביטלו את המחירים הגבוהים של החבילות הישנות. הנושא עורר הד רב וכולם היו בטוחים שהנה משתנה לו שוק האינטרנט הישראלי ובן רגע ישראל הופכת לאחת מהמובילות העולמיות בפס הרחב עם מחירים שפויים יחסית. אך כל ההשקה הגרנדיוזית מאבדת חלק ניכר מהזוהר שסבב אותה, עם השינוי שביצעה HOT בחבילות ה-UFI.
הסיבה לביטול חבילות כה רבות לא ברורה ובמוקדי השירות לא הצליחו לספק לנו תשובה חד משמעית לנושא. מה שכן קיבלנו הוא הסבר יבש ממוקד המכירות בנוסח "הנהלת החברה החליטה על הצעד ואין לנו מושג באשר לסיבות".
מצד אחד, ספקיות האינטרנט לא עמדו בעומסים שנחתו עליהן יום אחד עם המוני בתי אב שהתחברו לחבילות המהירות, בדרישתם למהירות גבוהה לחו"ל על מנת להוריד תוכן רב בנפחים עצומים. כידוע, הפס הרחב בישראל העומד לרשות ספקיות האינטרנט לא מרשים במיוחד יחסית למהירויות בחו"ל ומהירות הגישה הנמוכה לחו"ל סובלת מאוד מהבעיה.
בשלב כלשהו במוקד הטכני של HOT החלו לנסות להעביר לקוחות באופן גורף לחיבור ללא חייגן על מנת לפתור בעיות עם חיבורי ה-UFI מעל 12Mbps בכדי לעקוף את הספקיות ומכיוון שחיבור ללא חייגן נותן לספקית פחות שליטה על חיבור הלקוח אליה, הן לא בדיוק התלהבו מהעניין.
הדרישות המלאות של HOT מהלקוחות לחבילות שבוטלו היו כדלקמן:
שלושה חודשים אחרי שהושקה ברעש תקשורתי רב טכנולוגיית ה-
UFI של חברת HOT, החברת מקפלת כמחצית מהמסלולים, ללא מתן הסבר לשינוי.באוקטובר האחרון כתבנו על כך שאחרי הרבה שנים סוף סוף נראה אינטרנט מהיר בישראל עם המון חבילות במהירויות גבוהות ומחירים שפויים יחסית, שביטלו את המחירים הגבוהים של החבילות הישנות. הנושא עורר הד רב וכולם היו בטוחים שהנה משתנה לו שוק האינטרנט הישראלי ובן רגע ישראל הופכת לאחת מהמובילות העולמיות בפס הרחב עם מחירים שפויים יחסית. אך כל ההשקה הגרנדיוזית מאבדת חלק ניכר מהזוהר שסבב אותה, עם השינוי שביצעה HOT בחבילות ה-UFI.
החל מאתמול בבוקר, נמחקו מאתר HOT שלושה מסלולי
UFI במהירויות של 16Mbps, 32Mbps ו-64Mbps . השינוי בוצע גם בתקנון האינטרנט המהיר של ה-UFI, שכרגע לא מציע יותר מדי אופציות מעניינות מלבד מהירויות ה-12Mbps וה-100Mbps. הסיבה לצעד לא ברורה מכיוון שמהירויות אלו עזרו ל-HOT לעמוד מול הפרסום של מהירויות רשת האינטרנט המהיר של בזק, ה-NGN, שהושק במקביל ל-UFI.הסיבה לביטול חבילות כה רבות לא ברורה ובמוקדי השירות לא הצליחו לספק לנו תשובה חד משמעית לנושא. מה שכן קיבלנו הוא הסבר יבש ממוקד המכירות בנוסח "הנהלת החברה החליטה על הצעד ואין לנו מושג באשר לסיבות".
המוקד הטכני עם זאת סיפק תשובות ברורות הרבה יותר. מסתבר שמהירויות ה-
UFI מעל 12Mbps גרמו כאב ראש משמעותי לחברת HOT ולספקיות האינטרנט.מצד אחד, ספקיות האינטרנט לא עמדו בעומסים שנחתו עליהן יום אחד עם המוני בתי אב שהתחברו לחבילות המהירות, בדרישתם למהירות גבוהה לחו"ל על מנת להוריד תוכן רב בנפחים עצומים. כידוע, הפס הרחב בישראל העומד לרשות ספקיות האינטרנט לא מרשים במיוחד יחסית למהירויות בחו"ל ומהירות הגישה הנמוכה לחו"ל סובלת מאוד מהבעיה.
