לפני מספר שבועות ביצעה החברה ניקוי חלקי של מחירון המעבדים שלה, וכעת מגיעה הורדת המחירים הרשמית והצפויה הממשיכה את מלחמת תמחור המעבדים האגרסיבי של AMD ואינטל.
בנוסף להורדת המחירים, שבמעבדים מסוימים הייתה פשוט מתבקשת, השיקה אינטל שלושה מעבדים חדשים למחשבים שולחניים: ה-E6320, שלמעשה זהה ל-E6300 מכל הבחינות אך מבוסס על ליבת קונרו (Conroe) בעלת זיכרון מטמון מרמה L2 בנפח של 4 מגה-בייט. E6420, שגם הוא זהה ל-E6400 אבל מבוסס על ליבת קונרו, ואחרון חביב, הוא ה-E4400, שכמו ה-E4300 מבוסס על ליבת אלנדייל (Allendale), אבל מגיע בתדר של 2 ג'יגה-בייט ועם מכפלה של 10 במקום 9. מבחינת תמחור, ה-E6320 וה-E6420 יחליפו בהמשך את ה-E6300 וה-E6400 (בהתאמה) כאשר תג המחיר שלהם עומד על 163 ו-183 דולרים, בהתאמה.
מעבד ה-Q6600 של החברה ספג ירידת מחיר גדולה ומחירו עומד כעת על 530 דולרים, כפי שעלה עד אתמול מעבד ה-E6700 שגם מחירו ירד בצורה משמעותית. למעשה, כל סדרת מעבדי ה-Core 2 Duo של החברה עברה ירידת מחירים אשר הופכת אותם לאטרקטיביים יותר.
נוסף על כך, יש מספר עדכונים במעבדים למחשבים ניידים, הראשון הוא הצטרפותם של שני דגמי ה-Core 2 Duo ULV החדשים, U7500 ו-U7600, אותם השיקה החברה בתחילת החודש. יחד איתם הושק גם דגם ה-Celeron M 530 וכעת גם הוא מתווסף למחירון, יחד עם ירידת המחיר של דגם ה-520, שמחירו ירד ב-20 אחוזים ועומד כעת על 107 דולרים. גם מחירו של מעבד ה-Celeron M 440 ירד ב-20 אחוזים ועומד על 86 דולרים, בדיוק כמו מחירו של ה-430, שסביר להניח וייעלם מן המחירון עד העדכון הבא.
סדרת מעבדי הפנטיום כפולי הליבה של החברה ממשיכה גם היא לקבל עדכוני מחירים, אשר נעים בין 6 ל-38 אחוזים. כעת, מחירו של ה-915 הוא בדיוק כמו מחירו של ה-820, אשר צפוי להיעלם מן המחירון עד העדכון הבא. למעשה דגם היחיד שמחירו לא השתנה הוא ה-945 וכמוהו גם סדרת מעבדי הפנטיום 4 שמחיריהם נותרו בעינם. רובה המכריע של סדרת מעבדי ה-Celeron D נותר קבוע גם הוא, פרט לדגם ה-336 שמחירו ירד ב-13 אחוזים ועומד כעת על 34 דולרים, בדיוק כמו מחירו של ה-331, שסביר להניח וייעלם מן המחירון עד העדכון הבא.

יש לציין, כי המחירים בטבלה הם אינם המחירים הסופיים לצרכן, אלא לקניה סיטונאית של 1,000 יחידות.
נראה כי ירידת מחירים זו באה בתגובה לשני צעדים של AMD: האחד, ירידות המחירים המתמשכות שלה, והתמחור המעט אלים של מעבדיה. כמו כן, השקת ה-K10, ארכיטקטורת מעבדי העתיד של AMD, אשר הולכת וקרבה ועם קצת מזל ל-AMD, תחזיר לה את כתר הביצועים בשוק המעבדים, אותו החזיקה עד יציאת מעבדי ה-Core 2 של אינטל.
לא אכפת לי מי יותר טוב ,העיקר שיש תחרות
זה עושה לנו רק טוב.
מצידי שיריבו על מחירים וביצועים עוד אלף שנה
יש לכם טעות!!!
מעבד הרבוע ליבוד הזול ביותר בעולם של אינטל כיום הוא הQ6400 שניתן להשיג אותו בח"ול,
תשקיעו קצת ותכתבו את המחירים הצפויים פה
אני לא חי בארה"ב ולא קונה 1000 יחידות… להעתיק מ DIGINEWS או לא יודע מה, אם אני יכול.
להמתין!!
בעוד 3 חודשים תתבצע ירידת מחירים דרסטית אפילו יותר. תוכלו לרכוש מרובע ליבה בחצי מהמחיר המומלץ כיום.
למספר 4 אין סוף להמתנה תמיד יש הוזלה
אין טעם לחכות תמיד יש משהו יותר זול ויותר טוב בעתיד,בסוף לא נקנה מחשב וזהו.:)
-לחכות לכרטיסי ATI
-לחכות למעבדי AMD החדשים.
-לחכות להוזלות במסכים.
חלאס לחכות.
אני מסכים עם 3.. כנסו ותבינו למה
אתרי החומרה בארץ צריכים להשקיע הרבה מרץ וזמן לוודא שהיבואנים והחנויות לא דופקים את כולנו במכירות.!!! ולעקוב אחרי הירידות בפועל..
גם הדולר ירד פלאים וגם המחירים ירדו עוד יותר פלאים!!
אני קורא לאתר HWZONE לציין לשבח ולפרסם ברבים חנויות שאכן מוכיחות את ההורדה במחיר וששווה יותר מכל לקנות אצלם…
אני גם מבקש שתתחילו ללחוץ בנושא הזה לגבי מחירם המטורף כמעט של כרטיסי המסך שעדיין עולים כאן 30 אחוזים אם לא יותר מאשר בחול.. ושאף אחד לא יספר לי על תוספת עלויות יבוא ושטויות..!! למה המחירים בקפריסין שהיא 2 מטר מאיתנו יכולים להיות כמו בארה"ב או ארופה ואנחנו צריכים לסבול בגלל קומבינות!!! מישהו פה צריך להרים את הדגל ולהוביל מהלך הורדת מכירים !! בהכל!! לא רק למכור מחשבים דפוקים למשרדים אלא גם לנו הגיימרים!! שלא גדלו בכפר שמריהו או קסריה!
בהצלחה לכולנו!
הכל טוב ויפה אבל…
המחירים האלה לא תקפים בשיט לארץ, כאשר פה הכל יותר יקר בסביבות ה 50-100 דולר יותר
ככה שלפני ההוזלה המחירים היו אסטרונומיים ועכשיו הם פשוט גבוהים.
אז תודה רבה לך ישראל בגיל 59 על המכס והמע"מ הגבוה בעולם!!! מזל טוב!!!
ת"א
על מעבדים וחומרה יש רק מע"מ
וזה הרבה לפני יומולדת 59 למדינה
אכן סקר מחירים לא יזיק כולל קצת לחץ על היבואנים
מה עם המעבדים של הנידים?
מישהו יודע מה עם הורדת מחירים של המעבדים של המחשבים הניידים?