בקרים
שלב הבקרים הוא המסובך ביותר. קודם צריך לתכנן בקפדנות את מיקום הכפתורים והג\'ויסטיקים. בשלב הזה דבקתי לחלוטין בתוכנית של Escher והשתמשתי בשלושה ג\'ויסטיקים בדיוק כמוהו. השמאלי ביותר הוא השחקן הראשון, הימני ביותר הוא השחקן השני ואילו האמצעי הוא השחקן השלישי שאצלו גם הג\'ויסטיק מוגבל לארבעה כיוונים בלבד במקום שמונה בכדי ליצור לפחות בקר שליטה אחד בו יש רק ארבעה כיווני שליטה כי יש משחקים ישנים שממש לא מסתדרים עם אלכסונים.
יש מספר ספקים ברשת שמוכרים את הרכיבים ואני אישית פניתי אל Happ Controls ורכשתי מהם שלושה ג\'ויסטיקים, מספר כפתורים בשלל צבעים וגם את הפלסטיק בצורת ה-T שדיברתי עליו לפני כן.
את התוכנית לבקרי השליטה הדפסתי על מספר דפי מדפסת בגודל 1:1, הדבקתי אותם אחד לשני, הנחתי על העץ, וקדחתי חורים בגודל המתאים. לאחר מכן צבעתי בשחור את העץ והרכבתי את הבקרים.
|
על מנת לחבר את הג\'ויסטיקים למחשב בצורה הפשוטה ביותר אני השתמשתי במקודד מקלדת (Keyboard encoder): הרעיון הוא פשוט, המקודד עצמו הוא פלטה אלקטרונית שאליה מתחברים כל הכניסות של הכפתורים והג\'ויסטיקים והפלטה עצמה מתחברת אל המקלדת, כך שלמעשה כל לחיצה על כפתור מתורגם ללחיצה על מקלדת. אני אישית בחרתי במקודד של Ultimarc מכיוון שקל לחבר אליו את כל הרכיבים וגם מכיוון שהוא מגיע עם ההגדרות הנכונות ל-MAME, למרות שמקבלים תוכנה המאפשרת לשנות את הפעולה של כל מקש.
החיווט הוא די פשוט, למרות שאני אישית לא הרכבתי את זה בצורה הכי מסודרת. לכל כפתור יש שתי יציאות, יציאה אחת מתחברת לפלטה של המקודד והיציאה השנייה, שהיא יציאת ההארקה, משורשרת עם כל שאר היציאות של כל שאר הרכיבים ומתחברת לכניסת ההארקה בפלטת המקודד.
|
אחלה כתבה
אפשר היה לבנות מתאם SCART ל VGA
אבל זה סיפור ארוך ומסובך