בשלב כלשהו במוקד הטכני של HOT החלו לנסות להעביר לקוחות באופן גורף לחיבור ללא חייגן על מנת לפתור בעיות עם חיבורי ה-UFI מעל 12Mbps בכדי לעקוף את הספקיות ומכיוון שחיבור ללא חייגן נותן לספקית פחות שליטה על חיבור הלקוח אליה, הן לא בדיוק התלהבו מהעניין.
בעיה נוספת שהתעוררה אצל גולשים רבים בפורומים היא שנתבים מסוימים פשוט לא עמדו בקצב הגבוה של חיבורי ה-16, 32 ו-64 מגה-ביט
ודרשו לא רק כרטיס רשת מהיר של 1Gbps שאין ברוב המחשבים הביתיים אלא גם מודמים מיוחדים בתקן Docsis. מה עוד, שלקוחות שרצו להתחבר לחבילות במהירויות גבוהות נדרשו שגם הנתב הביתי שלהם יתמוך בקצב תעבורה של 1Gbps, מה שיצר בעיה שכן נתבים אלו יקרים ואינם נפוצים בחנויות המחשבים.הדרישות המלאות של HOT מהלקוחות לחבילות שבוטלו היו כדלקמן:
בחבילות UFI עד 16Mbps(כולל): כרטיס רשת פנימי במהירות 10/100 Mbps; בחבילות UFI מ-32MBbps ומעלה: רק כרטיס רשת נפרד מלוח האם במהירות 1Gbps. גם יצירת רשת אלחוטית ביתית היה נושא בעייתי עבור לקוחות UFI, שכן בדומה לנושא כרטיסי הרשת, על מנת להעביר חיבור יציב מעשי (לא תיאורטי) של כל רוחב הפס, העלתה הוט את הדרישה הבאה:
בחבילות UFI עד 16Mbps (כולל): נתב אלחוטי בתקן G עם כרטיס רשת במהירות 10/100 Mbps; בחבילות UFI עד 32Mbps: נתב אלחוטי בתקן N עם כרטיס רשת במהירות 10/100 Mbps; בחבילות UFI בקצבים גבוהים יותר, הדרישה הייתה לנתב אלחוטי בתקן N עם כרטיס רשת במהירות 1Gbps.
היות ונתבים בטכנולוגיית 802.11N עולים הרבה יותר מנתבים בטכנולוגיית 802.11G ועדיין אינם נפוצים בשוק הישראלי, ייתכן שהדבר גרם לאיטיות וחוסר שביעות רצון של לקוחות מאי היכולת לקבל את "מהירות-על" שהובטחה להם.
עושה רושם שמהפכת האינטרנט המהיר שהובטחה לנו לפני מספר חודשים מבוששת להגיע – עם השקת רשתות ה-NGN וה-UFI סברו רבים כי מדובר במהירויות "על הנייר", וכעת, כאשר HOT מבטלת כמחצית מהחבילות שלה, המצב נראה עגום עוד יותר.
נכון להיום, החבילה המהירה היחידה במחיר שפוי של 99 ש"ח לחודש שנשארה בפורטפוליו של HOT היא חבילת ה-12
Mbps ואנו מקווים שהיא תיתן עדנה לאנשים שבכל זאת רוצים ליהנות מרוחב פס גבוה בישראל, שכן סביר להניח כי מעטים הם המשוגעים שישלמו 600 ש"ח בחודש על חבילת ה-UFI האחרת שנותרה, שמבטיחה 100Mbps תיאורטיים.אך גם בחזית של בזק לא הכל ורוד, שכן מספר חודשים לאחר השקת רשת ה-NGN שלה, מתברר כי החברה טרם הכינה תוכניות לפריסה מלאה של הרשת – דבר שמעורר את חמתו של משרד התקשורת.
עושה רושם שמהפכת האינטרנט המהיר שהובטחה לנו לפני מספר חודשים מבוששת להגיע – עם השקת רשתות ה-NGN וה-UFI סברו רבים כי מדובר במהירויות "על הנייר", וכעת, כאשר HOT מבטלת כמחצית מהחבילות שלה, המצב נראה עגום עוד יותר.
זבל של חברה
למה ציפיתם…
אני לא מבין את הדרישות
למה צריך כרטיס רשת של 1000Mb לחבילה של 32Mb?
ומה זה השטות של דרישה של כרטיס רשת נפרד?
ממתי לכרטיס רשת פנימי יש בעיית ביצועים?
