אינטל מתכננת להשיק שלושה מעבדים המבוססים על ארכטקטורת Nehalem במסגרת הרבע האחרון של השנה.
אינטל מתכננת להשיק שלושה מעבדים מרובעי ליבה המבוססים על ארכיטכטורת Nehalem בסוף הרבע האחרון של השנה. המעבדים יהיו מיועדים לתושבת LGA1366 – כך לפי מקורות יודעי דבר בקרב יצרניות לוחות האם.
למרות שאין עדיין שמות רשמיים למעבדים הללו, המעבדים החדשים יזוהו בשמות הקוד XE, P1 ו-MS3 אשר להם מהירות ליבה של 3.2 ג'יגה-הרץ, 2.93 ג'יגה-הרץ ו-2.66 ג'יגה-הרץ בהתאמה. כל שלושת המעבדים הינם בעלי צריכת חשמל של 130 וואט, 8 מגה-בייט של זכרון מטמון מרמה שלישית (L3) ויתמכו בטכנולוגיית SMT, אשר מדמה על כל ליבה פיזית אחת גם ליבה לוגית אחת, מה שמכפיל את מספר הליבות, ועוזר בעיקר ביישומים הדורשים ריבוי משימות.
במקביל, החברה גם תשיק שילוב של ערכות השבבים X58 ו-ICH10 ברבע האחרון של השנה על מנת לספק תמיכה למעבדים אלה. הפלטפורמה החדשה צפוייה לספק שיפור ביצועים של 15 עד 30 אחוזים בהשוואה לביצועי הדור הנוכחי. ערכת השבבים X58 תתמוך בארכיטרקטורת QPI,או בשמה המלא Quickpath Interconnect, אשר תחליף את ה-FSB הוותיק.
הפלטפורמה החדשה תספק בנוסף תמיכה בארבעה חריצי PCI Express 8X ותוכל לתמוך במערך CrossFire מרובע. למרות זאת, עדיין לא ידוע האם אינטל תוכל להשתמש בטכנולוגיית ה-SLI של NVIDIA בערכות השבבים שלה.
אינטל קורעת את AMD בזכות ישראל 🙂
אבל מדוע מעטפת של 130 וואט?
הרי שכל הקטע של הקטנת ייצור וכו' וכו' וכו'
אמורה להביא לכך שאפילו שישנה עלייה בתדר, הרי שתהליך ייצור של 32 כבר צריך להביא ירידה עוד יותר מתהליך ה- 45 ? אז מדוע באותו תדר עדיין אין ירידה במטעפת וזה תקוע על 130 וואט, שזה דרך אגב המון.
אלה אם כן אלו מעבדים בעלי 6 ליבות?
אלו מעבדים לשוק הגבוהה
אלו מעבדים לשוק הגבוהה, לכן הם יצרכו כל כך הרבה חשמל, אחר כך ב2009 כשיצאו מעבדים לשוק המיינסטרים, יהיו מעבדים עם צריכה נמוכה יותר.
תשובות
המעבדים הנ"ל הם מרובעי ליבה.
המעטפת הגבוהה היא בגלל:
א. בקרים שבעבר היו חלק מה-NB (ועוד "החלק שמתחמם")ועברו ל-CPU עצמו – זה ההבדל בין QuickPath ל-FSB.
ב. כסת"ח. המעבדים עוד בשלבי בדיקה, יכול להיות שכשהם יתחילו להמכר אינטל יגיעו למסקנה שאפשר להבטיח מעטפת נמוכה יותר.
בכתבה בלבלו בין SMT ל-HT (HyperThreading הזכורה לחלקנו מהפנטיום 4).
ל 3
4 * 2 = 8 ליבות
כתבה טובה ובמקום וחשובה
כתוב ברור על המעבדים
ומערכים שיוכלו לעבוד
זמן משוער להגעה לשוק
כל הכבוד
מה זה שיפור 15-30 אחוז ?
שיפור של 15-30 אחוז ממעבדי הדור הנוכחי ?
מה זה ,שישפרו לפחות ב -50 אחוז.
דווקא ציפתי ממעבדי הדור החדש ליותר..
פעם השיפור בין דור לדור היה פי 2
אבל היום כבר נגמרו החידושים אז עושים לכם יותר ליבות באותה מהירות בערך בין דור לדור.
וזה לא ממש עוזר
ל- 6, לא- זה לא 8 תלמד לקרוא
לא, לא 8 פיזיות, אלה 4 פיזיות והשאר זה פשוט
"אשר מדמה על כל ליבה פיזית אחת גם ליבה לוגית אחת, מה שמכפיל את מספר הליבות, ועוזר בעיקר ביישומים הדורשים ריבוי משימות.
"
אכזבה – 15 % ואובר קלוקינג מוגבל
הדור החדש יהיה מוגבל באובר קלוקינג
תשכחו מ-GHZ4