אינטל עובדת יחד עם יצרניות המחשבים ולוחות האם כדי להציע לוחות אם שיתמכו בטכנולוגייתThunderbolt בעזרת כרטיס מיוחד. לוחות אלו ימותגו כלוחות Thunderbolt Ready, כלומר שהמשתמש יוכל להוסיף את הכרטיס מתי שירצה. אינטל מקווה כי אפשרות שידרוג זו תרחיב את טביעת הרגל של טכנולוגית ה-.Thunderbolt
לפי אינטל תהליך השדרוג יהיה קל: כרטיס ה-Thunderbolt יחובר ל-,PCI-Express ה- GPIOוה-.DisplayPort כל הכבלים והאביזרים יגיעו יחד עם הכרטיס.
"כבר מההשקה של ה-Thunderbolt נשאלה השאלה 'האם יש כרטיס הרחבה?' פעמים רבות," רשמה אינטל בבלוג שלה. "היום יש כבר תשובה נלהבת – 'כן!' תוכנית ה-Thunderbolt Ready תעלה באופן דרמטי את זמינות טכנולוגית ה-Thunderbolt ובכך תספק לקהל רחב יותר רוחב פס של 20 גיגה-ביט לשניה ותמיכה בשרשור (daisy-chain) של עד שישה מכשירים.