Docsys זה לא חברה, זה תקן, וגם כותבים אותו: Docsis
ל 1, רק ראית הוט הגבת בצורה שלילית
כתוב שהבעיה היא לא בגלל הוט, הספקיות בארץ לא מוכנות לקנות רוחב פס נוסף ולכן אין להם מספיק רוחב פס למהירויות האלה (גם ל 8M אין להן).
הוט ניסו להעביר את כל מי שאפשר שחיבור ללא חייגן אבל בשלב מסויים הספקיות לא הרשו יותר את המעבר.
בקשר לדרישות, באמת טיפה מוגזם אבל זה כי לרוב כרטיסי רשת וראוטרים לא באמת עומדים בנתונים שכתובים עליהם.
לא הבנתי את הקטע עם התקן של המודמים
כל המודמים של הוט הם בתקן Docsis, פשוט יש גרסאות!
http://en.wikipedia.org/wiki/DOCSIS#Speed_Tables
מי שצריך יותר מ12 מגה שיקח 100
אני לא מבין מה הבעיה פה. אנחנו 3 מחשבים פעילים+טלפון אינטרנט של 012 על 1.5 מגה בהוט והכל עובד חלק במהירות טובה מאוד.
המחירים בהוט זולים
אבל השירות והטכנולוגיה עלובים מאוד
ל-1
אתה כנראה הבנת משהו אחר ממה שאני הבנתי…. כי אני הבנתי שהוט בכיף תתן לך מהירויות גבוהות יותר, אלה הספקיות שעושות את הבעיות…
יש לי 10 מגה של בזק בבית, ואני יכול להגיד לכם בלב שקט שהוט פי מיליון יותר טובים מהם.
זוכרים את הבעיה שהייתה פעם בהוט שאם כל השכונה שלך מתחברת אתה תקבל מהירות איטית יותר?
אז זה הוציא להוט שם רע… מאז הבעיה הזו לא רק תוקנה, אלא התשתית שופרה משמעותית על זו של בזק. אני היום עם 10 מגה בודק באופן שוטף את המהירות שלי והמקסימום שהגעתי אליו היה 500-600 קילו בייט לשניה… שזה חצי ממה שמגיע לי! בנוסף, אני משחק ב-WOW על פינגים של 350 במקרה הטוב, עם קפיצות לאגים מטורפות, וניתוקים על ימין ועל שמאל…
כל פעם שהאינטרנט של בזק מחליט שהוא מפסיק לעבוד לי (וזה קורה הרבה) אני מתקשר לבזק ומקבל את אותה התשובה המנפנפת: "כן, זה נראה שיש לך תקלה אזורית, זה יתוקן בשעות הקרובות"
בטח שיש לי תקלה אזורית! התקלה היא שהתחברתי אליהם מלכתחילה!
יש לי 2 חברים, אחד טכנאי מוקד בהוט והשני טכנאי בבזק… ביקרתי כמה פעמים את הטכנאי של הוט בעבודה… איזה מוקד מצוחצח, הכל שם מסודר מתוייג ומנויילן… עבודה גרמנית כמו שאומרים…
הטכנאי של בזק יותר מפעם אחת אמר לי: "יש סיבה שכל הטכנאים של בזק מחוברים להוט, אנחנו רואים ממקור ראשון איך בזק עובדים ואנחנו לא רוצים שום קשר לאינטרנט שלהם"
תאמינו לי או לא, בחירה שלכם… שיהיה לכם יום טוב!
ל2
למה צריך בנפרד? אם הם דורשים כרטיס של 1Gbps, רוב הלוחות אם מגיעים עם 10/100, ולכן תצטרך להוסיף כרטיס של 1Gbps למערכת.
אם יש לך לוח-אם מפלצתי שמגיע כבר עם 1Gbps אני לא רואה סיבה להוסיף כרטיס למערכת.
נתבי N לא כל נדירים ו-1G ברשת ניתן להשיג על ידי SWITCH ב-250 שקל
בשוק יש לא מעט נתבי N והם גם לא כל כך יקרים. ניתן למצוא נתבי N במחירים של 200-240 שקל בלי שום בעיה. נתבי 1G הם אכן יותר יקרים, אבל במקום לרכוש נתב חדש מספיק לרכוש SWITCH של 1G שעולה סביב 250 שקל.
8 אתה נראה לי מכור קצת
אם אתה מוריד הרבה סימן שאתה מוריד HD
ואם אתה מוריד HD סימן שיש לך מחשב חזק
ואם יש לך מחשב חזק סימן שיש לך לוח אם עם כרטיס רשת 1 גיגהביט
לוגיקה פשוטה מה לא ?
איזו כותרת אייייייכותית
כל הכבוד דן, עבודה מצויינת….
