AMD מקווה לשחזר את ההצלחה לה זכו מעבדי ה-Brazos גם בשוק הטאבלטים
רק לפני מספר ימים שמענו על תוכניותיה של אינטל להשיק את פלטפורמת ה-Clover Trail המיועדת לטאבלטים בסמיכות למועד השקת מערכת ה-Windows 8. כעת אנחנו מגלים שגם ב-AMD לא יושבים בחוסר מעש, ומתכננים פלטפורמה חדשה משלהם לטאבלטים, שתתלווה אל מערכת ההפעלה המהפכנית.
שקופיות שמגיעות אלינו מ-donanimhaber.com הטורקי, שהופך אט אט למקור מספר אחד ברשת בכל הקשור למידע ראשוני על AMD, חושפות את פלטפורמת ה-Brazos-T העתידית של החברה, ואת מעבדי ה-Hondo שנכללים בה.
השימוש בשם Brazos, סדרת מעבדי ה-Fusion שהושקה בתחילת השנה והפכה ללהיט בשווקי המיני מחשבים והנטבוקים, אינו מקרי – מעבדי ה-Hondo עתידים להציע את אותן 2 ליבות Bobcat במהירות 1GHz וליבה גרפית מובנית מסוג Radeon HD 6250 שראינו הן במעבד ה-C-50, והן בפלטפורמת ה-Desna הנוכחית המכוונת אל מכשירי הטאבלט (שמכילה את מעבד ה-C-50 בגירסה "מקוצצת").
היכן השיפור, אם כך? ב-AMD מתכננים לקצץ עוד יותר את המעטפת התרמית של הפלטפורמה, שאמורה לעמוד על "פחות מ-4.5 וואט" ב-Brazos-T – שיפור לא רע לעומת מעטפת של 5.9 וואט בפלטפורמת ה-Desna הנוכחית, ולעומת 9 וואט בפלטפורמת ה-Ontario.
הפלטפורמה החדשה צפוייה להתחיל בייצור דוגמאות בתהליך של 40 ננומטר ברבעון האחרון של 2012, במטרה להגיע לייצור המוני ברבעון השני של 2012 ולהיות מוכנה בזמן להשקת ה-Windows 8 (מה שעשוי לאשש פעם נוספת את ההערכות כי מערכת ההפעלה תושק מתישהו באמצע 2012). מעבד ה-Hondo החדש צפוי לצרוך כ-2 וואט בעת עבודתו (לעומת כ-4 וואט למעבד ה-Z-01 של פלטפורמת ה-Desna), כשערכת השבבים, העונה לשם Hudson M2T, תצרוך בערך וואט אחד נוסף, תודות לאופטימיזציה שעברה.
במובן מסויים, פלטפורמת הטאבלטים העתידית של AMD מאכזבת למדי. מעטפת תרמית של 4.5 וואט או פחות היא הישג לא רע בכלל, אך עדיין יותר ממה שמסוגלים להציע שבבים מבוססי ליבות ARM, וכשמוסיפים לכך את תוכניותיה של NVIDIA להשיק את פלטפורמת ה-Kal-El מרובעת הליבות עוד השנה – עושה רושם שב-AMD עלולים למצוא את עצמם פעם נוספת בעמדת נחיתות בשוק הטאבלטים.
כפי שזה נראה עתה, פלטפורמת ה-Brazos-T (בדומה לכל מעבדי ה-Fusion של החברה עד כה) תניח את מרבית הביצים בסל הליבה הגרפית המובנית והעוצמתית (80 ליבות Radeon במהירות 276MHz, תמיכה ב-DirectX 11 וכו'), ותקווה להציע חוויית מולטימדיה טובה יותר מהמתחרות, שמסתמנת להיות הנישה בה ידה של AMD על העליונה.
האם זה יספיק בכדי לזכות, סוף כל סוף, בהצלחה ממשית בשוק הטאבלטים?
Windows 8 ממשיכה להיראות ולהישמע כמו מערכת שעתידה לשנות את חוקי המשחק – עם היכולת לתמוך בכל סוגי המעבדים, תוכל מיקרוסופט לקרוץ הן לקהל הארגוני שלא מעוניין בשום מערכת הפעלה פרט ל-Windows, הן לחובבי מערכת ה-Windows Phone 7, והן לקהל חובבי הטאבלטים הקז'ואלי שלא רוצה "להתפשר" על מעבד x86 ומעוניין במעבד ARM. יתרה מכך, התמיכה במעבדי x86 ובמעבדי ARM תביא, בפעם הראשונה, לתחרות ישירה בין AMD ואינטל ל-NVIDIA, סמסונג, Qualcomm ואחרות על ליבן של יצרניות המכשירים (והצרכנים עצמם, כמובן), וזה הולך להיות באמת מעניין.