החברה האמריקאית החלה את צעדיה הראשונים בעולם התצוגה רק לפני כשנה – אך כעת יש לה רעיון ייחודי שעשוי להזניק אותה למקום מכובד בקדמת הבמה של השוק התחרותי
Corsair (או Corsair Gaming, אם תרצו לדייק) היא שם מותג שמוכר מלא מעט תחומים בשוק המחשבים, אך אמצעי תצוגה הם כנראה לא אחד מהם. החברה הכריזה על מותג ה-Xeneon שלה ונכנסה אל התחום כבר באוקטובר 2021 אמנם, אך עד כה הציגה מספר קטן של דגמים עם זמינות בינלאומית צנועה משהו. לא בטוח שה-Xeneon Flex החדש אותו חשפה כעת יהפוך ללהיט מכירות עולמי כביר – אך הייחודיות של הטכנולוגיה שלו בהחלט מסוגלת לשים את היצרנית על המפה עבור המשך הדרך.
היצירה של Corsair מבוססת על פאנל OLED מתקדם מבית LG בגודל אלכסוני של 45 אינץ', עם רזולוציית 3,440×1,440 פיקסלים וקצב רענון של עד 240 הרץ – אותו פאנל בדיוק ש-LG עצמה חשפה ממש לאחרונה בדגם ה-UltraGear 45GR95QE שלה, על פי כל הסימנים. עם זאת, בעוד שב-LG העדיפו להסתפק בפאנל שקמור באופן קבוע, ב-Corsair החליטו לנצל את היכולת של טכנולוגיית ה-OLED לפעול היטב גם בתור תצוגה ישרה "קלאסית" וגם בתור תצוגה קמורה (עם רדיוס 800R אגרסיבי) תודות לבסיס גמיש ללא צורך בבסיס הארה אחורית כלשהו – ויצרו מסך עם מנגנון שמאפשר למשתמש לעבור ממוד קמור למוד שטוח בקלות על פי העדפתו בכל זמן נתון, בעזרת צמד ידיות שיהיו בחלקו האחורי של המכשיר.
עם טכנולוגיה זו, ניתן יהיה לשווק את המסך ככזה שמתאים גם לגיימינג וגם לעבודה משרדית למשל, כאשר תצוגה קמורה אולטרה-רחבה נחשבת ככזו שמעניקה תחושה ריאליסטית יותר בסימולטורים וכותרי מירוצים (בין היתר) בעוד שתצוגה אולטרה-רחבה שטוחה מעניקה נוחות בעבודה עם צמד חלונות במקביל תחת מערכות ההפעלה המודרניות השונות. בונוס פוטנציאלי גדול לאלו שלא מעוניינים להעמיס את מרחב העבודה שלהם עם מערכים שכוללים מספר מסכים שונים וזרועות ייעודיות שיעגנו אותם היטב.
ה-Xenon Flex 45WQHD240 יעניק למשתמשים זמני תגובה של 0.03 מילישניות בלבד במעבר בין גווני אפור, ניגודיות סטטית של 1:1,350,000, בהירות מירבית גבוהה של עד 1,000 ניט ותמיכה הן בתקן ה-FreeSync Premium והן ב-G-Sync של NVIDIA. לא ידוע כמה יעלה המסך היחיד במינו הזה של Corsair (שכנראה עוד יזכה למתחרים עם יכולות דומות בתקופה הקרובה), אך לפי ההבטחה של החברה לספק עוד נתונים עליו בהמשך שנת 2022 נראה כי השקה מעשית עשויה להיות מתוכננת רק לשנה הבאה.
מה דעתכם על הקונספט הזה? ספרו לנו בתגובות.