אני ב 16MB ואין לי שום בעיה
חייב לציין שהמעבר היה חלק מאוד ואני עדיין גולש ב 16MB
ל-8
חבר, אני לא יודע על מה החבר "טכנאי בזק" שלך מדבר, כי אני עובד במוקד-תמיכה של בזק וכמעט כל מי שאני מכיר שם גולש על תשתית של בזק.
בנוסף, תסביר לי למה בבזק לא ביטלו את החבילות של 20 ו30?
הקיצר, או שמישהו משלם לך, או שאתה קשקשן…
ל-15
נו בטח שכל מי שאתה מכיר שם גולש על בזק, הם מקבלים בהנחה מהחברה… ממש אוביקטיבי 🙂 אם כבר מישהו משלם להם 🙂
ל-2
אלה בטח סתם דרישות פיקטיביות בשביל שהוט יוכלו לנפנף את מי שהם רוצים.
הרי לאף אחד אין כרטיס רשת 1000 בנפרד מהלוח.
מה הבעיה עם כרטיס 10/100
100MB/S (כרטיס רשת) ו100Mb/s (אינטרנט) מה הבעיה עם זה?.
Vatos, הכותרת פרי מוחי 🙂 בפנים מידע נוסף
מה שקורה הוא שלמעשה HOT עשתה עכשיו מהפכה מבחינת התשתית. התשתית היא רכיבים פיזיים (מודם, ארון תקשורת, כבלים תת קרקעיים) המובילים אל ספקיות האינטרנט.
כאשר "מגבילים" לכם חבילה ב-HOT, מה שהתומך הטכני מעבר לקו הטלפון עושה כשאתם מדברים איתו, הוא להתחבר למודם שלכם מרחוק עם שם וסיסמה סודיים של טכנאי HOT ופשוט לשים הגדרת QOS שזה Quality Of Service על מהירות נמוכה או גבוהה יותר.
HOT הייתה צריכה לשדרג את ה"תשתית" הנ"ל כדי שתוכל להעביר קצבים מטורפים ולכן אם היא תפתח במודם שלכם מהירות מטורפת, אתם תקבלו אותה תיאורטית עד רוחב הפס התיאורטי של אותו מודם/כבל תת קרקעי/ארון תקשורת של HOT.
אז איפה הבעייה? בספקיות כי מייד אחרי שהמודם הביתי וארון התקשורת האורי ואח"כ הארצי של HOT, אתם מגיעים לשרתי ספקית אינטרנט ומשם לשדרת האינטרנט הישראלית והספקיות שאין להם פס רחב בכמות מספקת לכלל הגולשים מבצעות תעדוף QOS משלהם לגולשים עם כלים כמו Netlimiter ומכשירים של חברות אחרות וישראליות גם כן ובעצם מגבילות נפח גלישה לחו"ל.
אם הן תסרנה את ה-QOA אז כל אחד יקבל באמת הורדות של 100MB כי זה כן אפשרי, פשוט בגלל שיש המון גולשים ורוחב פס X אז צריך להשתמש בטכנולוגיות הגבלת עומסים לכלל הגולשים של ספקית X.
לכן יש לכם מהירויות גבוהות, לכן בזק לא נותנת יותר מ-HOT בתכלס כי שתיהן תלויות בספקיות וברוחב הפס שלהן ולכן גולשים מתלוננים שיש איטיות לחו"ל כי לארץ הכל תמיד זורם ב100% מהירות (בהנחה ששרת הקצה ממנו מורידים בארץ הוא איכותי וזה לא אתר הורדה מסכן).
אלכס, אחלה כתבה !
תודה רבה שהארת את תשומת ליבנו
ל-8
אם אתה לא מקושר באופן כלשהו להוט, אתה קשקשן לא קטן. כן, אני עובד בבזק, במוקד הטכני. אגיד לך בכל הכנות, בזק טובים יותר מהוט בהכל! שירות, מחיר, מהירות!
אני לא נציג שירות לקוחות ולא מנסה למכור את בזק, אבל עובדה נשארת עובדה. אנחנו טובים מהוט, מספקים תשתית מעולה ואמינה. אנחנו וותיקים יותר בתחום, נותנים מהירות קצת יותר מהחיבילה המקורית שיש לך, מי שמגביל אותך בסוף זה הספק. בהצלחה קשקשן 🙂
מה זה הקשקוש הזה על 1GB?
למה למען השם מישהו יזדקק לנתב עם סויצ'
של 1GB וכרטיס רשת 1GB במחשב בשביל להעביר נתונים במהירות של עד 100Mbit?
זו הטעיה חמורה של הצרכנים שקוראים כאן.