מערכת קירור מים מבוייתת
עוד משנה שעברה, החלו יצרניות להציף את השוק בערכות קירור מים סגורות. שתי היצרניות הבולטות בשוק היו ועדיין נשארו Corsair ו-Antec כאשר אנטק שמה דגש על מערכות זולות יותר ומתאימות לקהל רחב כמה שיותר. נכון לעת כתיבת ביקורת זו, יש לאנטק שתי ערכות קירורי מים המוצעות לשוק. האחת – Khuler 620 המאופיינת ברדיאטור דק למדי ומיועדת לשוק הביניים. את הקירור הזה הספקתם להכיר כבר בשנה שעברה. בביקורת זאת נתמקד באחיו הגדול, ה-Khuler 920 אשר נושא רדיאטור עבה פי 3 מזה אשר ראינו בדגם ה-620. דגם ה-Khuler 920 הינו מתחרה ישיר של ה-H80 מבית Corsair, קירור בעל עובי רדיאטור דומה.
אריזה ותוכן – Khuler H2O 920
מה באריזה:
- קירור ה-Khuler 920
- שני מאווררים בקוטר 120 מילימטרים
- ערכת עגינה לתושבות אינטל ו-AMD
- תקליטור תוכנה לשליטה על המאווררים ותאורת האור במשאבה
- חוברות הדרכה למשתמש
אופן ההתקנה – LGA 1155
התקנת ערכות קירורי המים הם תענוג לבוני מערכות המחשב, לא פחות. זה כי למה? כל אשר נדרש לעשות תחילה הוא להכניסה את האומים אל חורי הפלטה האחורית על פי סוג התושבת (ישנם שלושה חורים לשלוש תושבות אינטל האחרונות, לא כולל LGA 2011), להצמיד את גב לוח האם על פי החורים ולעגון את הקירור מלפנים. עגינת הקירור נעשית על ידי שימות בטבעת עגינה ובברגים יעודיים. שמים את הבלוק מתחת לטבעת ומהדקים את הברגים עד לקבלת לחץ לגבוה, אני מזכירים שעל הבלוק כבר מרוחה מראש משחה טרמית.
זהו, זה הכל. את הרדיאטור ניתן להתקין בהתקן אשר מתאים למאווררים בקוטר 120 מילימטרים במארז, יתכן ולא כל התקן שכזה יתאים שכן יש את תוספת הגודל של המיכלים הצמודים לרדיאטור, נא לשים לב. את החשמל יקבל החיבור באמצעות מחבר 3 פינים ללוח האם, ואת החשמל לתאורה יקבל הרדיאטור באמצעות מחבר USB פנימי אשר אליו יש כבל ייעודי.
בלי להתעכב יותר מדי, בואו וניגש את מערכת הבחינה ומצבי הבחינה ולאחר מכן למבחני הביצועים אשר ערכנו לקירור זה.
מערכת הבחינה שלנו לקירורים כוללת:
- מעבד: Core i7 2600K 3.4Ghz
- לוח אם: Intel DP67BG
- כרטיס מסך: Sapphire Ultimate HD7750 Passive
- ספק כח: Thermaltake TR2 450W
מצבי הבחינה:
מאמץ – מצב בו מופעל Prime95 במצב SmallFFT אשר מעמיס את כל ליבות ונימי המעבד לפליטת חום של 80 וואט.
מאמץ מומהר– מצב בו מופעל Prime95 במצב SmallFFT אשר מעמיס את כל ליבות ונימי המעבד לפליטת חום של 140 וואט. במבצ זה מומהר המעבד לתדר של 4.5 גיגה-הרץ ובמתח של 1.42 וולט.
מבחן הביצועים הראשון הינו מבחן 80 הוואט. במבחן זה, נבחן הקירור תחת מעבד ה-i7 2600K כאשר הוא פועל בהגדרות ברירת מחדל על מאמץ מלא. הערך המוצג הוא הפרש הטמפרטורה בין טמפרטורת המעבד לטמפרטורת החדר (דלתא).
עם מחיר כזה… RASA 240
או פשוט להמשיך עם אוויר:(
Rasa240
עולה הרבה יותר, קצת בעייתי לי להעריך כיום את המחיר, אבל אני על הערכה הזו עם רדיאטור 120 נוסף, וגוף קירור לכרטיס גראפי הגעתי לכמעט 1200 שקלים. לא זול.
קניתי את ה 920 ו..
ה 2600K שלי מומרץ על 4.7Ghz עם מתח מעבד שך 1.3 וטמפרטורות של 38 ב idel ומאמץ מלא של prime95 מגיע ל 58 מעלות עם מזגן דלוק בחדר על 25 מעלות.
[…] "ביצועים גבוהים עם מאוורר אחד בלבד" (מתוך הביקורת על הקירור) […]
[…] גבוהים עם מאוורר אחד בלבד" (מתוך הביקורת על הקירור הקודם […]
[…] גבוהים עם מאוורר אחד בלבד" (מתוך הביקורת על הקירור הקודם […]